Rămâi conectat

Sport

Jucătorii Unirii Alba Iulia, fără niciun salariu încasat în 2021 și multe luni de restanțe contractuale!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Jucătorii divizionarei terțe Unirea Alba Iulia s-au obișnuit să sufere din punct de vedere financiar, elevii antrenorului Adrian Bicheși neîncasând în acest an niciun salariu!

UPDATE: În weekend, a fost plătit un salariu și jumătate din restanțe, însemnând primii bani primiți de „alb-negri” în 2021!

Este o situație alarmantă, dar și deranjantă în același timp, în condițiile în care în dreptul echiperilor grupării din Cetatea Marii Uniri s-au strâns numeroase restanțe, începând cu luna septembrie a anului precedent. Mai concret, în ultimele 9 luni Alexandru Giurgiu și compania au primit o singură rată contractuală, în decembrie, în preajma Sărbătorilor de iarnă. Lucrurile sunt extrem de complicate din această perspectivă, aceea financiară, câtă vreme divizionara terță se chinuie efectiv. Asta chiar dacă consilierii locali ai municipiului Alba Iulia au votat în luna aprilie alocarea sumei de 200.000 de lei, fonduri care până joi nu au intrat în conturile clubului și nici nu se pot utiliza pentru achitarea restanțelor.

Pe de altă parte, primarul Gabriel Pleșa a afirmat în repetate rânduri că va încerca să sprijine fotbalul, însă regulamentele în vigoare și chestiunile de ordin juridic nu-i permit să aplice o soluție considerată salvatoare: includerea fotbalului la nivel de seniori în cadrul Clubului Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia.

*Transferul lui Stanciu – soluția salvatoare!

Deja, din acest punct de vedere, lucrurile au ajuns într-un punct critic, pentru că e greu de acceptat ca în viitor să se mai continue cu această stare de fapt și se va putea face performanță cu jucători nemulțumiți, neplătiți de atâta vreme! Asta întrucât și răbdarea are o limită, iar coarda nu se poate întinde la nesfârșit, iar fără o susținere permanentă din partea autorităților locale și un proiect solid, totul duce invariabil într-o direcție: o zbatere în gol fără sens!

Unirea Alba Iulia a încheiat stagiunea pe poziția a 7-a a Seriei a 9-a, o clasare departe de pretenții, chinuindu-se de ani buni în mediocritate. Perspectiva pare în continuare extrem de sumbră și la fel ca în ultimii ani se așteaptă cu sufletul la gură un eventual transfer al lui Nicolae Stanciu, în viitorul apropiat, pentru ca clubul care l-a lansat în fotbal pe internaționalul român să mai trăiască o perioadă de timp în urma banilor ce-i revin prin procentul de solidaritate. Nicolae Stanciu a devenit principal sponsor al echipei de suflet, însă Unirea Alba Iulia nu mai poate continua să supraviețuiască în aceste coordonate ale prezentului. Este deja o stare de fapt apăsătoare, supărătoare, deloc benefică, practic o prelungire a agoniei clubului fanion al Albei, lipsit de perspectivă!!!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Start de sezon în trombă la mountain bike pentru Miruna și Radu Măda

Dan HENEGAR

Publicat

în

Miruna și Radu Măda, start de sezon în trombă la mountain bike Pentru Miruna și Radu Măda, supervizați de antrenorul Alexandru Avram și preparatorul fizic Lucian Nicolescu, sezonul de mountain bike a început în acest an în afara țării, cu un concurs în Serbia. Weekend-ul trecut, sportivii din Alba legitimați la CSM Mediaș și-au reprezentat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea