Ziarul Unirea

La IȘJ Alba continuă pregătirile pentru începerea în condiții de siguranță a noului an școlar: Principalele teme de discuție

Azi, 9 septembrie 2020, la ISJ Alba au avut loc ședințe de lucru cu directorii unităților de învățământ din județul Alba. Programul a fost stabilit în așa fel încât să fie respectate condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2: de la ora 9- directorii unităților de învățământ gimnaziale din mediul rural, de la ora 11- directorii unităților de învățământ gimnaziale din mediul urban și de la ora 13- directorii liceelor din județul Alba.

La ședință au participat conducerea ISJ Alba, inspector școlar general, prof. Cornel Stelian Sandu, inspector școlar general adjunct, prof. Elena Ignat, inspector școlar general adjunct, Dan Cherecheș, domnul Nicolae Albu, prefectul județului Alba și comisar şef de poliție Dogaru Florin Constantin, șef al IPJ Alba.

ELIT

Principalele teme de discuție:

1. Informare cu privire la legislația specifică anului școlar 2020/2021.
2. Măsuri specifice pentru începerea noului an școlar- respectarea scenariilor stabilite de DSP.
3. Monitorizarea și îndrumarea conducerii școlilor prin comisiile mixte ale instituțiilor din Alba- Prefectură, DSP, ISJ Alba.
4. Activități de menținere a ordinii în unitățile de învățământ.
5. Probleme specifice fiecărei unități de învățământ.

D-nul comisar şef de poliţie Dogaru Florin Constantin a prezentat măsurile care au fost stabilite la nivel județean pentru a sprijini școlile, atât în ceea ce privește fluidizarea traficului, cât și în menținerea ordinii și siguranței în interiorul unității de învățământ. D-nul prefect Albu Nicolae a recomandat să nu se organizeze festivități de început de an și să se respecte cu strictețe normele prevăzute în ordinele comune ale MEC și MS atât de către personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic, cât și de către elevi . Conducerea ISJ Alba a răspuns întrebărilor punctuale și a asigurat directorii de susținere în această perioadă dificilă.

Considerăm că singura modalitate de a asigura un cadru de stabilitate emoțională pentru elevii din județul Alba este o comunicare eficientă între școală și familie/elevi. Conducerea ISJ Alba recomandă tuturor directorilor să transmită părinților în timp util informațiile despre modul în care începe școala, scenariul în funcție de care vor fi organizate cursurile, orarul elevilor și măsurile specifice.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419