Rămâi conectat

Societate

La confluenţa dintre util şi plăcut

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Săptămâna trecută, la Durău, în judeţul Neamţ, seria de tabere „Floare de colţ” a găzduit ultimii 50 de copii din centrele educaţionale ale Filantropiei Ortodoxe Alba Iulia.
Această serie încheie ciclul de tabere organizate pentru cei 275 de copii nevoiaşi şi cu risc de abandon şcolar din centrele educaţionale din judeţele Alba şi Mureş, programul taberelor finalizându-se vineri, 9 septembrie a.c., odată cu întoarcerea acasă a ultimei serii. La încheierea celor patru serii de tabere „Floare de colţ” se cuvine să amintim că, mai presus de toate activităţile şi distracţiile care au avut loc pe parcursul celor patru săptămâni de relaxare şi odihnă, toate zilele de tabără au fost încununate, de la un capăt la altul, de o binefacere duhovnicească specială: fiecare zi a început şi s-a încheiat cu o scurtă rugăciune la capela special amenajată pentru copii, iar în cazul în care de-a lungul săptămânii a intervenit o sărbătoare, toţi copiii au participat la Sfânta Liturghie săvârşită de duhovnicul capelei. La final de activitate educativ-recreativă în tabere, este bine să scoatem în relief un lucru foarte important despre centrele din Alba şi Mureş: deşi anul şcolar în centrele educaţionale s-a încheiat odată cu cel din educaţia de stat, activităţile cu copiii nu au fost stopate pe parcursul verii, ci au continuat cu programe speciale (în afara celor din tabere), împletindu-se timpul liber din vacanţă cu programe educaţionale special pregătite.
În concluzie, programul de tabere „Floare de colţ”, desfăşurat la Durău, în judeţul Neamţ, a oferit celor 275 de copii din centrele educaţionale ale Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia prilejul unui răstimp cu caracter creativ, educativ şi reconfortant. Scopul principal al taberelor a fost acela de a urmări dezvoltarea individuală şi deprinderea abilităţilor de comunicare interpersonală, de punere în lumină a talentelor şi a creativităţii, dar şi de împletire a distracţiilor cu lucrurile serioase din viaţă pentru copiii cu nevoi speciale, proveniţi din familii nevoiaşe şi care, din lipsa surselor de finanţare în familie, riscă să părăsească şcoala la o vârstă la care educaţia lor trebuie să fie principala preocupare a părinţilor. (I.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea