Rămâi conectat

Societate

La Alba Iulia: Primăria transformă Parcul Unirii în Parcul lui Moş Crăciun

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

      Dincolo de aspectul spiritual şi rolul meditativ al sărbătorii Crăcinului nu

putem face abstracţie de fascinaţia şi atracţia pe care le exercită asupra tuturor perioada pregătirilor dinaintea marii sărbători. Între 15-23 decembrie, Primăria Municipiului Alba Iulia transformă Parcul Unirii în „Parcul lui Moş Crăciun„. Locul de desfăşurare a evenimentului este zona din vecinătatea Fântânii Cinetice. „Vizitatorii vor avea la dispoziţie podoabe decorative specifice acestei sărbători, cadouri personalizate, confecţii, flori, jucării, produse alimentare, produse tradiţionale (cozonaci, prăjituri), băuturi şi orice altceva şi-ar mai putea imagina. Totul pentru a reduce timpul şi eforturile necesare achiziţionării, în mod eficient, a tuturor lucrurilor pe care albaiulienii le-ar putea dori sau ar avea nevoie”, a declarat primarul municipiului Mircea Hava.

            Un prilej de bucurie şi de mare satisfacţie atât pentru cei mici cât şi pentru cei mari îl reprezintă patinoarul artificial amplasat în parc. Pentru că sărbătoarea Crăciunului trebuie privită, înainte de toate, din punct de vedere spiritual, organizatorii au invitat joi, 15 decembrie, de la ora 17.00, în deschidere, corul Seminarului Teologic din Alba Iulia, corul Augustin Bena al Liceului de Muzică şi Arte Plastice – dirijor profesor Daniela Rus, grupul de muzică tradiţională de la Oarda, dar şi interpreţi din cadrul Centrului Cultural Augustin Bena. Şcolile şi grădiniţele din oraş sunt aşteptate să se înscrie la camera 102 din primărie, în cazul în care doresc să susţină momente artistice pe scena din Parcul Unirii.

      Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Municipiului Alba Iulia, Mihai Coşer, surprizele de Crăciun vor continua pe parcursul săptămânii viitoare între 19 şi 23 decembrie. În fiecare zi din săptămână  începând de luni, albaiulienii vor fi colindaţi la ei în cartier. Echipe de colindători şi spiriduşii lui Moş Crăciun vor împânzi oraşul. Luni,19 decembrie, Grupul Instrumental condus de profesor Alexandru Pal şi soliştii Bianca Şusman, Cătălin Haşa, Floricica Moga şi Roxana Reche, împreună cu moşul şi ajutoarele lui se vor afla de la ora 17:00 în Parcul Sfânta Ecaterina iar de la ora 18.00 în parcarea din spatele magazinului Albina de pe Bulevardul Transilvaniei. Caravana Crăciunului va colinda marţi, 20 decembrie, de la ora 17.00, în parcarea din spatele blocurilor MV, vis a vis de stadion. În aceaşi zi, de la ora 16.10, zona Detunata şi Tulnicului vor fi colindate în parcarea din spatele restaurantului Lacrima Unirii (fosta CT 19). Miercuri, 21 decembrie, ora 17.00, colindătorii vor ajunge în cartierul Ampoi 3, pe strada Arieşului, în zona fostei pieţe (Pensiunea MA). Tot miercuri, de la 18:10, cartierul Ampoi 2 va fi colindat în vecinătatea Bisericii „Cuvioasa Paraschieva” (biserica de lemn str. Tudor Vladimirescu). Joi, 22 decembrie, e rândul locuitorilor din centrul oraşului să fie colindaţi în vecinătatea Direcţiei de Venituri (taxe şi impozite locale). Vinerea le este dedicată locuitorilor din Bărăbanţ şi Oarda (Bărăbanţ, ora 17:00 şi Oarda ora 18:45)

 Alexandra. M.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA: Indicatoare pe modelul ”plăcuței suedeze”, la adresa IPJ Alba, în Parcul dendrologic din Alba Iulia

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA: Indicatoare pe modelul ”plăcuței suedeze”, la adresa IPJ Alba, în Parcul dendrologic din Alba Iulia Patru indicatoare rutiere au fost inscripținonate cu mesaje obșcene la adresa IPJ Alba în Parcul Dendrologic din Alba Iulia. Imaginile, care surprind mai multe indicatoare rutiere cu mesaje vulgare către IPJ Alba, au fost trimise de un […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea