JOI, la Blaj: „Sărbătoarea Mierii”, cel mai mare târg apicol din ţară. Concerte live, Adela Popescu şi multe alte surprize. Vezi PROGRAMUL

Sarbatoarea Mierii la BlajCel mai mare târg apicol din România îşi deschide porţile, joi, la Blaj, pentru toţi pasionaţii de apicultură, dar şi pentru cei 5000 de vizitatori care sunt aşteptaţi la „Sărbătoarea mierii”. Produse apicole şi utilaje, concerte live, Adela Popescu, Dj Project, spectacole pentru copii, degustări de vinuri şi  produse tradiţionale, dar şi multe alte surprize îi aşteaptă pe cei care vor vizita târgul la sfârşitul acestei săptămâni.

„Sărbătoarea mierii” este un eveniment premium pentru noi ca autoritate publică locală. Evenimentul se înscrie în strategia noastră de promovare a oraşului dar are în plus ca bonus şi o utilitate publică directă atât pentru clienţii industriei mierii dar şi pentru apicultori. Timp de două zile vă dau întâlnire în Blaj, cel mai dulce oraş din ţară”, a declarat primarul Blajului, Gheorghe Valentin Rotar.

În premieră anul acesta,  „Sărbătorea Mierii”  va avea loc într-o nouă locaţie, Piaţa 1848,  organizatorii dorind să reînvie o mai veche tradiţie locală de a organiza evenimentele comunităţii în această zonă istorică.

Pentru buna organizare a acestui eveniment la care se estimează o participare de aproximativ 5.000 de persoane în cele două zile ale “ Sărbătorii Mierii”   Primăria municipiului Blaj, Poliţia municipiului Blaj şi Jandarmeria Română au hotărât restricţionarea traficului rutier în Piaţa 1848 , str. Astra, str. Timotei Cipariu , str. Pentru Pavel Aron şi str. Mitropolit Vancea, începând de miercuri, 26 martie 2014, ora 09.00, până vineri, 28 martie, ora 16.00.

Vă prezentăm PROGRAMUL  manifestării:

Joi, 27  Martie – Cea mai vizitată  zi  a târgului (~5000 vizitatori în 2013)

Locaţie NOUĂ: PIAŢA 1848, în fata Primăriei Blaj
ora 10.00 – Deschidere Oficială
* Dansul Apicultorului, susţinut de majoretele de la Scoala Toma Cosiciu – Blaj,
* Grupul vocal de copii Allegrino, Miniton şi Gama
* TÂRG CU VÂNZARE: (peste 150 de firme  expozante din ţară şi străinătate):
– Produse apicole: miere, vin cu miere, produse apiterapeutice, alte produse naturiste
– Produse tradiţionale româneşti : carne,  brânzeturi,  produse de panificaţie şi patiserie, produse artizanale/ plante decorative.
*Peste  150 de exspozanţi cu echipamente, utilaje apicole;
*DEGUSTĂRI de vinuri şi produse tradiţionale
* Tombolă cu premii pentru cumpărători
*Sesiune de COMUNICĂRI şi DEZBATERI pe teme de interes pentru domeniul apicol, în prezenţa invitaţilor de la Ministerul Agriculturii, APIA, ANSVSA  şi ANARZ, Sala mare a Primăriei Municipiului Blaj

18.o0-21.00  –  CONCERT LIVE pentru tineret: – DJ PROJECT & ADELA POPESCU.   În deschidere: LevelUp, All 4 Music, Emanuel Cirstea, The Puzzles

VINERI, 28 Martie 2014    – zi  dedicată copiilor

* TÂRG CU VÂNZARE ( ziua a doua)
–  11.00-13.00 – “SPECTACOL cu NĂZDRAVANII pentru Părinţi şi Copii”, susţinut de Leon Magdan –  profesorul de joacă, dedicat copiilor din  clasele primare şi gimnaziale, Centrul Cultural Iacob Muresianu

Anul acesta „Sărbătoarea mierii” va găzdui peste 150 de expozanţi din România, producători externi, comercianţi de produse apicole dar şi de utilaje din 14 ţări  precum :Turcia, Republica Moldova, Spania, Croaţia, Germania, Grecia, Bulgăria, Pakistan, Polonia, Slovenia, Şerbia, Marea Britanie, China şi Olanda.

Organizatorii manifestării sunt la ce-a de a VII- a ediţie a manifestării: Apidava, Consiliul Local Blaj şi Consiliul Judeţean Alba.

Alexandra MATEŞ

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...