// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

La CS Ocna Mureș, nou-promovată în Liga a 3-a, se aplică modelul “Industria Galda” | Ioan Paul, noul președinte executiv al “Sodei dragă”

CS Ocna Mureș va aplica, la revenirea, după 11 ani, în circuitul Ligii a 3-a, modelul “Industria Galda”, unul dovedit de succes și, cu singuranță, Alba nu va trăi episoadele Mureșul Vințu de Jos și Șurianu Sebeș (ultimele două campioane, ce nu s-au înscris în eșalonul superior).

În traducere, implicarea autorităților locale, care vor asigura în proporție covârșitoare bugetul necesar echipei, dar și chibzuință în cheltuirea fondurilor, adică “ne întindem atât ne este plapuma”. Conform unor surse autorizate, pentru stagiunea următoare, “Soda dragă” s-ar baza pe o sumă de peste 100.000 de euro, undeva către 500.000 de lei.

*Buget de aproximativ 500.000 de lei

Lucrurile se mișcă la Ocna Mureș, se caută soluții, se pregătește înscrierea în Liga a 3-a, omologarea terenului, negocieri contractuale, estimări de buget etc. În plan organizatoric, chiar dacă nu s-a anunțat oficial, Ioan Paul va fi noul președinte al secției de fotbal, post rămas vacant după plecarea lui Sorin Corpodean. “Sunt foarte multe de rezolvat până în 13 iulie, data când trebuie să anunțăm FRF că vom participa, și încercăm să le facem. Primăria este bine intenționată, vrea să se implice, să ne ajute”, a precizat Ioan Paul, observator AJF Alba (foto, stânga, lângă Prunea).

*Șase transferuri

Industria cu Silviu Miron (în realitate Paul Ciucă), Performanța Ighiu, cu Ioan Ilie (Mihai Manea fiind “principalul”), sunt alte exemple în privința băncii tehnice, și aici gruparea ocnamureșeană având de lucru, pentru a găsi un antrenor cu licența A, care să-i “supervizeze” în acte pe Cornel Pereat și Ovidiu Maier pe a treia scenă fotbalistică. Reunirea este prevăzută luni, 16 iulie, la ora 19.00, cu un stagiu centralizat în localitate, începând din 30 august, un prim amical fiind cu Metalurgistul Cugir în 21 iulie. “Deocamdată nu pleacă nimeni din lot, dar avem nevoie de jucători. Vizăm șase transferuri, trei seniori și trei juniori, însă nu putem oferi nume, negocierile fiind în derulare”, a declarat Ionuț Pereat.

Dan HENEGAR