La Alba Iulia, Cetatea înverzeşte! Parcul Custozza şi străzile adiacente îşi recapătă vegetaţia

    Multă cerneală a curs, multă energie au consumat cei care doreau ca inima municipiului Alba Iulia să-şi păstreze imaginea învechită, desuetă, de-a dreptul ponosită, pentru mulţi ani de-acum înainte. Deranjaţi că administraţia locală a găsit, după mulţi ani de căutare, soluţia de finanţare pentru reabilitarea şi modernizarea centrului istoric al Oraşului Marii Uniri (căutările au durat mult din cauza condiţiilor impuse de un proiect în zonă istorică) politicieni dornici de imagine au spus oricui avea chef să-i asculte că în urma implementării acestui proiect centrul istoric va deveni un deşert al pietrei cubice, lipsit de vegetaţie, de viaţă.

Degeaba au declarat reprezentanţii Primăriei municipiului Alba Iulia că nu doar pavajele vor fi schimbate, ci şi vegetaţia, că arborii vechi vor fi înlocuiţi cu unii noi… Au vorbit cu morile de vânt. Campania „Salvaţi Parcul Custozza” avea propriile ei mecanisme, propriile ei interese care nu se lăsau nicicum influenţate, deturnate de declaraţiile edililor, ale celor care chiar cunoşteau proiectul. Ei bine, de ieri toţi cei care s-au îndoit că zona Custozza (şi toate străzile adiacente) va cunoaşte după defrişare şi o replantare, se pot convinge de contrariu. Aproximativ 150 de arbori de cu vârste între 10 şi 15 ani, şi dimensiuni ce ajung în unele cazuri (platanii) la 15 metri au început să fie plantaţi. Operaţiunea de plantare este parte integrantă a proiectului „Reabilitarea centrului istoric Alba Iulia, fortificaţia de tip Vauban – Căi de acces, iluminat exterior şi mobilier urban. Zona interioară”, a cărui finanţare nerambursabilă a fost câştigată de Primăria municipiului Alba Iulia în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 -2013. Pe lângă platani sunt plantaţi aici şi arţari globuloşi şi trei specii de tei – tei comun, tei american şi tei argintiu. Zonele unde s-au executat deja plantările sunt strada Mihai Viteazul – în faţa clădirii Ierihon şi pe latura de sud a parcului Custozza, cea aproape finalizată şi pe zona verde dinspre Poarta a VI-a a Cetăţii, strada care desparte Muzeul Naţional al Unirii şi Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, strada Militari. Pe măsură ce lucrările la infrastructură vor înainta şi în celelalte zone, plantarea noilor arbori va ajunge şi aici.

ELIT

Anca DINICĂ

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

45 Comentarii

Radu Popescu 10 noiembrie 2011 at 20:50

Anca Dinica ziarista plătită de pedele pentru osanale se face de toată jena! Auzi madam stai tu la vara la umbra acelor copaci!!! cu Hava alături de tine si cu fratele vostru Sabou!

dadiana 11 noiembrie 2011 at 12:57

Du- te in padure de unde ai venit si stai la umbra!

verde de verde 10 noiembrie 2011 at 21:15

anca dinica, de data asta ai depasit culmea penibilului.Un articol lingusitor al unei persoane lipste de talent dar cu vocatie pupincuristica devotata

trebuie sa ii reamintim acestei persoane lipsite de deontologie profesionale ca proiectul initial NU PREVEDEA plantarea de arbori.

Sa reasculte aceasta pseudo ziarista (sa reamintim ca postul la unirea l-a luat in calitate de fiica a unor ziaristi si nu pentru „exceptionalele” ei calitati profesionale) conferinta de presa a arhitectilor din alba, singura de altfel, in care Lancrajan se plangea de faptul ca vegetatia ascunde „perspectivele” si trebuie taiati.

Sa dea o explicatie aceasta pseudoziarista „degrabalaudatoare a primarului si a corintului” de ce a fost nevoie sa se taie toata vegetatia din Cetate, arbori seculari care fiecare dintre ei valoareaza din punct de vedere al mediului cu 100 de puieti plantati acum?

Si sa ne mai spuna Anca Dinica citi zeci de ani trebuie sa asteptam ca acesti puieti (care cresc in medie 20 cm pe an, chiar mai putin in cazul platanului)sa creasca pentru a ne bucura de ei

Si pentru ironia prosteasca de la inceputul articolului, sa recunoasca aceasta netalentata si rau intentionata ziarista faptul ca desi in proiect nu era planificata plantarea de arbori, aceasta s-a facut la presiunea opiniei publice.

Jenant, Anca Dinica.

Alex Danila 10 noiembrie 2011 at 22:02

Esti prost informat.Cand proiectul incepea sa fie dat prin ziare, s-a scris clar ca proiectul prevede multa verdeata, nu s-a recurs la solutie dupa protestele verzilor.Cred ca Piticul Atomic Florin Romane plin de manie acum…si sa stii cum Anca Dinica scrie, lingusind PD-Lul ,asa ziarista care primeste mita de la PeNaLi, Nicoleta Idita TOMUTA scrie in fav.opozitiei.

Manitu 10 noiembrie 2011 at 23:04

Completez: Mai intai trebuie sa se prinda. Dupa aceea, vedem cu cati ramanem ca sa ne putem lauda (!)

santinela 11 noiembrie 2011 at 0:10

I-ai zis-o VERDE in fata, verde de verde!

dida 11 noiembrie 2011 at 20:07

era de asteptat… nush de ce agitatia asta cand lucrurile sunt evidente. Nu o sa fie bine niciodata. Care este scopul acestor discutii in contradictoriu? E foarte simplu pentru a vedea cine are dreptate. Cautati in articolele aparute la inceputul acestui scandal. O sa descoperiti o schita care prezenta un inventar al copacilor existenti si a celor propusi a fi plantati. Erau un numar de 357 copaci in zona interioara si propusi pentru plantare erau 760. Asa ca pentru cei care acum incearca sa minta, spunand ca datorita lor si protestului se planteaza in cetate iar proiectul initial nu prevedea nici o plantare i rog sa verifice acest lucru. Totodata ar trebui sa stie ca aceste plantari nu puteau fi solicitate ulterior aprobarii proiectului fiindca banii erau deja aprobati si nu se mai putea suplimenta suma cu operatiuni suplimentare, gen plantari de copaci, daca aceasta nu era prevazuta. Ideea este ca aceste plantari au fost prevazute inca de la inceput, lucru ce se poate verifica. Despre caracterul unor oameni care incearca sa isi atribuie merite necuvenite consider ca nu se merita a fi irosite cuvinte.

Dorin 11 noiembrie 2011 at 8:32

Cu ticalosia de care dau dovada postacii liberali de mai sus , nu m-as mira sa caute sa distruga copacii plantati ;acesti copaci sunt plantati dupa o anumita aliniere si vor fi coafati periodic , ceeace va crea un peisaj splendid , ca pe marile bulevarde europene, spre disperarea unor nemernici .Acum ei spun ca nu se plantau copacii , daca nu vociferau ei , la fel cum spuneau ca plimbarea prin sant nu se mai taxeaza pentruca au protestat ei 🙂 Ei creeaza scenarii , ca pe urma sa se lipeasca la realizarile administratiei locale . Penibili !Copacii nu se planteaza pentru prezent , ci pentru viitor ; acum sunt mai mult ornamentali si mai putin umbrosi ( dar suficient pentru a sta la umbra ), iar in 5-10 ani vor fi si foarte umbrosi .Felicitari Anca Dinica ; nu meriti ocarele unor politruci , mai ales ca de multe ori ai criticat puterea portocalie , dar ei nu vor echidistanta , ci vor ceva in genul televiziunilor tonomat -Antena 3 si Realitate Tv .

aleluia 11 noiembrie 2011 at 8:50

dorin este ciprian badila, secretar executiv al PDL organizatia locala Alba Iulia (deci un soi de muncitor necalificat al acestui partid)
acest personaj are sarcina de a promova discret partidul pe diverse forumuri
nu merita sa raspundem acestui politruc al carui caracter este indoielnic dar ma refer numai la doua aspecte si apoi am inchis discutia cu acest pitpalac de serviciu, ciocanitoarea Woody a pdl-ului:
-spune acest personaj ca arborii nu se planteaza pentru acum ci pentru viitor.
Sa ii spunem acestui cocos de munte ca albaiulienii si romanii in general s-au saturat sa traiasca in viitor. Nu s-ar putea sa fie bine prezentul? prezentul pentru cine este facut? Pentru Hava si ai lui care au furat milioane de euro din acest proiect? La oamenii din ziua de astazi nu se gindeste nimeni?
-spune pitpalacul de serviciu ca acesti arbori vor fi ingrijiti periodic. De ce nu au fost ingrijiti arborii din Custozza? de 20 de ani primaria nu i-a ingrijit pentru ca acum sa ii taie ca sa puna „puieti perfect aliniati cu miile de pavele”
sint perfect aliniati asa cum stau slugile pdl-ului in fata lui sabau si a lui hava

Dorin 11 noiembrie 2011 at 10:16

Aceasta loaza ,aleluia , recunoaste ca arborii din Custozza nu au fost ingrijiti , dar Hava nu este primar decat de 15 ani , ori copacii , in cea mai mare parte , aveau peste 80 ani , si nu au fost tunsi periodic , la timpul lor , acum 60,40,30… ani (am vazut o poza din parcul Custozza de prin 1935-38 , si copacii din poza aratau cam cum arata cei pe care acum ii planteaza ); si inaintasii nostri , atunci , i-au plantat tot pentru viitor ,pentru ca sa se bucure generatiile viitoare , asa cum se vor bucura si copii,nepotii nostri de ceeace se planteaza acum .Ar trebui ca primaria sa monteze camere de luat vederi in toate zonele in care s-au plantat copaci , pentruca sunt destui ticalosi care ar fi in stare sa-i distruga,… deja Manitu , cu zambetul in barba , cobeste :mai intai trebuie sa se prinda si apoi sa ne laudam…, sau , cu alte cuvinte , ce bine ar fi sa nu se prinda , sau sa se intample ceva… ; cata ticalosie !

domnu' Trandafir 11 noiembrie 2011 at 10:34

mi-a placut expresia cu pitpalacul de serviciu. Copacul moare dar pitpalacul nu se lasa:)….

Distinsul Ciprian Badila, secretar executiv al PDL Alba Iulia, care semneaza cu numele de scena DORIN, ar face bine sa citeasca cv-ul distinsului sau sef, pitpalacul suprem din care rezulta ca intre 1991 si 1996 Hava a fost primar , din 1996 pina in 2000 viceprimar (perioada in care cu sprijinul coruptului sau lacheu l-a tocat si calomniat pe primarul de atunci, Timis) pentru ca din 2000 pina acum Hava sa ne fericeasca cu pavelele lui. Sunt 20 de ani? Sunt!!!

Cipriene, las-o jos ca macane..nu mai umbla cu prostii, cu minciuni si cu intorsaturi prostesti ca te-ai facut destul de ras

Manitu 11 noiembrie 2011 at 10:51

Dorin, esti bolnav! Cum poti, cu ce drept imi rastalmacesti cuvintele, fie ele si un comentariu? La plantarea unui pom (excludem faptul ca se planteaza intre betoane), probabilitatea de a se prinde nu este de suta la suta, mai intreaba si tu un silvicultor care iti va spune mai multe. Cati pomi ai plantat tu la viata ta? ….Nu m-a interesat si nu ma intereseaza politica, o detest din toata inima! Dar sa sti ca faptul de a iubi natura, a iubi oamenii, a ne respecta unii pe altii NU AU NICI O LEGATURA CU POLITICA!!!!

teius americana 11 noiembrie 2011 at 11:00

pomi nu a plantat, dar sopirle, calomnii, jigniri, insinuari, linguseli, ticalosii, a plantat cu miile…..ca orice pdl-ist

dadiana 11 noiembrie 2011 at 12:51

De unde stiti voi pnlistilor, neam de securisti cine este ciprian sau altii de pe forum, cumva de la puiul de securist motreanu? Ca asta sunteti toti pnlisti din Alba, neam de securisti!

jago 11 noiembrie 2011 at 13:03

ciprian…..lasa injuraturile de o parte….uita ca exista cuvinte urita
si sint sigur ca majoritatea celor care scriu nu sunt membri de partid

dadiana 11 noiembrie 2011 at 14:05

HA HA HA SECU, NU EU SUNT CIPRIAN, SUNTETI SLABI FATA DE PARINTI VOSTRI DIN SECU!

HH 11 noiembrie 2011 at 9:57

NU O CREDEAM PE ANCA DINICA ATAT DE JALNICA, NICI ACUM NU SUNT CONVINS CA TEXTUL NU ESTE SCRIS DE CEL CE-I SCRIE SI TEXTELE LUI EMANUEL DRAGUSIN.
RUSINE MANCURTILOR !

domnu' Trandafir 11 noiembrie 2011 at 10:04

Daca textul nu este scris de Anca Dinica, din moment ce l-a semnat este responsabilitatea ei.
Oricum, Anca Dinica iese prost si daca l-a scris si daca doar l-a semnat.
PENIBIL in orice caz

rilulilu 11 noiembrie 2011 at 10:47

De obicei scrie papa !

dadiana 11 noiembrie 2011 at 12:53

IAR TIE MA-TA

NoName 11 noiembrie 2011 at 12:27

Imi pare rau sa va zic da voi astia care tot bociferati ca Hava in sus si in jos ca Sabau nush ce, da voi ce faceti mai?sunteti plini de ciuda si invidie si numa sa aruncati cu pietre in alti stiti,dar daca veniti voi la putere ce faceti mai?ceea ce ziceti ca fac alti o sa faceti si voi!nici uni nu sunteti mai breji.Asa ca ciocul mic,orasul asta arata mult mai bine acum asa cum e indiferent de interese,nici voi nici nimeni nu va face nimic extraordinar doar pentru locuitori acestui oras.
P.S nu fac parte din nici un partid si nu o sa fac parte nici o data, nu sunt de partea nimanui ci m-am saturat sa va aud peste tot.

teius americana 11 noiembrie 2011 at 12:47

ciprian…te-au lasat nervii??

NoName 11 noiembrie 2011 at 12:40

Suntem satui de voi toti ,toti va dati destepti,toti va bateti cu pumnul in piept ca faceti si ca dregeti dar praful se alege de toate promisiunile voastre de prin prin campaniile electorale,prost e poporul roman care va mai crede si va voteaza.Va place acum cand va plimbati prin santuri?inainte era plin de noroi peste tot;sa nu mai spun ca pe timp urat nici nu puteai intra pe acolo?si ce daca asta are interese ascunse ce nu are pana la urma,dar macar astea vor ramane in timp,zeci de muncitori care lucreaza acolo au de lucru in loc sa stea in somaj pe bani nostri,nu e bine?nu,nu e bine nimic pentru voi,decat daca faceati voi toate astea.

teius americana 11 noiembrie 2011 at 12:46

ciprian…te-au lasat nervii???

dadiana 11 noiembrie 2011 at 12:55

PAPAGAL

jago 11 noiembrie 2011 at 13:00

sa spunem lucrurilor pe nume…ca vad ca pitpalacul de serviciu isi spune acum „no name”
-santurile cetatatii nu aveau nevoie de autostrada lui Lancrajan. Pentru ce s-au bagat zeci de milioane de euro?ca sa faci sosea in santuri? nu se putea pava eventual doar pentru pietoni? s-a facut autostrada pentru cocalarii cu masini, pentru fitosii de bani gata.
-cum erau santurile inainte erau autentice. Asa cum erau asa erau si din primul an al constructiei. Noi am fost mai destepti si am bagat bani in….sosele prin santuri.Unde mai este autenticitatea? Dupa mintea celor care au gindit timpenia asta, Sala Unirii poate fi transformata in parcare supraterana.
-zeci de muncitori au capatat de lucru prin proiect? pai pe de o parte majoritatea erau detinuti de la aiud, angajati pentru ca pentru detinuti nu se plateste CAS si somaj. Adica un fel de evaziune fiscala.Restul care muncesc pentru 7 milioane de lei pe luna….cind se termina proiectul unde se duc? nu mai bine erau investiti o parte din bani in crearea de locuri de munca permanente? Ca sa nu mai vorbim de faptul ca justifici furtul a milioane de euro ca pe un fapt normal….

jaga jaga-ai trait dejaba 11 noiembrie 2011 at 20:21

bai bechtel, tu ce propui sa se intample cu santurile pe timp de iarna? cine va fi afaceristul minune care va investi in amenajarea vreunui spatiu sin santuri daca nu va avea acces cu masina pana la spatiu? O sa mergi tu iarna pe -15grade sa te plimbi 4,5 km de santuri pana la vreun bar anume? Sau te crezi la geoagiu sa faci afaceri 2 luni pe an? Vara nu o sa vezi nici o masina pe autostrada aia, iar din noiembrie o sa intri cu masina pana la barurile care se vor deschide. Chiar asa greu ti se pare?

gogu 11 noiembrie 2011 at 13:47

cata risipa de enegie pe madamele ancuta d. si ionica p. in a descrie cu lux de amanunte la cati cm sunt plantati puietii, cum se taie frunzele (la caini), despre globulozitatea fructelor etc etc.
cata obedienta! sunteti jalnice. mai bine v-ati consuma energia la altceva decat sa laudati cei 8 copaci care se vad in poza, sunteti jalnice

havelas ante portas 11 noiembrie 2011 at 14:04

nu sint copaci….sint puieti. Copaci or sa fie peste 80 de ani..din pacate.

ciprian 11 noiembrie 2011 at 20:30

asta doar daca au ritmul de dezvoltare intelectuala a dumneavoastra domnule avocat Radu Octavian.

goaga 11 noiembrie 2011 at 14:02

Dar tu ce faci gogule in afara de a latra pe forum? Si ce ai cu ele, ca tot timpul comentezi la adresa lor? esti vreun nimeni care vrea sa se bage in seama! sau ti-au dat cu tifla vreodata d- nele?

havelas ante portas 11 noiembrie 2011 at 14:07

ciprian…ciocu mic

articolul de astazi demonstreaza o libidinoasa slugarnicie a Ancai Dinica, o ratata in ziaristica care traieste de pe urma faimei parintilor si de pe urma pupincurismului extrem de vizibil in articol.

Si sa nu ma faci sa imi dau drumul la gura mai tare..ca nu este bine sa se spuna totul, pentru ca daca se spune si anca si multi altii isi vor baga capul in nisip ca strutii

alexandru 11 noiembrie 2011 at 14:45

de fiecare data cand acest proiect apare in discutie, sar unii ca arsi. sa intelegem ca grup corint e pusculita prtidului, si simtiti nevoia sa o aparati? e doar un amarat de fourm, ce cititi aici e fix zero la ce simt oamenii pt voi draga ciprian.ati ras doua parcuri cu buldozerul, si puneti poze cu niste bate cu doua frunze la capat, pe care le numiti arbori.sunteti de toata jena.cetatea inverzeste mafiotilor? toti vedem camioane cu pavele, betoniere si excavatoare si voi ne spuneti ca inverzeste?dar daca la final tot proiectul asta se va dovedi un fiasco cine va plati?primaria a imprumutat 15 mil de euro pentru a veni in completarea finantarii europene a proiectului. o suma imensa care va trage bugetul local in jos urmatorii 10 ani.ati avut tupeul si nesimitirea jegoasa de a taia pana si castanii seculari de pe strazile adiacente proiectului, castani pe sub care au trecut generatii de albaiulieni.ati lasat in paragina parcurile ani de zile, ca apoi sa veniti cu justificari legate de ciori si mizerii.copaci seculari au fost pusi la pamant cu toate protestele. ati excavat inutil zeci de mii de metri de pamant pentru a cobori nivelul cetatii, un pretext tehnic pentru a efectua lucrari inutile si a incasa bani.dar putini pricep aceste lucruri. unii naivi chiar apreciaza proiectul. li se pare extraordinar ca a aparut o alee pavata intr-un sant istoric.si niste becuri.acest proiect inghite 58 mil de euro, mai mult decat toate proiectele europene pe care le municipiul alba le-a avut de-a lungul anilor.toate adunate nu ajung la aceasta suma colosala.deja firmele apropiate partidului se canibalizeaza intre ele, se ataca la licitatii, nu mai incap toti. de aici si speranta mea ca vreuna din ele va trece si pe la dna cu vreun denunt.intre timp opozitia face ce stie ea mai bine: leviteaza intre tablete de bun simt si articole despre eternul basescu si udrea.se apropie 1 decembrie.partidul ne va oferi din ou eternul foc de artificii, il vom privi din nou ca pe o minune colorata.ce frumos va fi.vine iarna.salprestul lui constantinescu a pregatit deja utilajele de dezapezire.a scapat nea petre si anul asta de licitatie.vine iarna, vine banul.iar partidul,iar prietenii..la contractul expirat de salubritate se tot fac anexe si acte aditionale de prelungire la nesfarsit a afacerii.la apa ctta treaba merge ca apa de ploaie. stp-ul primeste cadou de sarbatori un transport metropolitan.noapte buna alba iulia.dormi linistit cetatene,municipiul nu are viitor, nu are perspective, nu are nimic ce sa iti ofere in viitor.dormi linistit romane, asa cum o faci de 20 de ani.

havelas ante portas 11 noiembrie 2011 at 14:48

superb scris

NoName 11 noiembrie 2011 at 18:36

bine scris da cei care or sa vina in locul actualei puteri va face mai bine?de unde stim?iara credem povesti cum am crezut si de la cei actuali?nu ne-am saturat oare de atatea povesti?in fiecare campanie electorala le auzim,dc sa cred eu proiectul nush cui si cand se vede cu ciolanul uita tot ce a zis,pe ce ne bazam cand punem noi stampila?hai sa fim seriosi atatea promit toti si atatea critici intre ei ca nu mai are nici un sens sa mai dezbatem subiectul.Din punctul fiecaruia de vedere ceea ce face i-se pare bine atata timp cat e implicat direct cand e in exterior sare cu critici dar singuri care suferim suntem noi ca va credem pe toti in fiecare campanie.

NoName 11 noiembrie 2011 at 14:49

Imi cer scuze daca am creat o confuzie, ma numesc Elena si nu sunt o inventie a nush cui locuiesc in Alba Iulia si sunt un simplu cetatean cu o parere diferita fata de a voastra.Imi pare sincer rau sa vad ca daca spui o opinie diferita de a multora ca simplu cetatean nu esti luat in seama si adesea confundat cu o marioneta,dragilor nu uitati ca noi simpli cetateni avem ultimul cuvant.Se vede cat sunteti de obesedati de voi insiva si de ceea ce credeti sau va spun alti sa credeti.Ma repet inca o data,nu tin cu nimeni nu sunt de acord cu ce se intampla, ca se fura cum ziceti si cum poate sigur asa si este dar sa fim cinstiti macar o data!se pot face multe daca vrei sa faci cu adevarat dar ceea ce ma intriga pe mine este atitudinea voastra pentru ca stiti situatia din ambele perspective si toti sunteti la fel numai ca voi faceti gura mare peste tot,asa cum v-am mai spus si voi daca erati il locul lor faceati la fel,de 20 de ani auzim de la x si y ca noi suntem mai buni ca vom face mai mult si unde sunt acele lucruri?

havelas ante portas 11 noiembrie 2011 at 15:01

Draga Elena.

Discursul tau seamana foarte mult cu discursurile fabricate in laboaratoarele PDL-ului, asa ce nu trebuie sa te miri ca esti confundata.

Ceea ce te rog este sa nu pui semnul egalitatii intre noi si politicieni.

Noi nu am fi taiat niciodata parcurile orasului, le-am fi inmultit.

Noi nu am fi furat bani, i-am fi chibzuit.

Noi nu i-am fi ignorat pe cei care ne-ar fi criticat ci i-am fi ascultat.

Noi nu am fi conditionat ocuparea unui loc de munca in administratie de „dragostea oarba fata de pdl”.
Noi nu am fi izgonit investitorii din oras ci i-am fi incurajat.

Noi nu am fi dormit beti sub mese in timpul deplasarilor in strainatate ci am fi folosit aceste experiente in interesul orasului (apropos, orasul Arnsberg s-a cam saturat de betivii din Alba si de tiganeala lor si au inceput sa ne uite)

Noi nu sintem politicieni ci sintem cetateni ai orasului si incercam sa deschidem ochii tuturor asupra ticalosiilor care de 20 de ani se fac cu nesimtire in Alba Iulia

Elena, esti cetatean al orasului? DESCHIDE BINE OCHII !!!

NoName 11 noiembrie 2011 at 15:00

Sunt inca socata sa vad de ce sunteti in stare si sincer ma bucur enorm pentru tot ceea ce se intampla si e bine ce fac alti,adica tac si fac nu latra pe aici degeaba.Oricum domnilor / doamnelor daca inca nu va dati seama nu noi controlam situatia nu o sa iasa cine voteaza poporul ci exact cine trebuie sa iasa,iar la primarie in Alba va fi sigur Hava asa ca multa agitatie degeaba,as vrea sa vad ca nu va fi asa dar mii teama ca nu o sa se intample.Inca nu va invatat ca lucrurile sunt peste puterea celor mici,ca totul este la un nivel mult mai mare decat noi toti?

havelas ante portas 11 noiembrie 2011 at 15:04

aici ai dat-o in bara. Mentalitate de sluga. Doar slugile gandesc asa „altii sint mai puternici, nu am ce sa fac ce sa schimb”. Total gresit. Cei cu mentalitate de sluga sunt condamnati sa ramana slugi

pavelus 11 noiembrie 2011 at 16:00

vai anca, ce mult(multe) poti….

NoName 11 noiembrie 2011 at 18:12

Nu am nici o mentalitate si nu ma refeream de nici o putere locala si nici nationala(ce s-a intamplat la alegerile din 2008,a iesit cumva cum am votat noi?hmm),si astept cu mare drag ca cineva sau chiar voi sa faceti ce spuneti, acele lucruri enumerate mai sus de havelas plus mult mai multe.Nu pun semnul egalitatii nimanui intentionat ci pur si simplu din ceea ce am trait de 20 de ani, asa au zis multi de fiecare data in apropierea campaniilor electorale, nu trebuie sa ma conving numai eu ci si alte mii de Alba Iulieni.Nu mai avem incredere in nimeni ca asa ne-au dus toti de nas, avem nevoi de dovezi pentru a mai crede ceva,cine ne asigura ca o sa faceti ceea ce ziceti,va votam ca pe alti si poate o sa avem aceeasi soarta sau mai rau,sa mai credem cuvinte si texte bine alese?Ma repet a mia oara nu tin cu nimeni nu fac parte din nici un partid.Sunt doar satula de ceea ce traim.

NoName 11 noiembrie 2011 at 18:46

Slugi suntem toti,nu stau in Alba sa fiu sluga nimanui, cand nu am sa mai pot am sa ma mut,pentru a putea sa schimb eu ceva trebuie sa mai poate si alti,pana atunci ne descurcam fiecare cum putem.

verde in fata 11 noiembrie 2011 at 19:53

poate tu esti sluga.

eu sint om liber si ma comport ca un om liber. si ca mine sint multi.
Din pacate, slugi ca tine sint si mai multe

NoName 11 noiembrie 2011 at 21:04

mda?si ma rog ce combini tu sau ce muncesti de te crezi om liber?esti o sluga a sistemului in primul rand,faci si tu parte ca noi toti din acest sistem indiferent cum te crezi.

Vulcu 11 noiembrie 2011 at 21:04

Javra asta care a scris articolul hotaraste ea pentru noi cand trebuie sa protestam si cand nu, daca avem suficiente motive sau nu !
Vita-ncaltata cat ai primit de la stapani pentru mizeria asta ??! Merita, te vedem pe strada ?!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...