Rămâi conectat

Actualitate

Kilogramul de urzici și ceapă verde mai scump decât carnea de porc: Cât au ajuns să coste verdețurile în piețe

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Kilogramul de urzici și ceapă verde mai scump decât carnea de porc: Cât au ajuns să coste verdețurile în piețe

Trufandalele de primăvară se vând la prețuri exagerat de mari, în piețe și au ajuns să coste chiar mai mult decât carnea de porc. Prețurile exorbitante l-au îngrozit chiar și pe ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Trufandalele de sezon au invadat piețele din România, însă prețurile la care se vând i-au îngrozit pe români. Chiar dacă autoritățile spun că prețul la alimente ar trebui să scadă puțin, iată că verdețurile au ajuns la piață cu prețuri foarte mari.

De exemplu, kilogramul de urzici se vinde în Piața Obor cu preţuri cuprinse între 25 şi 30 de lei. Acestea au ajuns să coste chiar mai mult decât un kilogram de carne. Agricultorii pun scumpirile pe seama cheltuielilor mai mari la curent și gaze din timpul iernii, însă sunt contraziși de ministrul Agriculturii, Petre Daea, care a spus că sunt motive ca preţurile la alimente să mai scadă, deoarece piaţa s-a mai liniştit, iar guvernul a scăzut preţurile la energie şi la gaze.

„Am fost azi dimineaţă în piaţă la Iaşi, am cumpărat ceapă verde. Ceapă uscată am luat ieri de la Botoşani. Le-am spus producătorilor că nu e în regulă să dai cu 7 lei kilogramul de ceapă, doar pentru că există un preţ mare pe piaţa internaţională. M-am uitat la fermieri. Înţeleg că ei trebuie să câştige, dar toţi trebuie să ne gândim şi la buzunarul celor care cumpără produsele. Nu este o criză, ci o atitudine temporară pe care au luat-o cei ce vând acest produs. Sper să se liniştească”, a declarat ministrul Agriculturii.

Nici clienții nu înțeleg de ce s-a ajuns la astfel de prețuri, mai ales că verdețurile nu sunt importate din străinătate. Foarte mulți cumpărători se crucesc când văd prețurile afișate la tarabe și aleg să mai aștepte puțin în speranța că prețurile vor mai scădea.

În alt zone din țară situația stă și mai prost. Unii comercianți au ajuns să vândă kilogramul de urzici chiar și cu 50 de lei. Astfel de prețuri se găsesc zilele acestea prin piețele din Piatra Neamț, de exemplu. Clienții rămân șocați de prețuri, iar unii se întreabă ironic dacă nu cumva tot războiul din Ucraina este de vină și pentru prețul la urzici.

Sursa: impact.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea