Rămâi conectat

Ştirea zilei

„Leacul” împotriva COVID: Antivirale neomologate, din Ucraina, vândute pe sub mână într-un bazar din România

Publicat

în

„Leacul” împotriva COVID: Antivirale neomologate, din Ucraina, vândute pe sub mână într-un bazar din România

Unii dintre bolnavii care se tratează acasă de COVID îşi cumpără antivirale de provenienţă ucraineană din bazarul Sucevei. Deşi neomologate de instituţiile abilitate ale statului român, medicamentele ar fi fost folosite şi în spital.

Unii dintre bolnavii care se tratează acasă de COVID îşi procură medicamente antivirale din bazarul Sucevei. Este vorba despre medicamente aduse din Ucraina, neomologate de instituţiile abilitate ale statului român. Aspectul a fost discutat în şedinţa ordinară a Consiliul Judeţean Suceava, care a avut loc joi, 28 octombrie.

Electrica Furnizare Discount

„Foarte mulţi cetăţeni afectaţi de COVID cumpără medicamente din bazarul Sucevei, de la ucraineni şi se tratează cum se tratează. Poate găsim o soluţie, în afară de vaccin, şi pentru cei care se tratează acasă”, a declarat Gheorghe Iacob, consilier judeţean.

Consilierul judeţean Rodica Andreiescu, medic de familie, a explicat că pacienţii au ajuns în această situaţie pentru că nu găsesc antivirale în farmacii.

„Într-adevăr, antivirale nu se găsesc. Noi putem să le recomandăm pacienţilor încă din prima fază antivirale. Aceste medicamente ar trebui să se găsească în farmacii, nu în bazar. Recunoaştem că s-a folosit. Recunoaştem că s-au folosit medicamente din bazar. S-au folosit chiar şi în spital. 90% dintre pacienţii infectaţi sună la medicul da familie”, a spus medicul.

Consilierul judeţean Viorel Guliciuc a întrebat dacă antiviralul care se găseşte pe tarabele din bazar a fost prescris de medici, ţinând cont că nu-i autorizat.

„El a ajuns să fie recomandat de medici, asumat de medici? Sunt foarte curios, pentru că am citit că nu este autorizat”, a spus consilierul.

Rodica Andriescu a declarat: „De ce să nu recunoaştem? S-a dat. Acest medicament a fost eficient, dar trebuie recunoscut”

Consilierul Iacob opinează că antiviralele ar trebui eliberate de farmacia spitalului. El crede că pacienţii care ajung la spital şi află de la specialist că se pot trata acasă, ar trebui să plece la domiciliu cu tratamentul necesar, ca să nu-şi mai trimită rudele sau prietenii după medicamente în bazar.

În urma celor semnalate, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a cerut Direcţiei de Sănătate Publică şi medicilor de familie să dezbată problema şi să ia măsuri.

sursa: adevarul.ro

 

 

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| 1 Decembrie la Alba Iulia: Diaspora Europeană, prezentă în orașul Marii Uniri pentru sărbătoarea Zilei Naționale a României

Publicat

în

FOTO| 1 Decembrie la Alba Iulia: Diaspora Europeană, prezentă în orașul Marii Uniri pentru sărbătoarea Zilei Naționale a României

Astăzi, 1 decembrie, membrii din Diaspora Europeană au participat și ei la Ziua Națională a României, chiar în orașul Marii Uniri, municipiul Alba Iulia.

„Acum 103 de ani, peste 100.000 de oameni din toate colțurile României se îndreptau către Alba Iulia, pentru a asista la desăvârșirea celui mai puternic act din istoria României

Electrica Furnizare Discount

Cu entuziasm și inimi însuflețite de dragoste de țară, românii au venit să dea mână cu mână într-o țară unită. După terminarea primului război mondial, poporul român a reușit să valorifice contextul mișcării de eliberare a popoarelor din Europa și a consfințit propria eliberare și unire, în „Rezoluțiunea Adunării Naționale de la Alba Iulia”

Vă mulțumim tuturor membrilor grupului civic Diaspora Europeană și PDU pentru participarea la sărbătorirea unei zile atât de importante pentru noi, românii, Ziua Națională a României!”, au transmis reprezentanții Diaspora Europeană, prin intermediul paginii de socializare.

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Inimă de român și un steag cât Marea Unire, de 1 Decembrie, la Alba Iulia: „În fiecare an mă veți găsi în Cetatea Marii Uniri”

Publicat

în

Inimă de român și un steag cât Marea Unire, de 1 Decembrie, la Alba Iulia: „În fiecare an mă veți găsi în Cetatea Marii Uniri”

De 1 Decembrie, Ziua Națională a României, un tânăr patriot „înarmat” cu un steag imens pe care îl flutura în fața Catedralei Încoronării stârnea mirarea și admirația trecătorilor.

Acesta ne-a povestit că 2021 este al cincelea an în care vine în Cetatea Marii Uniri și spune ca va face la fel mult timp de acum încolo.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Electrica Furnizare Discount

„Lungimea bățului este de 4 metri, iar materialul este de 2.5 pe 3 metri. De 5 ani de zile vin cu tricolorul în cetatea Marii Uniri. La mulți ani tuturor românilor și în fiecare an mă veți găsi în cetatea Marii Uniri”, ne-a spus tânărul patriot.

După un an 2020, cu restricții din cauza pandemiei de Covid-19 și lipsit de evenimentele fastuoase cu care era obișnuit orașul, românii s-au bucurat astăzi de sărbătoarea Zilei Naționale, e drept cu mască și cu distanțare.

Anul acesta au revenit și evenimentele care au lipsit anul trecut, cei prezenți bucurându-se de Marșul Unirii, de ceremonia primirii soliilor din Cetățile de Scaun, de parada militară și de spectacolul de drone.

Citește mai mult

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| SPECTACOL de DRONE, de 1 Decembrie, la Alba Iulia. Sute de oameni au admirat show-ul din Parcul Unirii

Publicat

în

LIVE VIDEO| SPECTACOL de DRONE, de 1 Decembrie, la Alba Iulia. Sute de oameni au admirat show-ul din Parcul Unirii

Astăzi, 1 decembrie, la finalul Zilei Naționale a României, are loc un spectacol cu drone, în locul tradiționalului foc de artificii.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Ziua de 1 Decembrie a debutat cu „Marşul Unirii”, pe traseul Gara Alba Iulia – Piaţa Tricolorului. „Primirea Soliilor din Cetăţile de Scaun”, citirea „Rezoluţiunii Adunării Naţionale de la Alba Iulia” şi un Te Deum la Catedrala Încoronării sunt alte manifestări care au avut loc de Ziua Naţională.

Electrica Furnizare Discount

Nu a lipsit nici în acest an ceremonia militară, chiar dacă una de mai mică amploare, nu de nivelul unei parade.

Programul dedicat Zilei Naţionale a României s-a încheiat cu un spectacol de drone, care va lua locul focului de artificii nelipsit în ultimii ani.

Ca în fiecare an, pe data de 1 decembrie, Alba Iulia, se îmbracă în haine de sărbătoare, o sărbătoare a românilor de pretutindeni.

Mecca românească îi așteaptă cu brațele deschise pe toți cei care simt și iubesc românește, pe toți copiii acestui pământ încercat de greutăți de-a lungul istoriei.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare