Rămâi conectat

Curier Județean

Jumătate din manualele şcolare au ajuns la depozitul de la Partoş

Publicat

în

Pentru achiziţionarea de manuale şcolare, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba a primit din partea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului suma de 275.670 de lei, sensibil egală cu suma de anul trecut, dar în condiţiile în care manualele s-au scumpit cu 3,14 la sută – rata inflaţiei. IŞJ Alba a încheiat încă din luna martie cu 28 de edituri contracte pentru retipărirea unui număr de 70.647 de manuale de clasele I-X, astfel încât elevii din învăţământul de stat obligatoriu să beneficieze şi de manuale noi, cei din clasele XI-XII (XIII) fiind nevoiţi să-şi procure singuri manualele. În procesul de completare a stocurilor de manuale şcolare, fiecare unitate de învăţământ a ţinut cont, cu prioritate, de următoarele criterii la efectuarea comenzilor: înlocuirea manualelor şcolare aflate în stadiu avansat de uzură, asigurarea manualelor şcolare pentru toţi elevii clasei I, cu excepţia manualelor pentru disciplina Religie, care se recuperează de la seriile precedente, retipărirea manualelor şcolare pentru învăţământul gimnazial la disciplinele Limba şi literatura română, Matematică, Limba şi literatura maternă (pentru clasele care studiază în limba maternă) şi asigurarea manualelor şcolare care nu fac obiectul recartărilor.
„Manualele au început să sosească la depozitul din Partoş. Până acum am primit manuale de 123.988,77 de lei, din care am plătit deja suma de 73.988,77 lei. Până la 1 septembrie vom primi aproape toate manualele. Excepţie s-ar putea să facă manualele în limbile minorităţilor maghiară şi germană, care nu se tipăresc în România. Şi anul trecut, acestea au sosit cu o mică întârziere, dar problema s-a rezolvat”, a spus Corina Moisescu, referent de specialitate la IŞJ Alba.
Robert GHERGU

Publicitate

Curier Județean

Ordin de protecție pentru un bărbat de 35 ani: Și-a agresat iubita, în vârstă de 25 de ani

Publicat

în

Ordin de protecție pentru un bărbat de 35 ani: Și-a agresat iubita, în vârstă de 25 de ani

Un bărbat de 35 de ani, din Sebeș, s-a ales cu ordin de protecție provizoriu, după ce și-a agresat iubita, în vârstă de 25 de ani.

Polițiștii din Sebeș au emis un ordin de protecție provizoriu față de un bărbat care și-ar fi agresat concubina. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru violență în familie.

Electrica Furnizare Discount

La data de 30 iulie 2021, în jurul orei 00.30, polițiștii din Sebeș au fost sesizați, cu privire la faptul că o tânără, de 25 de ani, din comuna Câlnic, a fost agresată de către concubin, în timp ce se afla la locuința, din municipiul Sebeș, unde locuiește fără forme legale.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului și a răspunsurilor date de către victimă, față de bărbatul, de 35 de ani, din Sebeș, polițiștii au emis un ordin de protecție, pe o perioada de 5 zile, prin care i-a fost interzis să se apropie de femeie.

Față de bărbat cercetările sunt continuate, pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

Citește mai mult

Curier Județean

Tânără de 20 de ani, agresată de iubitul în vârstă de 18 de ani. Băiatul, din Blaj, s-a ales cu ordin de protecție provizoriu

Publicat

în

Tânără de 20 de ani, agresată de iubitul în vârstă de 18 de ani. Băiatul, din Blaj, s-a ales cu ordin de protecție provizoriu

Polițiștii din Blaj au emis un ordin de protecție provizorii față de un tânăr care și-ar fi agresat concubina. Tânărul este cercetat pentru violență în familie.

La data de 29 iulie 2021, în jurul orei 22.30, polițiștii din Blaj au fost sesizați, prin 112, de către o tânără, de 20 de ani, din Blaj, cu privire la faptul că, în urma unor discuții contradictorii avute cu partenerul său, ar fi fost agresată de către acesta.

Electrica Furnizare Discount

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de tânărul, de 18 de ani, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioada de 5 zile.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Citește mai mult

Curier Județean

SCANDAL la Cetatea de Baltă: Doi bărbați s-ar fi amenințat reciproc în timp ce se aflau pe o stradă din comună. Au fost reținuți de către polițiști

Publicat

în

SCANDAL la Cetatea de Baltă: Doi bărbați s-ar fi amenințat reciproc în timp ce se aflau pe o stradă din comună. Au fost reținuți de către polițiști

Doi bărbați din Cetatea de Baltă au fost reținuți de către polițiști, după ce ar fi provocat un scandal în timp ce se aflau pe o stradă din comună. Cei doi s-ar fi amenințat reciproc.

Poliţiştii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei au reţinut doi bărbați care sunt cercetați pentru amenințare și tulburarea ordinii şi liniştii publice. Aceștia ar fi provocat scandal, în timp ce se aflau pe o stradă din comuna Cetatea de Baltă.

Electrica Furnizare Discount

La data de 29 iulie 2021, poliţiştii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de doi bărbați, de 20 și 42 de ani, amândoi din comuna Cetatea de Baltă, care sunt cercetați sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de amenințare și tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În sarcina acestora s-a reținut faptul că, în sera zilei de 28 iulie 2021, ar fi provocat un scandal și s-ar fi amenințat reciproc, în timp ce aflau pe o stradă din comună, tulburând ordinea și liniștea publică.

În cursul zilei de azi, 30 iulie 2021, reținuții vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare