Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

La Alba Iulia, pe Stadionul “Cetate”, în 6 și 9 septembrie: “U” Olimpia Cluj, meciuri din turul preliminar al UEFA Champions League

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În luna septembrie, Stadionul “Cetate” din Alba Iulia va fi gazda unor partide internaționale de fotbal feminin. Mai întâi, în 6 și 9 septembrie, pe arena albaiuliană se dispută 4 meciuri din cadrul preliminariilor Champions League, gazdă urmând a fi Universitatea Olimpia Cluj. Campioana României a fost repartizată în Grupa 1, care se va desfășura sub forma unui mini-turneu.

Universitatea Cluj va disputa în luna septembrie primul tur preliminar din cadrul UEFA Women’s Champions League, ediția 2023/2024.

Am ales să jucăm la Alba Iulia datorită parteneriatului dezvoltat cu CSM Unirea Alba Iulia, dar și pentru a evita situații neplăcute legate de starea gazonului pe Cluj Arena după festivalul UNTOLD. Vrem să jucăm pe un stadion unde ne și putem antrena, de aceea o să avem programate în perioada următoare și câteva partide de pregătire la Alba Iulia. Sper să ne calificăm în turul următor și să revenim acasă pe Cluj Arena. Până atunci, așteptăm publicul să ne susțină și sunt convins că vor fi la Alba Iulia mulți clujeni alături de noi”, a transmis Alin Cioban, presedinte executiv.

Citește și: Pe Stadionul “Cetate din Alba Iulia, în septembrie, fotbal feminin: preliminarii Champions League și amicalele României Under 17!

Universitatea Olimpia Cluj își va începe parcursul european pe teren propriu, după ce a fost desemnată gazdă a turneului preliminar (meciurile vor fi transmise pe Pro Arena). Din grupa de calificare mai fac parte echipele Ferencváros (campioana Ungariei), Qiryat Gat (campioana Israelului) și Spartak Myjava (campioana Slovaciei). Partidele vor fi găzduite de stadionul „Cetate” din Alba Iulia și se vor disputa conform următorului program: *miercuri, 6 septembrie, ora 11.00: Ferencváros (Ungaria) – Qiryat Gat (Israel); ora 16.00: Universitatea Cluj (Romania) – Spartak Myjava (Slovacia); *sâmbătă, 9 septembrie, ora 11.00: învinsă M1 – învinsă M2; ora 16.00: câștigătoare M1 – câștigătoare M2.

Runda 1 este prima din cele două programate înainte de faza grupelor cu 16 echipe, care va începe în noiembrie 2023. Acesta va fi împărțit în două categorii: „the champions path” (în traducere: traseul campioanelor) și „the league path” (în traducere: traseul ligii). În ambele categorii, runda 1 va consta în două etape, fiecare cu meciuri eliminatorii unice jucate în mini-turnee cu un singur loc: semifinale (6 septembrie) și finale/play-off pentru locul trei (9 septembrie). Câștigătoarele fiecărei finale (11 în champions path, 4 în league path) se vor califica în etapa următoare.

De asemenea, la finele lunii viitoare, tot pe stadionul din Cetatea Marii Uniri reprezentativa Under 17 de fotbal feminin a României va disputa două partide amicale cu reprezentativa Bosniei Herțegovinei, prevăzute în 22 și 24 septembrie.

Sursa (informații, foto): FRF și Olimpia Cluj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Cioară (Industria Galda), gol în „tricolor” la o acțiune de selecție | Patru jucători din Alba, la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atacantul Alexandru Cioară (Industria Galda de Jos) a marcat un gol în „tricolor” la o acțiune disputată la Mogoșoaia a selecționatei de fotbal amator a României. Pe lângă vârful divizionarei terțe au mai participat Juncan (Industria Galda), și alți doi jucători din Alba Cl. Marcu (Gloria Geoagiu) și Bistraie (Șoimul Băița), absentând din motive medicale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea