Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Pe Stadionul “Cetate din Alba Iulia, în septembrie, fotbal feminin: preliminarii Champions League și amicalele României Under 17!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În luna septembrie, Stadionul “Cetate” din Alba Iulia va fi gazda unor partide internaționale de fotbal feminin. Mai întâi, în 6 și 9 septembrie, pe arena albaiuliană se dispută 4 meciuri din cadrul preliminariilor Champions League, gazdă urmând a fi Universitatea Oiimpia Cluj. Campioana României a fost repartizată în Grupa 1, care se va desfășura sub forma unui mini-turneu.

În urma tragerii la sorți organizată la Nyon, Elveția, “U” Olimpia Cluj a fost repartizată în Grupa 1 și va juca contra echipei slovace Spartak Myjava, miercuri, 6 septembrie, la ora 16.00.

Am ales să jucăm la Alba Iulia, datorită parteneriatului dezvoltat cu CSM Unirea Alba Iulia, dar și pentru a evita situații neplăcute legate de starea gazonului pe Cluj Arena după festivalul UNTOLD .Vrem să jucăm pe un stadion unde ne și putem antrena, de aceea o să avem programate în perioada următoare și câteva partide de pregătire la Alba Iulia . Sper să ne calificăm în turul următor și să revenim acasă pe Cluj Arena. Până atunci, așteptăm publicul să ne susțină și sunt convins că vor fi la Alba Iulia mulți clujeni alături de noi„, a transmis Alin Cioban, presedinte executiv.

În cazul în care va trece de primul tur, echipa clujeană va întâlni învingătoarea dintre Ferencvaros TC și F.C. Qiryat Gat (Israel) – meci prevăzut în aceeași zi, la ora 11.00. Sâmbătă, 9 septembrie sunt meciul pentru locul 3 și finala mare. Câștigătoarele celor 11 finale vor trece în runda 2, în care trei echipe au intrare directă. Runda a doua oferă șapte locuri în faza grupelor.

De asemenea, la finele lunii viitoare, tot pe stadionul din Cetatea Marii Uniri reprezentativa Under 17 de fotbal feminin a României va disputa două partide amicale cu reprezentativa Bosniei Herțegovinei, prevăzute în 22 și 24 septembrie

Meciurile Campionei României la fotbal feminin din UEFA Women’s Champions League vor putea fi urmărite live pe PRO Arena !Universitatea Olimpia Cluj, Campioana României la fotbal feminin își va începe parcursul european pe teren propriu, după ce a fost desemnată gazdă a turneului preliminar. Din grupa de calificare mai fac parte echipele Ferencváros (campioana Ungariei), Qiryat Gat (campioana Israelului) și Spartak Myjava (campioana Slovaciei).

Partidele vor fi găzduite de stadionul „Cetate” din Alba Iulia și se vor disputa conform următorului program:

6 septembrie 2023
ora 11:00: Ferencváros (Ungaria) – Qiryat Gat (Israel)
ora 16:00: Universitatea Cluj (Romania) – Spartak Myjava (Slovacia)

9 septembrie 2023
Ora 11:00: Învinsa M1 – Învinsa M2
Ora 16:00: Câștigătoare M1 – Câștigătoare M2

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4 | Spicul Daia, scorul etapei; Greapcă, hat-trick pentru Energia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4, după etapa a 24-a. Spicul Daia a scorul etapei cu CSM Unirea Alba Iulia, golgheterul Greapcă, hat-trick pentru Energia. *CIL Blaj – CS Ocna Mureș 3-1 (2-0) Echipa din „Mica Romă” a câștigat derby-ul rundei și este foarte aproape să devină campioana celui de-al 4-lea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea