Rămâi conectat

Actualitate

La Şcoala „Avram Iancu” Alba Iulia – Evaluare naţională cu subiect de rezervă la limba română

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Ieri, 25 iunie, a avut loc proba la limba şi literatura română a evaluării naţionale a elevilor de clasa a VIII-a. Inspectorul şcolar general adjunct al IŞJ Alba, prof. Ioana Crâsnic, preşedintele Comisiei judeţene de evaluare naţională, ne-a informat că au fost prezenţi 2926 de elevi din cei 2986 de absolvenţi de gimnaziu înscrişi, iar 60 au absentat. Nu au fost înregistraţi elevi eliminaţi. La Şcoala „Avram Iancu”  Alba Iulia unui elev i s-a făcut rău în timpul probei, acuzând senzaţii de greaţă, fiind necesară intervenţia asistentei medicale, care i-a administrat un medicament, astfel că elevul a putut continua examenul.
Din cei 61 de candidaţi de la Şcoala „Avram Iancu” şi structura din Oarda de Jos, s-au prezentat doar 60, ne-a informat prof. Elena Ignat, directoarea şcolii. O elevă a sosit cu întârziere, invocând faptul că ştia că proba are loc abia de la ora 10.00, directoarea Elena Ignat cerând sprijinul IŞJ Alba. Prof. Ioana Crâsnic ne-a confirmat faptul că, la solicitarea  ei, MECTS a aprobat ca eleva respectivă să susţină proba la limba şi literatura română cu subiect de rezervă, în aceleaşi condiţii ca şi colegii ei, dar cu începere de la ora 13.00.  Proba a început la ora 9.00 şi a durat 2 ore, primii elevi ieşind din sală începând de la ora 10.15, unii fiind aşteptaţi în curtea şcolii de către părinţi, nerăbdători să afle gradul de dificultate al subiectelor şi, mai ales, cum s-au descurcat copiii lor.
„Subiectul a fost uşor, m-am descurcat şi sper să iau o notă bună. Am avut un fragment din Cireşarii şi încă două compuneri, iar partea de gramatică nu a fost foarte dificilă. Să vedem acum ce va fi la matematică. Vreau să merg fie la «HCC» fie la Liceul nr. 4 (n.r. – Colegiul Tehnic «Apulum»)”, ne-a declarat la ieşirea din sală unul dintre elevi. Miercuri, 27 iunie, va avea loc proba la matematică a evaluării naţionale.
Robert GHERGU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Radarele fixe vor fi reinstalate pe drumurile din țară. Guvernul a aprobat proiectul de lege

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Radarele fixe vor fi reinstalate pe drumurile din țară. Guvernul a aprobat proiectul de lege

Guvernul a aprobat un proiect de lege care prevede reinstalarea radarelor fixe pe drumurile din România, iar documentul va merge în Parlament pentru dezbatere.

Potrivit proiectului E Sigur, demarat de Ministerul Transporturilor, radarele fixe vor fi montate pe rețeaua Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și vor fi semnalizate cu panouri montate înainte cu 500-1.000 de metri pe autostradă, 100-500 metri în afara localităților și 50-100 de metri în localitate.

Elit - Gustul Desăvârșit

În prezent, Poliția Rutieră poate scoate cel mult 300 de radare mobile pe șosele, foarte puțin pentru rețeaua CNAIR cu o lungime de peste 18.000 de kilometri fără a lua în calcul situația în marile orașe unde se lucrează cu puține aparate mobile.

În expunerea de motive se subliniază rolul preventiv al sistemelor de radare și se prezintă exemplul din Franța, unde accidentele fatale și cu vătămări au scăzut în vecinătatea camerelor de supraveghere între 40 și 65 %. Rata vitezei excesive mai mult de 30 de kilometri la oră peste limită s-a redus de cinci ori.

Proiectul va fi trimis Parlamentului pentru dezbatere și vot. Legislația pentru creșterea siguranței rutiere pe rețeaua de autostrăzi și drumuri naționale fiind obligație în Planul Național de Redresare și Reziliență cu termenul 25.12.2022.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Peste 250 de ONG-uri cer DECONTAREA avortului prin CNAS. Scrisoare deschisă către Ministerul Sănătății

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 250 de organizații din țara noastră, dar și din străinătate au făcut o scrisoare deschisă către Ministerul Sănătății, dar și către CNAS. Se cere ca avortul să fie decontat prin CNAS.

250 de ONG-uri din ţară, dar şi din străinătate cer Guvernului decontarea avortului la cerere printr-o scrisoare deschisă. Această cerere vine în contextul în care ONG-urile reclamă că accesul la avort în România a devenit tot mai greu.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit datelor de la INSP, numai în ultimii 3 ani, peste 300 de femei au făcut întreruperi de sarcină în medii nepotrivite, în medii nesigure.

În cazul în care această procedură va fi decontată de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, s-ar putea știi și câte astfel de întreruperi se fac în spitalele din țara noastră.

În această scrisoare deschisă, ONG-urile precizează faptul că femeile reușesc să facă această procedură tot mai greu sau chiar deloc.

De cele mai multe ori, medicii spun că nu mai vor să facă lucrul acesta din motive religioase, etice sau că este decizia conducerii unității medicale respective.

Sursa: antena3.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Producția Dacia și Ford din România a crescut în primele zece luni ale anului 2022 cu 27%

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Producția Dacia și Ford din România a crescut în primele zece luni ale anului 2022 cu 27%

Datele ACAROM arată că în octombrie 2022, în România au fost produse 43.452 de autoturisme, 28.941 dintre acestea fiind produse în uzina Dacia de la Mioveni și 14.511 de unități au fost produse de uzina Ford de la Craiova.

Pe primele zece luni din 2022, producţia de autoturisme în România a atins volumul de 425.423 unităţi (258.569 DACIA + 166.404 FORD):

Elit - Gustul Desăvârșit

– în creştere cu +27.7% faţă de perioada similară din 2021 (333.179 unităţi);

– în creştere cu +19.35% faţă de perioada similară din 2020 (356.421 unităţi);

– în creştere cu +4.3% faţă de perioada similară din 2019 (407.931 unităţi).

În primele zece luni din acest an, rezultatul este mai mare decât în perioada similară a lui 2020 și chiar față de 2019, atunci când nu exista nici pandemie și nici criza semiconductorilor.

În acest ritm, totalul de la finalul acestui an se poate apropia de 500.000 de mașini.

sursa: antena3.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea