La Blaj, ca la Hollywood: Autoritățile vor scrie cu litere uriașe numele orașului pe dealul de sub crucea lui Iancu. Va străluci prima dată în ajun de Moș Nicolae

La Blaj, ca la Hollywood: Autoritățile vor scrie cu litere uriașe numele orașului pe dealul de sub crucea lui Iancu. Va fi iluminat pe timp de noapte şi va fi vizibil din aproape orice colţ al urbei

La Blaj, pe dealul de sub Crucea lui Avram Iancu, vizibil din orice punct al urbei, se pregătește instalarea numelui municipiului, ”scris” cu litere de 6 metri înălțime fiecare, desfășurat pe mai bine de 20 de metri.

ELIT

Aici, pe durata Adunării Naționale de la 1848, a staționat o legiune de moți care, în frunte cu Avram Iancu, au supravegheat Câmpia Libertății.

Literele sunt confecționate din Alucobond, pe structură metalică și sunt iluminate LED RGB, culoarea iluminatului putând fi schimbată cu ocazia  diverselor evenimente (1 Decembrie, Crăciun etc.).

Potrivit primarului Gheorghe Valentin Rotar, numele Blajului va străluci prima dată în seara zilei de 5 decembrie, în ajun de Moș Nicolae, odată cu aprinderea iluminatului festiv din municipiu, dar și cu cel ornamental, al Colegiului Național ”Inochentie Micu Clain”.

Blajul devine astfel singurul municipiu din județul Alba cu ”iscălitura” la vedere și unul dintre puținele din România.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

10 Comentarii

liviu 29 octombrie 2017 at 19:50

Ma mir ca nu au votat sa scrie numele primarului…la cat de mandru este el.

Paul 29 octombrie 2017 at 20:18

Si ceva practic pe cand? „Litere” de 6 metrii pentru un oras agramat, voleibaliste de mi de euro pe bani publici cand tinerii au posibilitatea sa se joace doar pe calculator.

draku gol 3 noiembrie 2017 at 19:09

E bine că pomenești de agramați dar e foarte grav că nu-ți dai seama că ești unul dintre ei! Mai uită-te odată la ce-ai scris!

ioo 29 octombrie 2017 at 20:54

Alta traznaie, dupa cea cu tabletele pentru elevi.

ION 29 octombrie 2017 at 20:59

un primar manelist face manelism. NU E NICI O JUCATOARE DE VOLEI LA BLAJ DIN BLAJ…sau din ALBA… DAR ASTA NU IL OPRESTE SA BAGE MILIOANE DE LEI IN STRAINI. CREDETI CA AR AVEA SCRUPULE SA SCRIE CU OI PE DEALURI? NIMIC NU IL OPRESTE!!!

Marisia Toma 29 octombrie 2017 at 22:29

Sa il faca poleit cu haur ca sa fie de nasul vedetismelor. Altfel, e prea kitch pentru “valoarea” Blajului ?

Muica 29 octombrie 2017 at 23:00

Flori, asfaltari dupa asfaltari, santuri, flori,canalizari pt apa de robinet data la minim, iluminat public cu bani grei, spalati, iar flori, pavaje fara numar, manuieli cu bosch-ul, iar flori, volei pe gratis fara bilet si deplasari pt sustinatori pe gratis, iar flori, sustinerea inmultirii ciorilor in oras, si nu doar alea din vazduh, iar flori…asta-i blajul , orasul in care majoritatea e tampita si credula, sustin hotii . Luati cu flori boilor ca asta meritati, acum aplaudati si numele orasului asta mandru….cu flori

DRAGUL MEU BLAJ 30 octombrie 2017 at 0:16

Da, @muica, @marisia, @ion…
Vin oameni din marile (am spus „marile”) orase ale Europei si sunt placut impresionati de oraselul nostru. Ingrijit, cochet, aranjat. Nu cred ca e o aroganta.
Apropo, Hollywood cred ca e doar un cartier din orasul Los Angeles, nu cred ca are statut de localitate de sine-statatoare…
Prin Brasov – Fagaras parca mai e scris la noi in tara ceva in stil asemanator, la Rasnov?! (corectati-ma daca gresesc).
Ce bine ca nu suntem toti ca @muica, plangea Einstein in pumni cand a vazut asa geniu…

DRAGUL MEU BLAJ 30 octombrie 2017 at 0:18

@Paul
„„Litere” de 6 metrii” pentru un oras agramat, voleibaliste de „mi” de euro…
La cine te referi, cand spui „agramat”, in afara de tine?

Horatiu 30 octombrie 2017 at 8:04

Nu e o noutate. In Turda se putea vedea de la intrarea dinspre Aiud, tot pe un deal, scris cu litere mari numele orasului, exact multicolor luminat. Se pare ca s-a stricat totusi instalatia pt ca anul asta nu mai lumina. Si chinezariile astea nu tin mult.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...