Ziarul Unirea

Kinga Muncuş Nagy a plecat în Noua Zeelandă, pe urmele soţului său dat dispărut în apele Pacificului

Kinga Muncuş Nagy, soţia biologului albaiulian Mihai Muncuş Nagy care a fost dat dispărut lunea trecută de pe insula Raoul din Pacific unde se afla într-o misiune de voluntariat, a ajuns cu bine în Noua Zeelandă marţi, ora 13.00, ora României. Ea este însoţită de tatăl său însă călătoria pe insula Raoul, unde se presupune că s-a înecat soţul său, o va face singură, însoţită doar de o echipă a Departementului de Conservare pentru care Mihai activa ca
voluntar.

Raoul, parte a grupului de insule Kermadec din Pacific, se află la o distanţă de 1.000 km de Noua Zeelandă iar accesul se face doar pe apă, cu nave militare, şi durează trei zile. Autorităţiile neozeelandeze au invitat-o pe Kinga să viziteze locurile în care soţul său a făcut timp de aproape patru luni muncă de voluntariat pentru protejarea florei şi faunei în cadrul unui program al DOC, facilitându-i acesteia vizita din punct de vedere financiar.

ELIT

Mihai Muncuş Nagy a fost dat dispărut de colegii săi voluntari de pe insulă în dimineaţa zilei de 2 ianuarie iar căutările pe mare şi uscat au fost suspendate după doar 3 zile, când şansele de a-l găsi pe Mihai în viaţă deveniseră minime. Se presupune că tânărul biolog s-a înecat după ce a fost tras de un val puternic în mare, în timpul unei operaţiuni de rutină ce presupunea colectarea valoriloe de temperatură ale oceanului.

Cu puţin timp înainte de a pleca în Noua Zeelandă, Kinga Muncuş Nagy a declarat pentru ziarul Unirea că nu va accepta ideea că soţul său este mort până nu-i va găsi trupul. „Nu voi renunţa să-l caut pe Mihai toată viaţa. Până nu-l voi vedea mort, nu voi înceta să sper că Mihai e în viaţă”, a spus Kinga Muncuş Nagy pentru ziarul “Unirea”.

Ea crede că odată ajunsă în locurile paradisiace dar pline de capcane de pe insula Raoul din Pacific în care soţul său şi-a dorit atât de mult să ajungă, îşi va da seama dacă Mihai mai este sau nu în viaţă. “Aşa cum i-am găsit verigheta în pădure, sub frunze, după ce crezuse că a pierdut-o, tot aşa am credinţa că odată ajunsă pe insulă îmi voi da seama ce s-a întâmplat cu soţul meu”, crede Kinga.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419