Rămâi conectat

Ştirea zilei

La DSP Alba 4 angajaţi vor fi disponibilizaţi. Propunerea directorului Timiş a fost înjumătăţirea normei la 8 salariaţi

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Horea Timis 001Direcţia de Sănătate Publică Alba a anunţat astăzi că în judeţ vor fi disponibilizări în urma Ordonanţei 77 dată de Ministerul Sănătăţii. La începutul lunii iulie, DSP Alba a trebuit să prezinte Ministerului Sănătăţii o variantă de reducere a personalului de 4%, 10%, sau 15%, iar în urma acesteia se pare că patru salariaţi vor fi disponibilizaţi. Directorul Horea Timiş a găsit o posibilitate prin care nici un angajat să nu-şi piardă postul, în loc să disponibilizeze patru oameni din cadrul personalului, la opt angajaţi li se înjumătăţeau norma pentru a răspunde rigorilor date de MS şi pentru a se încadra în bugetul următoarelor luni. Această măsură nu a fost luată întrucât personalul din teritoriu nu a fost de acord.

Ieri a avut loc o şedinţă în care am propus ca să nu plece nimeni pentru a păstra punctele de lucru din teritoriu si să înjumătăţim norma la 8 angajaţi. Această soluţie era fezabilă dacă exista acordul angajaţilor să li se reducă salariile cu 50%. Ieri au fost de acord, iar astăzi şi-au schimbat punctul de vedere. Acum aplicăm Ordonanţa 77. Luni se va întruni comitetul director şi se vor da preavize pentru patru angajaţi pe criterii de evaluare şi funcţionalitate a instituţiei”, a declarat directorul DSP Alba, Horea Timiş, care are dorinţa de a păstra punctele de lucru de la Aiud, Blaj şi Câmpeni, chiar dacă vor fi disponibilizări.

Cei 8 salariaţi aveau posibilitatea de a lucra timp de două luni cu jumătate de normă, după care exista posibilitatea ca norma să le fie reîntregită. A fost suficient ca unul din cei 8 să nu fie de acord pentru ca măsura înjumătăţirii să nu fie aplicată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO: Mașină de miliție din anii 1975-1980 la Retro Parada Primăverii 2024. Replică rară a fostelor mașini ale poliției

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO: Mașină de miliție din anii 1975-1980 la Retro Parada Primăverii 2024. Replică rară a fostelor mașini ale poliției În acest weekend în cetatea Alba Iulia la evenimentul dedicat mașinilor Retro Parada Primăverii, și-a făcut apariția și „ștrămoșul” autovechiculelor actuale de poliție. O replică exactă a fostelor mașini care deserveau miliției. Mașina este o replică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea