Rămâi conectat

Politică Administrație

Lazăr susține că l-a cunoscut pe Iohannis după procedura de numire. Afirmația că ar fi semnat o ordonanță de clasare în cazul președintelui, ”ridicolă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Procurorul general Augustin Lazăr, fost șef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, a afirmat, luni seară, că afirmaţia că ar fi semnat o ordonanţă de clasare a unui dosar care l-ar viza pe preşedintele Klaus Iohannis este ”ridicolă” şi susţine că l-a cunoscut pe şeful statului după ce s-a consumat toată procedura de numire.

Augustin Lazăr a fost întrebat, luni seară, la Digi 24, ce părere are despre afirmaţia potrivit căreia ar fi semnat o ordonanţă de clasare a unui dosar care l-ar viza pe preşedintele Klaus Iohannis şi a spus că situaţia este clără.

Lazăr a explicat că s-au primit 16 denunţuri la Curtea de Apel Alba Iulia, iar soluţiile dispuse au fost verificate de Inspecţia Judiciară, fără a fi găsite aspecte nelegale.

”Că eu am fost procuror general la Alba Iulia, pentru detractori, este o ocazie să exploateze această informaţie şi să vină cu o explicaţie, care zic eu este ridicolă, că preşedintele nu dă curs cererii de revocare că eu sunt de la Alba Iulia şi, mai probabil, am instrumentat acolo dosare. Nu e un raţionament de persoană inteligentă”, a spus Lazăr.

Acesta a explicat că l-a cunoscut pe şeful statului în ziua în care a fost numit în funcţie.

”Ce mai contează că eu am cunoscut pe preşedintele Iohannis sau domnia sa m-a cunoscut pe mine în ziua în care, după ce s-a consumat toată procedura de numire, m-a chemat la Cotroceni să vadă cine e Lazăr Augustin. Mi-a spus: «Astăzi voi semnat decretul de numire pentru că am văzut dosarul, am văzut că aveţi o carieră, se pare că ştiţi despre ce e vorba în Ministerul Public şi să vă faceţi datoria» şi a semnat decretul la ora 12.00. Ce mai contează faptul acesta”, a mai spus procurorul general.

Acesta a afirmat că ar vrea să ştie şI el cum a ajuns ordonanţa respectivă de clasare, semnată de un alt procuror, în dosarul său de la Ministerul Justiţiei şi a reiterat ideea unei erori de grefă.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea