Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

La Boltă Alba Iulia, calificarea în turneul final la minifotbal | În efectiv Fetița, C. Cristea, I. Grozav sau M. Găldean

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Echipa La Boltă Alba Iulia va reprezenta județul Alba la Campionatul Național de minifotbal de la Bistrița (28 iunie – 2 iulie), în urma turneului ce a avut loc la Hunedoara (au mai participat Atletic Joga Bonito Alba Iulia și Viitorul Cîmpu Gobli Alba Iulia).

Formația care-l are susținător financiar pe Cătălin Buzdea a reușit calificarea, mesajul fiind unul sugestiv:

Ne-am îndeplinit obiectivul, obținerea biletului care duce la turneul final al campionatului național Bistrița 2023.Cu un efectiv redus și lipsa a câtorva jucatori am reușit să obținem o calificare muncită. Așteptăm cu nerăbdare să ne întoarcem, după 7 ani, din nou la Bistrița unde avem cele mai frumoase amintiri când am reușit să aducem trofeul Cupa României”.

La finele săptămânii trecute, la Hunedoara (Vest) și Iași (Est), s-a disputat competiția denumită Superliga României la minifotbal. Turneul a servit drept fază de calificare la Campionatul Național de la Bistrița și a adunat la start, în total, 52 dintre cele mai bune echipe de profil din țară. În total, 17 echipe au făcut pasul spre Bistrița de la cele două turnee, 9 de la Iași, respectiv 8 de la Hunedoara (formațiile calificate în sferturile de finală).

La Hunedoara au fost 3 echipe din Alba, după cum urmează: *ACS Atletic Joga Bonito Alba Iulia – grupa A (2-0 cu Fan Courier Squadra Azzurra Zalău, 2-1 cu Redex Baia Mare, 3-1 cu Ninirox Timișoara), care a câștigat toate cele 3 întâlnirile (golaveraj 7-2); *Viitorul Cîmpu Goblii Alba Iulia – grupa D (0-4 cu Bad Boys Oradea, 0-3 cu Pro Fotbal Sibiu și 1-4 cu Dinozaurii Timișoara). Ultima poziție, cu zero puncte (golaveraj 1-11); *La Bolta Alba Iulia – grupa F (2-1 cu Roelectrice IEK Deva, 1-1 cu ACS Div Gemina Cluj și victorie la 7 metri, 1-8 cu Minifotbal Flamura Roșie 2014 Arad). Locul secund în grupă cu 5 puncte (4-10 golaveraj). În optimile de finală Atletic Joga Bonito a pierdut, scor 1-2 cu Pro Fotbal Sibiu, fiind eliminată (sibienii au învins în finala mică pe Corvinul Hunedoara). La Boltă Alba Iulia a continuat parcursul, trecând de Viteziștii Craiova, scor 3-1 și calificându-se în sferturile de finală (implicit a obținut dreptul de a fi la turneul final de la Bistrița), unde a fost învinsă de Borussia Hermannstadt la un scor drastic 0-6 (echipa sibiană a câștigat competiția, 4-1 cu Napoli Arad).

Lotul La Boltă Alba Iulia a fost compus, conform informațiilor de pe site-ul Federației Române de Minifotbal, din Raul Buligă, Călin Cristea, Marius Cristea, Marcel Domșa, Valentin Drăgan, Răzvan Fetița, Marcel Găldean, Marian Găldean, Nicolae Găldean, Ionuț Grozav, Claudiu Haiduc, Panfil Hîrceagă, Adrian Lăcătuș, Alexandru Lăcătuș, Mihai Lascu, Octavian Pojar, Andrei Trifa, Ioan-Adrian Voicu, parte dintre aceștia componenți ai divizionarelor terțe din județ (CSM Unirea Alba Iulia, Metalurgistul Cugir, sau CS Ocna Mureș), dar și de la formații din Liga 4 (Industria Galda, Voința Stremț, Inter Unirea, Performanța Ighiu, Viitorul Vama Seacă).

Foto: Federația Română de Minifotbal (facebook)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4 | Spicul Daia, scorul etapei; Greapcă, hat-trick pentru Energia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4, după etapa a 24-a. Spicul Daia a scorul etapei cu CSM Unirea Alba Iulia, golgheterul Greapcă, hat-trick pentru Energia *CIL Blaj – CS Ocna Mureș 3-1 (2-0) Echipa din „Mica Romă” a câștigat derby-ul rundei și este foarte aproape să devină campioana celui de-al 4-lea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea