Rămâi conectat

Ştirea zilei

La Alba Iulia, Ziua Națională a României are… 3 zile: ”Festival de România” – sărbătoare cu sunet și culoare.

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bucuria de a trăi, gândi și simți românește se regăsește cel mai bine la Alba Iulia, în preajma aniversării Marii Uniri. Culoarea și sunetul – acestea sunt coordonatele principale ale evenimentelor pregătite pentru albaiulieni dar și pentru miile de turiști care, cu siguranță, vor alege ca destinație Alba Iulia pentru a sărbători Ziua Națională – spun organizatorii ”Festival de România”.

De o adevărată explozie de culoare vor avea parte albaiulienii încă de pe 29 noiembrie, când vor fi aprinse oficial luminile de sărbătoare ce vor îmbrăca orașul și Cetatea până după Anul Nou. Evenimentul va coincide cu deschiderea Parcului Sărbătorilor de Iarnă din Cetatea Alba Carolina – Piața Cetății.

Ora 19.00 este momentul la care se va declanșa iluminatul festiv în Cetate, iar la un sfert de oră distanță va începe concertul eveniment Jazzapella. Magia sărbătorilor de iarna se va regăsi în cele mai cunoscute cântece de Crăciun, interpretate în cel mai pur stil acapella.

O pată de culoare va fi dată Festivalului de Cercetașii României, care le-au pregătit tuturor celor prezenți în Cetate o mini-avampremieră a campaniei “Alba Carolina 300”, ce se va întinde pe tot parcursul anului viitor, pentru a marca aniversarea a 300 de ani de la momentul zero al existenței celei mai mari cetăți Vauban din sud-estul Europei. Astfel, o construcție spectaculoasă a numărului 300, realizată din gulguțe de foc, va fi primul semn al campaniei ce marchează clipa în care a fost pusă piatra de temelie a Cetății. Flaviu Cernescu, Dragonul De Transilvania, revine și el la Alba Iulia, pentru a marca acest moment special, printr-o demonstrație de echilibru nemaivăzută: el va traversa pe o coardă suspendată întreaga latură de vest a cetății, ca o paralelă, un arc simbolic peste timp, între momentul în care se năștea Cetatea și ceea ce avem acum.

Ziua de 1 Decembrie va adăuga la partea de culoare a Festivalului o defilare cu steaguri tricolore supradimensionate, la prânz, iar seara un spectacol impresionant de lasere și un spectaculos foc de artificii tricolore.

Sunetul, în cele mai frumoase forme ale sale, va fi la el acasă pe scenele din Cetatea Marii Uniri. Sâmbătă, odată cu deschiderea parcului de Crăciun, publicul va intra în atmosfera sărbătorilor cu un concert special de colinde marca Jazzapella.

Ziua umătoare îi aduce în prim plan pe artiștii locali, de la Poarta 3, The Puzzles și Day One până la  Ricardo Caria& Decent Band și Zadar. Trupa Iris, reunită și pregătita să lanseze public imnul oficial al suporterilor echipei naționale, va marca finalul apoteotic al ajunului Zilei Naționale.

Pe 1 Decembrie, de la ora 14.00, un adevărat maraton de folclor ne va aduce aminte că suntem Români, de oriunde-am fi: Transilvania, Dobrogea, Banat, Oltenia sau Moldova. Fiecare regiune a țării va fi reprezentată folcloric de nume mari ale muzicii populare: Aneta Stan, Gheorghe Roșoga, Traian Jurchelea, Nicolae Furdui Iancu împreună cu fiul său, Tudor, Leontina Fărcaș și Muguri de Tezaur, Mirela Mănescu și mulți, foarte mulți alții.

Delia și Andra sunt cele două staruri care vor face Cetatea să răsune și pe miile de români să cânte cu ele în seara de 1 Decembrie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată Șase medici noi își vor începe activitatea în curând la Spitalul Municipal Blaj. Unitatea medicală are astfel 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea