Rămâi conectat

Actualitate

Legea privind combaterea ambroziei, promulgată de Klaus Iohannis. Amenzi de 20.000 de lei pentru cei care nu distrug și previn apariția acesteia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Legea privind combaterea ambroziei a fost promulgată joi de către Klaus Iohannis, informează Administraţia Prezidenţială într-un comunicat, potrivit Agerpres. Ambrozia este considerată ca fiind planta cea mai alergenă din România.

Conform legii, în scopul distrugerii ambroziei şi prevenirii răspândirii acesteia, proprietarii de terenuri sau administratorii drumurilor publice, vor trebui ca până la data de 30 iunie a fiecărui an, să facă inceapă de întreţinere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări şi metode specifice. Aceste măsuri se menţin până la sfârşitul perioadei de vegetaţie a ambroziei.

De asemenea, beneficiarii lucrărilor de construcţii au obligaţia ca pe terenurile afectate de lucrări să ia măsurile necesare pentru evitarea instalării sau răspândirii ambroziei.

Lucrările de întreţinere a terenurilor în vederea combaterii plantei menţionate în ariile naturale protejate prin lege se face potrivit Planului de management pentru acestea.

Cei care nu îşi îndeplinesc această obligaţie vor primi un avertisment scris şi, dacă nu se conformează, vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 750 şi 5.000 de lei – persoanele fizice şi 5.000 – 20.000 de lei – persoanele juridice.

Alergia la ambrozie este din ce în ce mai des întâlnită în rândul populaţiei urbane şi survine.

„Responsabil este polenul de ambrozie, unul dintre cele mai toxice polenuri, care conţine o enzimă ce poate afecta integritatea mucoasei nazale şi pe cea a căilor respiratorii în genera“, a explicat dr. Alina Cernea, doctor si nutritionist specializat în medicina funcţională.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea