Laura Codruța Kovesi, declarații după demitere: ”Nu voi mai lucra de astăzi în DNA, voi rămâne procuror; Decretul de revocare lasă un mare semn de întrebare”

Laura Codruţa Kovesi a declarat luni, după revocarea sa de către președintele Klaus Iohannis, că decretul de revocare lasă un mare semn de întrebare dacă va exista o subordonare a procurorilor şefi faţă de ministrul Justiţiei.

„Decretul de revocare emis de preşedinte lasă un mare semn de întrebare. Va exista o subordonare discreţionară a procurorilor şefi faţă de ministrul Justiţiei? Nu comentez decizia CCR, însă aş vrea să arăt că motivarea sugerează că procurorii ar putea fi în viitor subordonaţi ministrului Justiţiei. Şi de aceea cred că o clarificare rămâne în continuare necesară. (…) În ceea ce priveşte procedura de revocare a procurorului şef DNA, vă reamintesc că propunerea de revocare nu a întrunit condiţiile prevăzute de lege, CSM a dat un aviz negativ, am dovedit în faţa secţiei pentru procurori a CSM că motivele invocate de ministrul justiţiei în propunere, o parte din ele sunt nereale, o parte sunt neadevărate”, a declarat Laura Codruţa Kovesi, la sediul DNA.

ELIT

*Kovesi, aplaudată de procuroi la finalul declaraţiilor/ Ce le-a transmis aceasta foştilor colegi

Laura Codruţa Kovesi a mai spus că le mulţumeşte colegilor pentru activitatea pe care au desfăşurat-o împreună, aceştia asistând, de altfel, la declaraţiile publice ale lui Kovesi.

Mihail David - 2020

„Am fost procuror şef al DNA timp de 5 ani şi tot ce am realizat am consemnat într-un raport care va fi făcut public în cel mai scurt timp şi va putea fi studiat pe site”, a declarat Laura Codruţa Kovesi.

„Despre mine vă pot spune că am luat act de decretul de revocare din funcţia de procuror şef DNA şi începând de astăzi nu voi mai lucra în Direcţia Naţională Anticorupţie. Voi rămâne procuror”,a mai spus Kovesi.

În timpul declaraţiilor de presă, alături i-au stat procurorii din DNA. La final, Kovesi le-a spus: „Vă mulţumesc pentru ce am făcut împreună (…) Pentru rezistenţă şi dârzenia de care aţi dat dovadă în lupta cu infracţionalitatea. Vă mulţumesc că aţi mers înainte, indiferent cât de atacaţi, umiliţi am fost în faţa societăţii şi a familiilor, târâţi în noroi, fără posibilitatea de a ne apăra. Am putut doar să sesizăm CSM pentru apărarea adevărului”.

Purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi, a anunţat, luni, că preşedintele României Klaus Iohannis a emis decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, potrivit deciziei Curţii Constituţionale. Decretul a fost publicat deja în Monitorul Oficial.

Sursa: mediafax.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

9 Comentarii

Nelu 9 iulie 2018 at 14:03

Romani o sa vedeti pana la urma ca indiferenta ucide, dar va fi mult prea tarziu.

marius 9 iulie 2018 at 18:23

„Rugăciune/ Doamne dă-ne, bunăoară,/ Sănătate cât se cere,/ Dar gândeşte şi măsoară,/ Când dai prostului putere../”Amin!.
Spectatorul sclav conducand-o pe Codruta pe ultimul drum asfaltata.
,, Codrut-o , Codrut-o, ce mai faci dragut-o
ca de cand te-am revocat/ multe palme am luat
Si de cand te-am lauda / Tot poporul ma-njurat
Ia io fac ce fac de mult / Dusmani ii tot ascult
Si le fac dosare, pe delapidare
Si pe declaratii de la hoti cu gratii.
Si mai fac gogosi / Pentru Klem si mosi
Pentru olandezi, pentru finlandezi
Ca m-au laudat si m-au decorat
Si mi-au dat papuci /Ca sa-i port la blugi
Si mi-au dat parale / Ca sa seman jale.
Si mai fac ce fac si tot nu ma-mpac
Cu noua postura, cea de uvertura
In care un sclav ma-mpinge in van
Unde am sa stau o viata, pocaita si fasneata
Cu al meu # rezist pe post de baterist
Si a mea # rezista pe post de trompetista.
Ps. Situatie nasoala si trista, biata Kovesista/ hai sa facem cheta pentru o batista/ si o securista/

lulu 9 iulie 2018 at 19:41

Cind citesti legea doar cum vrei, poti pune cate intrerbarii vrei,

Gogu 10 iulie 2018 at 8:24

O sa faci echipa cu tataia Augustin LAZAR ,nu te mai plange!!!!!

un fost pedelist 10 iulie 2018 at 9:24

Sper sa fi procuror la „Chilia ‘n Port” iar nea’ Lascarica o sa te acompanieze la vioara.

lulutza 10 iulie 2018 at 12:56

Ca doar nu era sa spuna altceva, daca tot nu are ce !

Din Alba 11 iulie 2018 at 8:12

Sigur, toti cei ce ati scris aici ( mai putin Nelu) va uitati numai la antena 3 si romania tv sau sunteti si voi psd-isti beneficiari ai unor contracte din bani publici. Voi sunteti convinsi ca Dragnea, Tariceanu,…. . sunt usa de biserica si au fost trimisi in judecata fara sa existe probe? Uitati-va la fetele lor. Ce va sugereaza? Viclenie, smecherie, minciuna. Acum ca a fost revocata (Laura C K) sunt curios sa vad cat timp cei de la Antena3 vor mai toca subiecte despre ea. Si ma intreb ce vor face dupa ce se va ” stinge” acest subiect.

marius 11 iulie 2018 at 14:42

Din Alb- albitul sau cum sa ne asternem bine ca sa dormim comod in conditii de stress intelectual si criza de bila.

Aceleasi sloganuri. Cand o sa acceptati a in tara aceasta se si gandeste? Cand o sa aveti bunul simt sa recunoasteti ca ati gresit, ca ati fost alaturi de cineva care a degradat ideea de justitie, ca a folosit abuzul ca arma politica si DNA ca instrument de reducere la tacere a adversarilor.
Si daca ne-am uita numai la Antena 3 si la Romania TV, care sunt atuurile tale intelectuale daca te uiti la realitatea sau Digi?
Ps. Prostii mor intotdeauna de grija satului si superficialii de cea a gaurii.

chiria 11 iulie 2018 at 18:08

Pentru ,,din Alba,, o mica intrebare. Daca tot enumeri penalii, pe aia inca nejudecati pentru ca nu s-a vrut de fapt, urmare a unor achizitii de case dobindite ilegal si de la care au acum de dat inapoi chirii incasate tot ilegal, nu ai nici o vorba ?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...