La DSP Alba 4 angajaţi vor fi disponibilizaţi. Propunerea directorului Timiş a fost înjumătăţirea normei la 8 salariaţi

Horea Timis 001Direcţia de Sănătate Publică Alba a anunţat astăzi că în judeţ vor fi disponibilizări în urma Ordonanţei 77 dată de Ministerul Sănătăţii. La începutul lunii iulie, DSP Alba a trebuit să prezinte Ministerului Sănătăţii o variantă de reducere a personalului de 4%, 10%, sau 15%, iar în urma acesteia se pare că patru salariaţi vor fi disponibilizaţi. Directorul Horea Timiş a găsit o posibilitate prin care nici un angajat să nu-şi piardă postul, în loc să disponibilizeze patru oameni din cadrul personalului, la opt angajaţi li se înjumătăţeau norma pentru a răspunde rigorilor date de MS şi pentru a se încadra în bugetul următoarelor luni. Această măsură nu a fost luată întrucât personalul din teritoriu nu a fost de acord.

Ieri a avut loc o şedinţă în care am propus ca să nu plece nimeni pentru a păstra punctele de lucru din teritoriu si să înjumătăţim norma la 8 angajaţi. Această soluţie era fezabilă dacă exista acordul angajaţilor să li se reducă salariile cu 50%. Ieri au fost de acord, iar astăzi şi-au schimbat punctul de vedere. Acum aplicăm Ordonanţa 77. Luni se va întruni comitetul director şi se vor da preavize pentru patru angajaţi pe criterii de evaluare şi funcţionalitate a instituţiei”, a declarat directorul DSP Alba, Horea Timiş, care are dorinţa de a păstra punctele de lucru de la Aiud, Blaj şi Câmpeni, chiar dacă vor fi disponibilizări.

ELIT

Cei 8 salariaţi aveau posibilitatea de a lucra timp de două luni cu jumătate de normă, după care exista posibilitatea ca norma să le fie reîntregită. A fost suficient ca unul din cei 8 să nu fie de acord pentru ca măsura înjumătăţirii să nu fie aplicată.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

5 Comentarii

gogu 14 august 2013 at 15:14

Pai cum , nu se bucura ca au liber vineri?E posibil sa nu fie de acord cu scaderea salariului cu 50%? Porci de bugetari !Traiasca USL

Nicu 14 august 2013 at 15:57

Prea multi bugetari traiesc din buzunarul cetatenilor.Singura solutie este reducerea drastica si fara menajamente,a acestor domni si doamne ,care au locuri de munca „caldute” si bine remunerate.In toate domeniile de activitate bugetara,ar trebui reduse posturile cu 40%.

Horea 15 august 2013 at 12:21

Pentru „gogu” si Nicu

Medicii si profesorii sunt bugetari.

1. V-ati dori un Spital cu foarte putini medici (sau chiar deloc)?

2. Ar putea fi educati elevii daca in sala de clasa ar intra , asa prin rotatie, cate un angajat de la privat?

Deci, e sau nu nevoie, in anumite domenii, si de „sugativele””
de bugetari?

fundatura politica 15 august 2013 at 22:11

e nevoie-mai ales la DSP unde sugativele de bugetari nu fac decit umbra pamantului si partidului; ar fi fost fezabil sa ramana 4 angajati, nu sa plece 4 dintre cei care sfideaza lumea .Vor pleca doar fraierii.

Nicu 15 august 2013 at 23:33

Horea-Sunt de acord cu tine,in unele domenii dupa cum afirmi e nevoie de bugetari ,dar in cele mai multe domenii consider ca trebuie o reducere drastica.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...