Rămâi conectat

Actualitate

Klaus Iohannis despre fake news-urile antivaccinare: Trebuie redus analfabetismul funcțional

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Klaus Iohannis despre fake news-urile antivaccinare: Trebuie redus analfabetismul funcțional

Această pandemie de Covid-19 a fost alimentată cu un val de fake news și acesta este motivul pentru care oamenii ezită să se vaccineze, a afirmat președintele Klaus Iohannis. Iohannis consideră că România se luptă cu problema analfabetismului funcțional, de aceea oamenii ajung să creadă informații trunchiate sau chiar false.

”Din păcate, ani și ani de formare medicală au ajuns să fie contrazise de informații trunchiate, fake news-uri sau informații fără nicio substanță.

Această epidemie de fake news au pus la îndoială munca medicilor și a specialiștilor, de aceea munca medicilor este una infinit mai grea.

Trebuie să facem mai multe eforturi pentru a-i ajuta pe oameni să conștientizeze că cercetarea medicală și farmaceutică are la bază ani de cercetări și rezultate, iar adevărurile expuse trebuie să fie de necontestat.

Vaccinul, de exemplu, este cel mai eficient element de oprire a pandemiei și acesta este un adevăr pe care nimeni nu-l poate contesta.

Unul dintre obiectivele proiectului ”România Educată” este de a reduce analfabetismul funcțional la terminarea ciclului de școală obligatoriu. Oamenii trebuie să înțeleagă ceea ce citesc și trebuie să fie învățați cum să se informeze din surse corecte, nu din speculații.”, scrie Klaus Iohannis.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea