Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Legea carantinării, atacată la CCR de Avocatul Poporului. Ludovic Orban: ”Pare deja un atac împotriva intereselor fundamentale ale României”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Legea carantinării a fost atacată la CCR de Avocatul Poporului. Ludovic Orban spune că pare deja ”un atac împotriva intereselor fundamentale ale României”.

Avocatul Poporului a sesizat vineri CCR cu o excepție de neconstituționalitate a art. 8 alin. (3)-(9) cu referire la sintagma „izolarea într-o unitate sanitară sau la o locație alternativă atașată unității sanitare” și a art. 19 din Legea nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Avocatul Poporului spune că izolarea în spital este constituțională doar dacă reprezintă ultima soluție și se recurge la ea după epuizarea oricărei alte căi de rezolvare a problemei.

Premierul Ludovic Orban a cataloga vineri sesizările trimite de Avocatul Poporului la CCR pe tema legilor din pandemie ca fiind un „atac impotriva intereselor fundamentale ale Romaniei”. Reacția vine după ce Renate Weber a sesizat vineri CCR cu privire la legea carantinei.

„După ce 3 săptămâni nu am avut nicio posibilitate de a lua măsuri de tratare sub supraveghere medicală sau de izolare, carantinare a pacienților diagnosticați ca fiind pozitivi, mii de cetățeni diagnosticați pozitiv, pe lângă asta nu am avut posibilitatea sa luam nicio masura sa putem izola persoanele de contact ale fiecarei persoane depistate pozitiv, dupa ce s-a vazut ce efecte grave, dramatice a avut lipsa cadrului legislativ, Avocatul Poporului recidiveaza si ataca si o lege care a fost adopata de Parlament in urma deciziei CCR tot la sesizarea Avocatului Poporului.

Deja lucrurile se indreapta intr-o directie pe care personal nu o inteleg, iar persistenta asta in a ataca legi fundamentale care permit Guvernului si autoritatilor sanitare sa lupte impotriva epidemiei, sa protejeze sanatatea si viata oamenilor, mie imi pare deja un atac impotriva intereselor fundamentale ale Romaniei”, a declarat Ludovic Orban în debutul ședinței de Guvern.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Codul Muncii 2024: Care sunt categoriile de oameni care pot refuza munca de noapte. Noua lege a trecut de Plenul Camerei Deputaților

Bogdan Ilea

Publicat

în

Codul Muncii 2024: Care sunt categoriile de oameni care pot refuza munca de noapte. Noua lege a trecut de Plenul Camerei Deputaților O nouă lege care permite anumitor categorii de oameni să refuze munca de noapte, precum proaspetele mămici sau parinții din familiile monoparentale, a trecut de Plenul Camerei Deputaților. Plenul Camerei Deputaților a votat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea