Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

LANCRĂM: Conflict între doi tineri, la un bar – s-au certat pentru plata consumației

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Jandarmii din Sebeş au intervenit miercuri, 14 noiembrie a.c., pentru aplanarea unui conflict între doi bărbaţi care, aflaţi în avansată stare de ebrietate, nu ajungeau la un consens privind plata alcoolului consumat. Incidentul s-a produs în jurul orei 1.50, în faţa unui bar din localitatea Lancrăm şi a fost semnalat prin apel la 112.

La faţa locului jandarmii au constatat că, pe fondul consumului excesiv de alcool, doi bărbaţi se înjurau şi se ameninţau reciproc cu acte de violenţă. Motivul altercaţiei se pare că a fost o neînţelegere privind plata consumaţiei din localul pe care tocmai îl părăsiseră. Jandarmii au intervenit ferm, au aplanat conflictul şi au prevenit apariţia unor fapte mult mai grave. Cel care a iniţiat scandalul – U. Robert ( 19 ani) – a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 200 de lei, iar M. Simi ( 25 de ani), pentru că a participat la episodul de violenţă verbală,  a primit un avertisment scris.

Pentru prevenirea unor astfel de incidente reamintim faptul că provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 1.000 de lei, iar în cazul în care faptele sunt săvârşite în incinta unei instituţii de învăţământ, a unei instituţii de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate cuantumul amenzii este cuprins între 1.000 şi 3.000 de lei. Având în vedere că de cele mai multe ori consumul de alcool potenţează pornirile violente,  readucem în atenţie faptul că servirea cu băuturi alcoolice, în localurile publice, a consumatorilor aflaţi în vădită stare de ebrietate, precum şi a minorilor, constituie contravenţie şi se poate sancţiona cu amendă de la 100 la 500 de  lei , iar în cazul repetării acestei fapte se poate dispune măsura suspendării activităţii localului public pe o perioada cuprinsă între 10 şi 30 de zile”, precizează maior Cosmin Jurcoveț, purtător de cuvânt al IJJ Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea