Rămâi conectat

Curier Județean

La IȘJ Alba continuă pregătirile pentru începerea în condiții de siguranță a noului an școlar: Principalele teme de discuție

Publicat

în

Azi, 9 septembrie 2020, la ISJ Alba au avut loc ședințe de lucru cu directorii unităților de învățământ din județul Alba. Programul a fost stabilit în așa fel încât să fie respectate condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2: de la ora 9- directorii unităților de învățământ gimnaziale din mediul rural, de la ora 11- directorii unităților de învățământ gimnaziale din mediul urban și de la ora 13- directorii liceelor din județul Alba.

La ședință au participat conducerea ISJ Alba, inspector școlar general, prof. Cornel Stelian Sandu, inspector școlar general adjunct, prof. Elena Ignat, inspector școlar general adjunct, Dan Cherecheș, domnul Nicolae Albu, prefectul județului Alba și comisar şef de poliție Dogaru Florin Constantin, șef al IPJ Alba.

Principalele teme de discuție:

Electrica Furnizare Discount

1. Informare cu privire la legislația specifică anului școlar 2020/2021.
2. Măsuri specifice pentru începerea noului an școlar- respectarea scenariilor stabilite de DSP.
3. Monitorizarea și îndrumarea conducerii școlilor prin comisiile mixte ale instituțiilor din Alba- Prefectură, DSP, ISJ Alba.
4. Activități de menținere a ordinii în unitățile de învățământ.
5. Probleme specifice fiecărei unități de învățământ.

D-nul comisar şef de poliţie Dogaru Florin Constantin a prezentat măsurile care au fost stabilite la nivel județean pentru a sprijini școlile, atât în ceea ce privește fluidizarea traficului, cât și în menținerea ordinii și siguranței în interiorul unității de învățământ. D-nul prefect Albu Nicolae a recomandat să nu se organizeze festivități de început de an și să se respecte cu strictețe normele prevăzute în ordinele comune ale MEC și MS atât de către personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic, cât și de către elevi . Conducerea ISJ Alba a răspuns întrebărilor punctuale și a asigurat directorii de susținere în această perioadă dificilă.

Considerăm că singura modalitate de a asigura un cadru de stabilitate emoțională pentru elevii din județul Alba este o comunicare eficientă între școală și familie/elevi. Conducerea ISJ Alba recomandă tuturor directorilor să transmită părinților în timp util informațiile despre modul în care începe școala, scenariul în funcție de care vor fi organizate cursurile, orarul elevilor și măsurile specifice.

Publicitate

Curier Județean

IJJ Alba: Recomandări pentru turiștii care pleacă în drumeții, în zonele montane din județ unde zăpada este prezentă

Publicat

în

IJJ Alba: Recomandări pentru turiștii care pleacă în drumeții, în zonele montane din județ unde zăpada este prezentă

La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean ‚‚ Avram Iancu’’ Alba, avem în componenţă 3 posturi montane de jandarmi, respectiv: Șugag, Roșia Montană și Arieșeni. Având în vedere că deja în zone montane din județ zăpada este prezentă, pentru a preveni evenimentele negative, jandarmii montani reamintesc turiștilor următoarele:

-Înainte de a pleca în drumeție să echipeze autoturismul corespunzător (lanțuri antiderapante, lopată de zăpadă);

-Să se informeze înainte de a pleca la drum cu privire la starea vremii, starea drumurilor, dar și existența marcajelor turistice;

Electrica Furnizare Discount

-Să plece la drum doar cu echipament adecvat, lanternă, sac de dormit, trusă de prim ajutor;

-Să nu se abată de la drum și să respecte indicatoarele și marcajele turistice;

-Să cunoască bine pregătirea fizică a grupului și să adapteze traseul în funcție de aceasta;

-Să nu deterioreze amenajările turistice, marcajele sau indicatoarele;

-În cazul apariţiei dificultăţilor pe traseu sau a înrăutăţirii vremii, retrageţi-vă la cea mai apropiată cabană;

-Apelaţi cu încredere la patrulele de jandarmi montani şi la membri Salvamont și respectaţi indicaţiile acestora;
-Să ia legătura cu jandarmii montani/ serviciul unic de urgență 112, în cazul producerii unui accident, comunicându-le acestora datele de identificare ale solicitantului, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor, unde sunt persoanele aflate în dificultate și când s-a produs accidentul.

Citește mai mult

Curier Județean

AVARIE la o conductă de apă, în ALBA: furnizarea apei potabile a fost întreruptă

Publicat

în

AVARIE la o conductă de apă, în ALBA: furnizarea apei potabile a fost întreruptă

„SC APA CTTA SA ALBA – Sucursala Sebeș anunță că în data de 22.10.2021, în jurul orei 12.00, s-a produs o avarie la conducta de alimentare cu apa potabilă a localității Lancrăm, în urma unor lucrări efectuate de către un terț. Din cauza acestui fapt, a fost întreruptă furnizarea apei potabile în aceasta localitate.

Echipa noastră de intervenție este la fața locului și depune tot efortul pentru a remedia în cât mai scurt timp avaria.

Electrica Furnizare Discount

La reluarea furnizării pot apărea local depășiri ale parametrului turbiditate, situație în care rugăm clienții, să folosească apa numai în scopuri menajere.

Astfel, eventualele perturbații, precum și zona în care ele apar, vă rugăm să le semnalați imediat Dispeceratului Alba Iulia la numărul de telefon : 0258 – 834501, în vederea intervenției. Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru disconfortul creat!” , transmit reprezentanții SC APA CTTA SA ALBA

Citește mai mult

Curier Județean

Doi bărbați din Alba s-au ales cu dosare penale pentru violență în familie: Polițiștii au emis și ordine de protecție

Publicat

în

Doi bărbați din Alba s-au ales cu dosare penale pentru violență în familie: Polițiștii au emis și ordine de protecție

La data de 21 octombrie 2021, polițiștii din Aiud au fost sesizați de către o femeie de 40 de ani, din municipiu, cu privire la faptul că, pe fondul consumului de alcool, ar fi fost amenințată, cu acte de violență, de către concubin.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de tânărul de 27 de ani, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioada de 5 zile.

Pe numele său a fost întocmit și dosar penal, pentru violență în familie.

Electrica Furnizare Discount

La data de 21 octombrie 2021, polițiștii din Zlatna au fost sesizați, de către o tânără, de 24 de ani, din oraș, cu privire la faptul că concubinul său ar fi provocat un scandal în familie și s-ar fi manifestat violent față de membrii familiei.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de bărbatul de 47 de ani, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioada de 5 zile.

Pe numele său a fost întocmit și dosar penal, pentru violență în familie.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare