Rămâi conectat

Sport

Jurnal românesc la Cupa Dunării

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Martie 2011 reprezintă pentru powerliftingul românesc o nouă confirmare a faptului că la nivel internaţional „tricolorii” reuşesc să producă rezultate care nu mai pot fi privite drept o mare surpriză. Bulgaria a găzduit prestigioasa competiţie „Cupa Dunării”, o întrecere sportivă care în lumea powerliftingului nu mai are nevoie de nicio prezentare. La startul puternicei competiţii, considerată a doua ca importanţă după Campionatul European de profil, 11 ţări încearcă să se impună ca forţă de necontestat în zonă. Printre acestea şi echipa naţională a României, o echipă pentru care performanţa nu mai este demult o întâmplare. Pe scurt, în vistieria Federaţiei Române de Powerlifting există încă 5 medalii obţinute la nivel internaţional, o medalie de aur, trei de argint şi una de bronz, toate obţinute la Cupa Dunării. În clasamentul pe naţiuni România a ocupat locul trei la mică distanţă de primele două naţiuni, această performanţă venită la scurtă vreme după cea obţinută în Ungaria în cadrul Gyoparos Cupa.
Cupa Dunării este la acest moment simbolul unei competitii care are tradiţie şi o puternică recunoaştere internaţională iar în cadrul acesteia imnul României a răsunat într-un fel pe care promitem să-l repetăm în fiecare competiţie la care participăm. Dincolo de această performanţă pe care o considerăm remarcabilă prin pasiunea şi dăruirea cu care a fost obţinută rezultatele din această primavară ne obligă să continuăm seria succeselor la apropiatul Campionat European. România nu mai poate fi privită la nivelul acestui sport drept o întâmplare fericită sau drept o surpriză mare şi clar că atunci când nu mai eşti o surpriză esti ori o mare valoare, ori o mare dezamăgire. Şi iată că timpul ţine cu valoarea şi că încet, dar sigur, România se pune pe harta powerliftingului ca factor de influenţă, factor care pentru următoarea perioadă va fi simbolul determinării şi al sacrificiului. Am reuşit la Cupa Dunării mai mult decât să obţinem 5 medalii, am reuşit să transmitem un mesaj către lumea powerliftingului din zonă şi nu numai că vine vremea noastră. Va veni curând vremea României, va veni curând vremea în care imnul acestei ţări se va auzi atât de des încât nu va fi naţiune din powerliftingul mondial care să nu ştie că în această parte de lume există valoare şi performanţă.
Pe malul bulgar al Dunării s-a scris o pagină dintr-o poveste care se numeşte pe scurt destinul powerliftingului românesc. Pe umerii sportivilor se aşază tăcut şi discret steagul României, ne întoarcem acasă în sălile în care ne-am ascuns visele şi speranţele care nu ne-au părăsit niciodată. În sălile în care ne întoarcem lipsesc atâtea lucruri, dar nimeni niciodată nu ne poate răpi speranţa şi nici credinţa conform căreia la sfârşitul acestui an lumea întreagă va recunoaşte între naţiuni un mare favorit la orice titlu suprem în powerlifting, acesta se va numi România.
Biroul de presă al Federaţiei Română de Powerlifting


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

Volei Alba Blaj – CSM Lugoj, în semifinalele Supercupei României, la Mioveni!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj va întâlni CSM Lugoj în semifinalele Supercupei României din acest an, FRV luând decizia ca partidele din Final Four-ul competiției, ce se desfășoară într-un nou format, să se dispute la Mioveni.

Până atunci, precizăm că cele două echipe se vor întâlni la Blaj, într-un joc de verificare, în Sala „Timotei Cipariu”, sâmbătă după-amiază, meci la care este permis accesul publicului.

Meciurile din Argeș vor deschide stagiunea și sunt prevăzute sâmbătă, 22 octombrie – semifinalele, respectiv duminică, 24 octombrie – finala, la ora 15.00. La Mioveni, în martie 2022, Volei Alba Blaj a cucerit și Cupa României, după o altă finală cu CSM Târgoviște, scor 3-1

Elit - Gustul Desăvârșit

În sezonul precedent, echipa din „Mica Romă” a realizat o triplă istorică, reușind să-și adjudece toate cele trei trofee interne, primul dintre acestea fiind Supercupa României, la Brașov, 3-1 cu campioana, pe atunci, CSM Târgoviște.

Începând din acest sezon, Supercupa României se joacă după un format nou, turneu Final Four, la care participă cele mai valoroase patru echipe ale sezonului trecut în Divizia A1. Întrucât CS Medgidia (locul patru) s-a retras din campionat, la turneu va participa CSM Lugoj, ocupanta locului cinci în sezonul 2021/2022.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Rușinos pentru municipiu! CS Olimpia Aiud, fără echipă de seniori după 73 de ani!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Vestea tristă a fotbalului din Alba în această vară este dispariția la nivel de seniori a echipei Olimpia Aiud, una dintre grupările de tradiție ce activau în Liga 4.

Astfel, conform celor precizate de Ioan Demeter, după 73 de ani “olimpicii” nu vor mai activa la acest nivel, iar în ediția 2022/2023 Olimpia Aiud este înscrisă la juniori Under 17 Elite, Under 14, Under 12, Under 11 și Under 10, în competițiile organizate de Asociația Județeană de Fotbal. Și vorbim de un club care în urmă cu 3 ani, în 2019, a fost în “careul de ași” la nivel național, la Campionatul Under 19, participând la turneul final de la Buftea. În plus, jucători lansați de Olimpia activează la cluburi din eșaloanele superioare: David Maier (2005) – la Gaz Metan Mediaș și Inter Stars Sibiu, Youssef Elmanhaly (2006) – Ripensia Timișoara, Mihai Șeulean (2007) – actualmente la Cluj, a fost la Ripensia. De asemenea, alte talente aiudene activează la grupări din Cluj-Napoca, precum LPS sau Sporting.

*Regretabil pentru Aiud!

La Aiud sportul se duce de râpă, iar după ce simbolul fotbalistic al municipiului, Metalul, a dispărut de câțiva ani, acum a spus “pas” și Olimpia Aiud! Cauzele sunt enunțate de Ioan Demeter:

Elit - Gustul Desăvârșit

Lipsa unui stadion/teren unde să poți face pregătire în condiții normale. Baza sportivă «Aiudelul» se poate folosi doar pentru jocuri, pentru a proteja gazonul, condiții în care este greu să concurezi împotriva altor echipe ce se pregătesc… în nocturnă. Retragerea unor sponsori importanți precum prebet Aiud, după 52 de ani, la finele anului 2020, și JOX Spedition, în luna martie a anului acesta. Imposibilitatea asigurării unui buget de venituri și cheltuieli pentru susținerea unei echipe de Liga 4, aproximativ 100.000 de lei/an”.

Olimpia a activat mereu în cel de-al 4-lea eșalon competițional, practic dintotdeauna, exceptând un an în Liga 5 (în 2011 a rămas în Liga 4, deși retrogradase, pentru că Mureșul Oarda de Jos nu-și plătise datoriile către AJF). Iar din 2010, până în prezent aportul Primăriei către Olimpia este undeva la 100.000 de lei în mai bine de un deceniu!!! Iar în prezent, reprezentanții autorităților locale nu au acceptat desfășurarea antrenamentelor pe «Aiudelul» nici măcar contra cost.

În consecință, antrenorii și jucătorii aiudeni s-au răspândit pe la alte echipe din zonă, Radu Andone a preluat Inter Unirea, iar Paul Muntean a fost instalat la Kinder Teiuș. Industria Galda l-a înregimentat pe D. Vlad, la Kinder au ajuns Ad. Drăgoi, Al. Văsuț, G. Oltean, Al. Bucșa, Inter Unirea i-a achiziționat pe S. Șimandi și A. Bălan, plus Căt. Ilea, prin prelungirea împrumutului, la FC Lopadea Nouă s-a transferat G. Bălțat, iar la Mureșul Gâmbaș – au poposit Fl. Oltean și Salca, în vreme ce la Național Rădești va activa A. Kiss.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

FOTO: La Cupa Sătmarului, patru locuri pe podium pentru “Life is Dance” Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Reprezentanții clubului de dans sportiv “Life is Dance” Alba Iulia au început excelent toamna competițională. Primul concurs după participarea din luna august la German Open Championship, la Stuttgart, a fost de curând, la Satu Mare.

La Cupa Sătmarului sportivii din Cetatea Marii Uniri au obținut rezultate bune, două locuri întâi, alte două clasări pe podium și încă două calificări în finală, aceasta în condițiile în care antrenorii Bianca și Ionuț Ionescu au fost în Ungaria, la Campionatul European de Profesioniști, unde au cucerit medalia de bronz la Latin Adult.

Rezultate: *Clasa E 10-11 ani: Lukas Orzeiu si Maya Urs – locul doi; *Clasa Open Basic 10-11 ani Latino: Lukas Orzeiu si Maya Urs – locul 3; *Clasa Open Basic 10-11 ani Standard: Lukas Orzeiu si Maya Urs – locul 4; *Open Basic Latino 16-35 ani: Robert Pitea și Diana Dicu – locul întâi; *Open Latino 16-35 ani: Paul Degan si Denisa Pașca Denisa – locul întâi, Mirel Moroșan și Maria Dobra– locul 7, Robert Pitea și Diana Dicu – locul 9. Pregătirile intense au continua în vederea Campionatului Național pe Clase, la Baia Mare, unde s-au vizat obținerea unor rezultate cât mai bune și chiar a titlurilor de campioni naționali, la diverse clase. (

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea