Rămâi conectat

Actualitate

La Universitatea „1 Decembrie 1918” – Vacanţă pentru unii, examene de absolvire pentru alţii

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Duminică, 12 februarie, este ultima zi a primei sesiuni de examene pentru studenţii Universităţii „1 Decembrie 1918”, potrivit structurii anului universitar 2011 – 2012. După sesiune, studenţii şi masteranzii vor beneficia de vacanţă intersemestrială de o săptămână, urmând să revină la cursuri pentru al doilea semestru luni, 20 februarie.
În timp ce aceştia se vor afla în vacanţă, absolvenţii promoţiei 2011 sau din seriile anterioare vor putea susţine între 13 – 19 februarie examenele de licenţă – absolvenţii de facultate, respectiv examene de disertaţie – masteranzii. Calendarul este următorul: lFacultatea de Istorie şi Filologie: 16 februarie – evaluarea cunoştinţelor fundamentale şi de specialitate pentru examenul de licenţă, 17 februarie – prezentarea şi susţinerea lucrării de licenţă sau disertaţie; lFacultatea de Ştiinţe, examene de licenţă: Contabilitate şi informatică de gestiune (zi/ID) – 13 februarie, ora 8.00, Economia comerţului, turismului şi serviciilor (zi/ID) – 13 februarie, ora 9.00. Marketing – 14 februarie, ora 9.00, Administrarea afacerilor – 15 februarie, ora 8.00, Finanţe şi bănci – 13 februarie, ora 11.00. Informatică – 13 februarie, ora 9.00, Măsurători terestre şi cadastru – 13 februarie, ora 9.00; examene de disertaţie: Administrarea afacerilor în comerţ, turism şi servicii – 13 februarie, ora 12.00, Auditul şi controlul agenţilor economici – 13 februarie, ora 14.00, Sistemul informaţional contabil în asistarea deciziilor manageriale, Contabilitatea şi auditul în instituţiile publice – 13 februarie, ora 13.00, Administrarea dezvoltării regionale durabile – 14 februarie, ora 12.00, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale, examene de licenţă: Drept – 16 februarie, ora 10.00, Administraţie publică – 16 februarie, ora 10.00, Asistenţă managerială şi secretariat – 16 februarie, ora 10.00, Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar – 15 februarie, ora 10.00, Asistenţă socială – 14 februarie, ora 10.00, Sociologie – 13 februarie, ora 10.00; examene de disertaţie: Instituţii de drept privat – 16 februarie, ora 12.00, Ştiinţe penale şi criminalistică – 16 februarie, ora 12.00, Management educaţional – 15 februarie, ora 12.00, lFacultatea de Teologie Ortodoxă: 13 februarie, ora 9.00: examen scris: Teologie pastorală (ex. Teologie dogmatică şi disciplina la alegere), Teologie didactică (Teologie dogmatică  şi proba II), Teologie socială (ex. Teologie dogmatică şi teorie, metode şi practici asistenţiale), 14 februarie, ora 9.00: susţinerea lucrării de licenţă/disertaţie. Baftă tuturor!

Robert GHERGU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Rata inflației, în ușoară scădere, însă prețurile continuă să crească. Datele INS

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Rata inflației, în ușoară scădere, însă prețurile continuă să crească. Datele INS

Rata inflației a scăzut de la 15,9%, în luna septembrie, la 15,3%, în luna octombrie, potrivit datelor Institutului Național de Statistică. Cu toate acestea, prețurile de consum s-au majorat cu 1,3% comparativ cu luna precedentă.

Preţurile de consum în luna octombrie 2022 comparativ cu luna septembrie 2022 au crescut cu 1,3%.

Elit - Gustul Desăvârșit

Rata inflaţiei de la începutul anului (octombrie 2022 comparativ cu decembrie 2021) este 14,5%.

Rata anuală a inflaţiei în luna octombrie 2022 comparativ cu luna octombrie 2021 este 15,3%.

Rata medie a modificării preţurilor de consum în ultimele 12 luni (noiembrie 2021 – octombrie 2022) faţă de precedentele 12 luni (noiembrie 2020 – octombrie 2021) este 12,4%.

Indicele armonizat al preţurilor de consum (IAPC) – indicator pentru determinarea inflaţiei la nivelul statelor membre ale UE

Indicele armonizat al preţurilor de consum în luna octombrie 2022 comparativ cu luna septembrie 2022 este 101,35%.

Rata anuală a inflaţiei în luna octombrie 2022 comparativ cu luna octombrie 2021 calculată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC) este 13,5%.

Rata medie a modificării preţurilor de consum în ultimele 12 luni (noiembrie 2021 – octombrie 2022) faţă de precedentele 12 luni (noiembrie 2020 – octombrie 2021) determinată pe baza IAPC este 10,8%”, arată un comunicat al INS.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Doctoriță arestată pentru luare de mită: Nu este la prima faptă de acest fel

Ziarul Unirea

Publicat

în

Doctoriță arestată pentru luare de mită: Nu este la prima faptă de acest fel

În cursul zilei de joi, 10 noiembrie, judecătorii de la Tribunalul Argeş au hotărât arestarea preventivă pentru 30 de zile a doctoriței Liliana Berca. Medicul de la Spitalul Judeţean Ploieşti este suspectat de luare de mită.

Doctoriţa, medic la secția de Diabetologie, ar fi primit de la un număr de cel puțin 20 de pacienți sume de bani sau bunuri „în legătură cu exercitarea actului medical.” Procurorii anticorupție au făcut miercuri, 9 noiembrie, percheziții la cabinetul medicului.

Liliana Berca nu este la prima faptă de acest fel.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit PiteŞtiri, este vorba despre o femeie, angajată pe Secţia Medicală II a unităţii medicale şi care nu se află la prima abatere de acest fel.

În 2010, când lucra la Casa Judeţeană de Pensii Olt, a fost prinsă în flagrant când primea mită.

După patru ani de procese, magistraţii de la Tribunalul Olt au decis să o condamne la trei ani de închisoare cu suspedare pentru că a primit diverse „cadouri”: cafea, alcool, parfumuri, ţigări sau cutii de bomboane, pentru a pensiona sute de persoane.

Poliţiştii şi procurorii au făcut, miercuri, percheziţii la Spitalul Judeţean Piteşti, un medic fiind suspectat că a luat mită de la cel puţin 20 de pacienţi.

Sursa: ziare.com


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

FOTO VIDEO| Concurs de fotografie organizat de Grădinița numărul 8 din Alba Iulia: Zeci de fotografii ca parte a competiției „Împreună pentru natură”

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Concurs de fotografie organizat de Grădinița numărul 8 din Alba Iulia: Zeci de fotografii ca parte a competiției „Împreună pentru natură”

Grădinița numărul 8 din Alba Iulia (cu structurile 8, 9 și Pîclișa) a organizat prima ediție a concursului de fotografie adresat părinților „Împreună pentru natură”, în parteneriat cu Asociația de părinți Cavaleri Pro Educație, Casa de Cultură a Sindicatelor Alba și Ziarul Unirea.

Obiectivele concursului sunt promovarea orașului Alba Iulia și a județului Alba, educarea copiilor și prin intermediul fotografiilor în spiritul protejării naturii și mediului înconjurător, dezvoltarea interesului pentru vizitarea și cunoașterea județului.

Elit - Gustul Desăvârșit

La concurs au participat aproximativ 80 de părinți, cu peste 200 de fotografii, juriul, format din reprezentanți ai partenerilor, au ales 80 de fotografii, care vor fi imprimate în format mare și expuse pe gardurile exterioare ale celor trei grădinițe, până la ediția viitoare a concursului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea