Liber în 2 mai, dar la lucru sâmbătă, 26 aprilie. Bugetarii recuperează în avans

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Ziua de 2 mai 2014 a fost declarată zi liberă de Guvern, pentru ca bugetarii să aibă o minivacanţă. Vinerea liberă va fi recuperată în prima sâmbătă de după Paşti, iar măsura se poate aplica şi în mediul privat.

minivacantaConform procedurii, ziua este declarată liberă pentru personalul bugetar, cu excepţia celor din instituţiile publice a căror activitate trebuie asigurată.

ELIT

Premierul Victor Ponta a declarat anterior că agenda şedinţei de guvern include hotărârea prin care ziua de 2 mai 2014 este declarată zi liberă şi a precizat că speră ca „predicţiile extrem de optimiste” ale industriei de turism să se adeverească şi să rezulte venituri mari.

Asociaţia de Promovare Litoral-Delta Dunării şi Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistice din România au solicitat Guvernului să declare 2 mai 2014 zi naţională liberă, astfel încât să fie asigurate mai multe zile libere cu ocazia sărbătorii de 1 Mai, pentru sprijinirea turismului.

În acest an, Ziua Internaţională a Muncii – 1 mai, zi liberă legală prevăzută în Codul Muncii, este într-o zi de joi.

Cele două organizaţii au solicitat Guvernului emiterea unui act normativ pentru declararea zilei de vineri 2 mai 2014 ca zi naţională liberă, urmând ca aceasta să fie recuperată în cursul lunii mai.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook