Rămâi conectat

Curier Județean

Jumătate din manualele şcolare au ajuns la depozitul de la Partoş

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Pentru achiziţionarea de manuale şcolare, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba a primit din partea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului suma de 275.670 de lei, sensibil egală cu suma de anul trecut, dar în condiţiile în care manualele s-au scumpit cu 3,14 la sută – rata inflaţiei. IŞJ Alba a încheiat încă din luna martie cu 28 de edituri contracte pentru retipărirea unui număr de 70.647 de manuale de clasele I-X, astfel încât elevii din învăţământul de stat obligatoriu să beneficieze şi de manuale noi, cei din clasele XI-XII (XIII) fiind nevoiţi să-şi procure singuri manualele. În procesul de completare a stocurilor de manuale şcolare, fiecare unitate de învăţământ a ţinut cont, cu prioritate, de următoarele criterii la efectuarea comenzilor: înlocuirea manualelor şcolare aflate în stadiu avansat de uzură, asigurarea manualelor şcolare pentru toţi elevii clasei I, cu excepţia manualelor pentru disciplina Religie, care se recuperează de la seriile precedente, retipărirea manualelor şcolare pentru învăţământul gimnazial la disciplinele Limba şi literatura română, Matematică, Limba şi literatura maternă (pentru clasele care studiază în limba maternă) şi asigurarea manualelor şcolare care nu fac obiectul recartărilor.
„Manualele au început să sosească la depozitul din Partoş. Până acum am primit manuale de 123.988,77 de lei, din care am plătit deja suma de 73.988,77 lei. Până la 1 septembrie vom primi aproape toate manualele. Excepţie s-ar putea să facă manualele în limbile minorităţilor maghiară şi germană, care nu se tipăresc în România. Şi anul trecut, acestea au sosit cu o mică întârziere, dar problema s-a rezolvat”, a spus Corina Moisescu, referent de specialitate la IŞJ Alba.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO | Tania Stanca, tânăra șoferiță de taxi, și-a transformat pasiunea în meserie: „Fac asta pentru că îmi place să conduc”

Bera Larisa

Publicat

în

VIDEO | Tania Stanca, tânăra șoferiță de taxi, și-a transformat pasiunea în meserie: „Fac asta pentru că îmi place să conduc” Într-un domeniu tradițional dominat de bărbați, Tania Stanca, o tânără de 27 de ani, își face loc cu succes ca șofer de taxi în Alba Iulia. Tania este șofer de taxi de 1 an în Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea