Legea recursului compensatoriu, la un pas de abrogare: Dezbatere în Comisia Juridică a Camerei Deputaților

Paul Voicu - Primar 2020
Legea recursului compensatoriu, la un pas de abrogare: Dezbatere în Comisia Juridică a Camerei Deputaților

Abrogarea recursului compensatoriu intră, marţi, în dezbaterea Comisiei juridice a Camerei Deputaților, urmând ca, cel mai probabil joi, să primească votul final, iar măsura să fie anulată.

Recursul compensatoriu este o măsură introdusă de PSD, ALDE și UDMR și prevede eliberarea înainte de termen a deținuților din închisori pentru motive precum condițiile de detenție, este la un pas de a fi abrogat.

ELIT

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, duminică, faptul că Guvernul îşi va angaja răspunderea, în maximum două săptămâni, pentru abrogarea recursului compensatoriu, dacă nu va fi realizată prin modificarea legii de către Parlament.

“Guvernul PNL are mandat în favoarea celor cinstiţi, nu a infractorilor! Ne punem mandatul la bătaie ca să apărăm oamenii cinstiţi puşi în pericol de fosta guvernare prin recursul compensatoriu. Abrogarea recursului compensatoriu este atât de importantă pentru noi, încât ne vom angaja răspunderea dacă nu va fi realizată prin modificarea legii de către Parlament”, a declarat duminică, pentru Agerpres, Raluca Turcan, la Sibiu, la manifestările prilejuite de Ziua Naţională a României

Mihail David - 2020

De la intrarea în vigoare a actului normativ, în urmă cu doi ani, în jur de 20.000 de infractori au fost eliberați mai devreme din închisori, iar câteva sute dintre ei au recidivat.

sursa: stirileprotv.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...