Rămâi conectat

Ştirea zilei

Laptopuri și tablete pentru învățământul online al elevilor de la Şcoala Gimnazială Noşlac: Licitația de peste 150.000 de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria comunei Noșlac a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziție, în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea infrastructurii TIC în domeniul e-educaţie, în unităţile de învăţământ din Comuna Noslac”. Valoarea totală estimată a investiției este de 155.843,64, fără TVA.

Având în vedere situaţia pandemică creată de răspândirea coronavirusului SARS-Cov-2, încă de la începutul anului 2020, şi instituirea stării de urgenţă în întreagă ţară, s-a stabilit necesitatea desfăşurării activităţii educaţionale în mediul on-line, după posibilităţi.

Aceasta experienţă a scos la iveală multe lipsuri existente, constatându-se astfel că majoritatea elevilor nu dispun de dispozitivele adecvate pentru participarea la cursurile online, respectiv că nici cadrele didactice nu dispun de dispozitive adecvate pentru a derula şi desfăşura procesul de învăţare online.

Astfel, având în vedere situaţia actuală, prin proiectul „Îmbunătăţirea infrastructurii TIC în domeniul e-educaţie, în unităţile de învăţământ din Comuna Noşlac” Primăria comunei Noşlac doreşte dotarea cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informaţiei de tipul tabletelor şcolare precum şi cu echipamente de tip laptopuri a unităţii de învăţământ din Comuna Noşlac – Şcoala Gimnazială Noşlac, cu scopul desfăşurării activităţii educaţionale şi în mediul online, în condiţii de siguranţă şi optime.

Echipamentele de tip IT sunt astfel necesare desfăşurării activităţilor didactice in mediul on-line, pentru a evita contactul direct al elevilor cu profesorii şi cu ceilalţi elevi, precum şi pentru a preveni riscul de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2, fapt care ar pune în pericol desfăşurarea în condiţii normale a tuturor activităţilor didactice necesare procesului de învăţământ.

Descrierea produselor solicitate:
LOT 1 – Tablete

Sistem operare – Android 10 certificat GMS (Google Mobile Services), cu suport oficial asigurat de producător pentru upgrade la cel puţin o versiune ulterioara
CPU – Quad-core 1.5 GHz, 64bit.
Memorie – 16GB interna, 2GB RAM
Camera foto spate – 5 MP, AF, înregistrare video 1080p@30fps
Camera foto faţă – 2 MP

LOT 2 – Laptopuri

CPU – Intel ¡3 generaţia 10 sau echivalent (scor minimum de 4.000 pe cpubenchmark.net)
Display – 15″-16″, HD.
Memorie RAM – minimum 8GB, DDR4
SSD – minimum 256GB,
Placă video – Inclusă
Cameră web – inclusă
Conectivitate – wireless 802.11 ac, LAN 10/100/1000, bluetooth 4.2
Porturi – HDMI, USB 2.0, USB 3.0, RJ45, Audio jack combo
Greutate – mai mică de 2 Kg
Sistem de operare – Windows 10 sau echivalent

Produse solicitate
Lot nr. 1 – Tablete cu acces la internet

Tablete cu acces la internet – 114 de bucăţi

Lot nr. 2 – Laptopuri

Laptopuri – 15 bucăţi


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea