Rămâi conectat

Cultură Educație

La Alba Iulia, strada Lt. Erou Popa Laurean se repară doar pe jumătate?

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Cu mare bucurie am citit de multe ori, încă de pe când primeam acasă suplimentul gratuit cu activităţile primăriei, despre planul de reparare a străzilor din oraşul vechi. Am înţeles că sunt bani europeni, că trebuie să avem răbdare, că până la sfârşit vom avea străzi frumoase şi trainice. Locuind în cartier am văzut şi cum s-au făcut lucrările pe strada Gheorghe Doja, pe strada Oituz, cum s-a lucrat pe strada Bucureşti…  Foarte frumos. A meritat să aşteptăm!
Din ce-am citit prin ziare am văzut că pe lista străzilor de reparat era şi strada Lt. Erou Popa Laurean. Au început şi aici lucrările însă… doar pe jumătate de stradă, cea cuprinsă între strada Oituz şi strada Mărăşeşti. S-a săpat pentru fundaţia drumului, au fost trasate trotuarele, se pun acum pavelele… Mi-am zis că poate jumătatea cealaltă, dintre strada Mărăşeşti şi strada Gheorghe Doja (de vreo 100 de metri lungime), a fost lăsată neatinsă pentru a nu bloca ieşirea spre centrul oraşului a locuitorilor din zonă. Se pare însă că m-am înşelat. Miercuri au apărut utilaje care au frezat partea superficială a stratului de asfalt pe zonele unde existau gropi, iar ieri dimineaţă doi muncitori aşteptau asfaltul pentru peticire. I-am întrebat dacă strada asta nu se repară şi mi-au zis ca da, „punem acum peticele şi apoi vine covor.” Aceea nu este o reparaţie, aşa cum se face pe restul străzilor din cartier. Trotuarele vor rămâne cu acelaşi beton în stare de dezagregare (sar pietrele din el), drumul nu va avea o fundaţie serioasă cum se face pe celelalte străzi, iar pe lângă rigole există goluri. E drept că acestea vor fi acum ascunse de covorul nou de asfalt. Dar hiba rămâne şi va ieşi la iveală anul viitor prin primăvară. Nu-i păcat? Mă întreb dacă pe proiect este trecută strada Lt. Erou Popa Laurean cu reparaţie doar pe jumătate sau ca întreg şi dacă e doar pe jumătate, ce argumente are proiectantul?(N.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea