Rămâi conectat

Actualitate

Kosoni din aur și statuetele unor zeități antice, recuperate de procurorii din Alba Iulia și polițiști, în urma unor percheziții în județul Hunedoara

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

kosoniMai multe obiecte de patrimoniu național au fost recuperate de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, în urma unor percheziții efectuate joi, cu sprijinul polițiștilor, la domicilii din județul Hunedoara. Este vorba despre trei statuete din bronz, reprezentând zeități antice, o cupă metalică și trei monede de aur, care vor fi depuse la Muzeul Naţional de Istorie a României, în vederea expertizării.

”Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi poliţiştii din cadrul I.P.J. Hunedoara – Serviciul de Investigaţii Criminale efectuează cercetări într-un dosar penal în care s-a început urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la furt calificat de bunuri aparţinând patrimoniului cultural naţional. În cauză s-a procedat la efectuarea unor percheziţii la mai multe domicilii din judeţul Hunedoara ale unora dintre persoanele cercetate”, se arată într-un comunicat remis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Cu ocazia acestor operaţiuni, au fost recuperate bunuri aparţinând patrimoniului cultural naţional precum trei statuete din bronz reprezentând zeităţi antice (Seraphis, Minerva şi Jupiter), o cupă metalică şi 3 monede Koson din aur. Acestea urmează să fie depuse la Muzeul Naţional de Istorie a României în vederea expertizării.

Potrivit glasul hd.ro, descinderile au avut loc la mai multe locații din zona Orăștiei, iar în urma lor anchetatorii au recuperat mai multe obiecte de patrimoniu.

Printre cei vizați de anchetă se numără și un fost căutător de comori din Munţii Orăştiei, Adi Stoicoi Bocşeru, anchetat şi condamnat cu suspendare într-un dosar privind furtul şi traficarea unor tezaure dacice. Perchezițiile au fost făcute de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, din cadrul IPJ Hunedoara, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, şi vizează infracţiuni legate de furtul de artefacte dacice.

În cauză cercetările penale continuă. (C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea