Rămâi conectat

Politică Administrație

LEGEA Grapa – SPAIMA ADOLESCENȚILOR petrecăreți: Accesul minorilor în baruri și cluburi numai însoțiți de părinți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Propunerea de lege a senatorului PNL Sebastian Grapa care stipulează ca accesul minorilor in baruri, cluburi si discoteci se poate face numai daca aceștia sunt insotiți de părinți sau tutore a primit, marți, aviz favorabil de la Comisia juridică a Senatului, informează Agerpres.

„Prevederea asta cred ca e foarte in regula, dar in principiu (este vorba despre – n.r.) niste reglementari care sa vizeze protectia minorilor in fata diferitelor provocari care, din ce in ce mai mult, apar in societatea romaneasca, o societate care s-a deschis, avem un alt contact si cu alte societati din lumea asta. E obligatia noastra sa cream un cadru legislativ care sa ii protejeze pe copii. Asta este ideea. In principiu, sunt de acord cu orice masura care permite o mai buna protectie a minorilor, (…) o cat mai buna supraveghere, dirijare”, a spus presedintele Comisiei juridice, Catalin Boboc.

Legea Graba prevede ca accesul minorilor in baruri, cluburi, discoteci in care se comercializeaza bauturi alcoolice sau produse din tutun este permis „numai daca acestia sunt insotiti de parinti sau de tutore”.

 De asemenea se interzice minorilor posesia si consumul produselor din tutun si a bauturilor alcoolice”, precum si oferirea cu titlu gratuit a bauturilor alcoolice sau a produselor din tutun minorilor, mai stipuleaza propunerea de lege. Agentii economici ar fi obligati sa verifice varsta consumatorilor de bauturi alcoolice sau produse din tutun si sa afiseze, la loc vizibil, interdictia de comercializare de astfel de produse catre minori.

Propunerea este ca incalcarea acestor prevederi sa fie sanctionate cu amenda contraventionala de la 500 lei la 5.000 lei. „In cazul persoanelor juridice se va aplica masura complementara a suspendarii activitatii pe o perioada de 30 de zile”, se mai arata in propunerea legislativa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea