Rămâi conectat

Actualitate

Jurământul de primar

Publicat

în

    Pentru unii, jurământul nu este ceva solemn, o asumare de obligaţii faţă de cetăţenii care i-au votat. Din păcate, unii îi ignoră pe oameni cu ipocrizie şi reacredinţă. În completare la articolul apărut în ziarul Unirea din data de 14 mai a.c., doresc să fac următoarele precizări. Primarul Vasile Puşcă mi-a spus: „Sunt persoane care au declarat la APIA o suprafaţă de teren mai mare decât ceea ce au înscris în Registrul Agricol, pentru a primi subvenţie”. Eu am precizat: „Pe mine nu mă găseşti acolo pentru că nu am depus cerere pentru subvenţie, neavând suprafaţă de teren suficientă şi nici nu m-am asociat cu alte persoane”. Tot Vasile Puşcă a spus: „Sunt în comună mai multe persoane care ocupă şi folosesc teren în suprafaţă mai mare decât ce au declarat la înscrierea în Registrul Agricol”. În ceea ce mă priveşte, nu am primit suprafaţa de teren la care am dreptul, ca proprietar. Într-o zi, primarul a spus: „Nu am comisie de fond funciar”. Domnule primar, ai comisie, ea este formată din: primar, viceprimar, secretar, agent agricol şi inginer. La un moment dat, când exista o stare tensionată, acelaşi primar a spus: „M-aţi găsit pe mine de prost, să repar toate greşelile făcute de alţii?!”. Domnule primar, nu a spus nimeni acest cuvânt despre dumneata, dar când ţi-ai asumat răspunderea să fii primar trebuia să ai în vedere faptul că este o muncă grea, pe care nu o poţi lăsa la voia întâmplării şi să tot acuzi pe alţii că aşa ai primit de la ei! Ai avut timp, 8 ani, să rezolvi problema fondului funciar, dar ţi-a fost teamă să-i deranjezi pe cei care ocupă în continuare, abuziv, hectare de teren. Într-o zi, mi-ai arătat un tabel în care erau înscrise zeci de persoane care au primit teren agricol în urma unei cereri depuse la primărie, în timp ce noi, proprietarii de drept, aşteptăm zeci de ani să fim puşi în posesie cu suprafaţa de teren care ne lipseşte. Acum ai vrut un nou mandat de primar, mai vrei să juri din nou, pentru a treia oară, că vei face dreptate şi vei respecta legile! Cine te mai crede, Vasile Puşcă? Pentru tine, jurământul nu a însemnat emoţie şi respect pentru cetăţeni! În anul 2004, înainte cu o săptămână de al doilea tur de scrutin pentru primar, am scris un articol la ziarul Unirea, care a apărut pe prima pagină, în care spuneam: „Toate partidele de pe raza comunei Valea Lungă s-au unit să voteze candidatul Vasile Puşcă pentru funcţia de primar. Mulţi oameni m-au felicitat în curte la Puşcă Vasile, unde a avut loc petrecerea, spunând: „Domnule Iştvan, ai făcut o treabă bună!” Puşcă Vasile, de atunci, a devenit arogant. Dacă vrei, domnule primar, îţi arăt ziarul din 2004, cu articolul, îl mai păstrez! Domnule Vasile Puşcă, ai uitat de unde ai plecat, ai uitat de adevăraţii tăi prieteni! Menţionez faptul că eu nu sunt membru al nici unui partid.
Alexandru IŞTVAN

Publicitate

Actualitate

Asigurările auto au ajuns să fie plătite și în rate: Tarifele, de 3 ori mai mari la unele companii

Publicat

în

Asigurările auto au ajuns să fie plătite și în rate: Tarifele, de 3 ori mai mari la unele companii

Asigurările obligatorii auto s-au scumpit atât de mult încât unele firme de asigurări oferă posibilitatea ca acestea să fie plătite în rate. Tarifele s-au dublat și chiar s-au triplat în unele cazuri după ce un jucător important de pe piață a intrat în faliment.

Există patru companii care încheie polițe RCA cu posibilitatea de plată în rate.

Strategia a apărut după ce City Insurance, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața asigurărilor, a dat faliment, iar celelalte societăți au crescut prețurile simțitor.

Electrica Furnizare Discount

Oferta de plată în rate este valabilă însă doar pentru cei care își fac contract pe o perioadă de un an.

Concret, o societate de asigurări își ia un avans din acea primă anuală și după 4 luni își încasează și restul.

Există și companii care iau și la 6 luni această sumă.

După scumpirea RCA, borkerii le recomandă celor care își fac polițe de asigurare să facă polițe cu decontare directă.

Asta înseamnă că, dacă aveți daună, spre exemplu, cu un alt asigurat la City Insurance, nu mai sunteți nevoiți să așteptați să vă recuperați banii de la acea firmă, ci puteți să îi recuperați de la firma cu care ați încheiat noul contract.

O poliță RCA cu decontare directă costă acum cu 200 de lei mai mult, dar acum există posibilitatea plății de la 4 până la 6 rate.

Sursa: dcbusiness.ro

Citește mai mult

Actualitate

Când recuperează elevii vacanța de două săptămâni. Anunțul ministrului Educației

Publicat

în

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a declarat că elevi vor recupera cele două săptămâni de vacanţă, cel mai probabil, în luna ianuarie. ”Cele două săptămâni de vacanţă suplimentară sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de şcoală cu prezenţă fizică între 3 şi 14 ianuarie, pentru gimnaziu şi liceu, respectiv într-o săptămână cu prezenţă fizică, între 10 şi 14 ianuarie, pentru ciclul primar”, anunţă ministrul, informează News.ro.

Sorin Cîmpeanu a declarat că elevii de gimnaziu şi liceu din şcolile publice vor avea acces la şcoală cu prezenţă fizică de pe 3 ianuarie, iar cei din ciclul primar şi preşcolarii se vor afla în bănci de pe 10 ianuarie.

”Nu se pierde nicio zi de şcoală nici din semestrul 1, nici din semestrul 2. Cele două săptămâni sunt maximul ce poate fi recuperat in aşa fel încât datele de examene să fie cele cunoscute, fără a se pierde nicio zi de cursuri. Acest lucru va face obiectul unui ordin de ministru semnat în 5 noiembrie, pentru modificarea structurii anului şcolar, aşa cum se precizează în Hotărârea CNSU nr. 91 şi aşa cum am anunţat deja public”, a declarat ministrul.

Electrica Furnizare Discount

Potrivit acestuia, data de 5 noiembrie e data la care vom avea o situaţie certă din punct de vedere epidemiologic şi nu supoziţii.

”Cele două săptămâni de vacanţă suplimentară sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de şcoală cu prezenţă fizică între 3 şi 14 ianuarie, pentru gimnaziu şi liceu, respectiv într-o săptămână cu prezenţă fizică, între 10 şi 14 ianuarie, pentru ciclul primar”, a mai declarat ministrul.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Noi reglementări pentru slujbe şi adunări religioase: Acces limitat în interior și distanţă de 2 metri între persoane

Publicat

în

Noi reglementări pentru slujbe şi adunări religioase: Acces limitat în interior și distanţă de 2 metri între persoane

Potrivit unui nou ordin publicat în Monitorul Oficial, accesul credincioşilor în lăcaşul de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe şi adunări religioase se face astfel încât să fie asigurată o suprafaţă de minimum 2 metri pătraţi pentru fiecare persoană şi o distanţă de minimum 2 metri între persoane.

Noile reglementări sunt prevăzute într-un Ordin al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Afacerilor Interne, care se referă la regulile privind accesul în lăcaşele de cult, distanţa minimă de siguranţă şi măsuri sanitare specifice pentru desfăşurarea activităţilor religioase.

Potrivit ordinului publicat luni seară în Monitorul Oficial, slujbele oficiate de către personalul de cult în aer liber (în curtea lăcaşului de cult) se desfăşoară cu menţinerea distanţei de 2 metri între persoane.

Electrica Furnizare Discount

„Accesul credincioșilor în lăcașul de cult și în locațiile unde se organizează slujbe și adunări religioase se face astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum 2 mp pentru fiecare persoană și o distanță de minimum 2 m între persoane”, mai prevede ordinul ministerial.

În ceea ce priveşte procesiunile şi/sau pelerinajele religioase, acestea se organizează cu asigurarea unei distanţe minime de siguranţă de 2 metri între credincioşi, potrivit Agerpres.

Sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare