Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Curier Județean

JOI, la Blaj: „Sărbătoarea Mierii”, cel mai mare târg apicol din ţară. Concerte live, Adela Popescu şi multe alte surprize. Vezi PROGRAMUL

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Cel mai mare târg apicol din România îşi deschide porţile, joi, la Blaj, pentru toţi pasionaţii de apicultură, dar şi pentru cei 5000 de vizitatori care sunt aşteptaţi la „Sărbătoarea mierii”. Produse apicole şi utilaje, concerte live, Adela Popescu, Dj Project, spectacole pentru copii, degustări de vinuri şi  produse tradiţionale, dar şi multe alte surprize îi aşteaptă pe cei care vor vizita târgul la sfârşitul acestei săptămâni.

„Sărbătoarea mierii” este un eveniment premium pentru noi ca autoritate publică locală. Evenimentul se înscrie în strategia noastră de promovare a oraşului dar are în plus ca bonus şi o utilitate publică directă atât pentru clienţii industriei mierii dar şi pentru apicultori. Timp de două zile vă dau întâlnire în Blaj, cel mai dulce oraş din ţară”, a declarat primarul Blajului, Gheorghe Valentin Rotar.

În premieră anul acesta,  „Sărbătorea Mierii”  va avea loc într-o nouă locaţie, Piaţa 1848,  organizatorii dorind să reînvie o mai veche tradiţie locală de a organiza evenimentele comunităţii în această zonă istorică.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru buna organizare a acestui eveniment la care se estimează o participare de aproximativ 5.000 de persoane în cele două zile ale “ Sărbătorii Mierii”   Primăria municipiului Blaj, Poliţia municipiului Blaj şi Jandarmeria Română au hotărât restricţionarea traficului rutier în Piaţa 1848 , str. Astra, str. Timotei Cipariu , str. Pentru Pavel Aron şi str. Mitropolit Vancea, începând de miercuri, 26 martie 2014, ora 09.00, până vineri, 28 martie, ora 16.00.

Vă prezentăm PROGRAMUL  manifestării:

Joi, 27  Martie – Cea mai vizitată  zi  a târgului (~5000 vizitatori în 2013)

Locaţie NOUĂ: PIAŢA 1848, în fata Primăriei Blaj
ora 10.00 – Deschidere Oficială
* Dansul Apicultorului, susţinut de majoretele de la Scoala Toma Cosiciu – Blaj,
* Grupul vocal de copii Allegrino, Miniton şi Gama
* TÂRG CU VÂNZARE: (peste 150 de firme  expozante din ţară şi străinătate):
– Produse apicole: miere, vin cu miere, produse apiterapeutice, alte produse naturiste
– Produse tradiţionale româneşti : carne,  brânzeturi,  produse de panificaţie şi patiserie, produse artizanale/ plante decorative.
*Peste  150 de exspozanţi cu echipamente, utilaje apicole;
*DEGUSTĂRI de vinuri şi produse tradiţionale
* Tombolă cu premii pentru cumpărători
*Sesiune de COMUNICĂRI şi DEZBATERI pe teme de interes pentru domeniul apicol, în prezenţa invitaţilor de la Ministerul Agriculturii, APIA, ANSVSA  şi ANARZ, Sala mare a Primăriei Municipiului Blaj

18.o0-21.00  –  CONCERT LIVE pentru tineret: – DJ PROJECT & ADELA POPESCU.   În deschidere: LevelUp, All 4 Music, Emanuel Cirstea, The Puzzles

VINERI, 28 Martie 2014    – zi  dedicată copiilor

* TÂRG CU VÂNZARE ( ziua a doua)
–  11.00-13.00 – “SPECTACOL cu NĂZDRAVANII pentru Părinţi şi Copii”, susţinut de Leon Magdan –  profesorul de joacă, dedicat copiilor din  clasele primare şi gimnaziale, Centrul Cultural Iacob Muresianu

Anul acesta „Sărbătoarea mierii” va găzdui peste 150 de expozanţi din România, producători externi, comercianţi de produse apicole dar şi de utilaje din 14 ţări  precum :Turcia, Republica Moldova, Spania, Croaţia, Germania, Grecia, Bulgăria, Pakistan, Polonia, Slovenia, Şerbia, Marea Britanie, China şi Olanda.

Organizatorii manifestării sunt la ce-a de a VII- a ediţie a manifestării: Apidava, Consiliul Local Blaj şi Consiliul Judeţean Alba.

Alexandra MATEŞ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Drumul care va scurta distanța dintre Ciugud și Alba Iulia, pe ultima sută de metri: Se fac ultimele finisaje la sensul giratoriu de la Șeusa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

FOTO| Drumul care va scurta distanța dintre Ciugud și Alba Iulia, pe ultima sută de metri: Se fac ultimele finisaje la sensul giratoriu de la Șeusa

În scurt timp se va da drumul circulației pe noul pod peste râul Mureș de la Șeușa, scurtându-se astfel distanța dintre Ciugud și Alba Iulia. Astăzi se lucra la asfaltări în sensul giratoriu din zona localității Șeușa.

„S-a lucrat cu spor și astăzi la sensul giratoriu din zona localității Șeușa, care asigură accesul spre noul pod peste Râul Mureș. Acestea sunt printre ultimele finisaje și în curând vom recepționa lucrarea.

Vă rugăm să circulați cu atenție în zona unde se efectuează lucrări și să nu ignorați semnalizarea temporară.

Elit - Gustul Desăvârșit

În speranța că veți mai suporta puțin disconfortul creat de aceste lucrări, vă mulțumim!”, au transmis reprezentanții primăriei Ciugud.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele din minivacanța de sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele din minivacanța de sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului”

În minivacanța prilejuită de sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului”, pentru siguranța tuturor celor care vor participa la evenimentele desfășurate pe raza județului, Jandarmeria Alba va intensifica acțiunile specifice de asigurare și menținere a ordinii și siguranței publice și va desfășura activități de prevenire și combatere a fenomenelor infracționale și contravenționale în zona destinată acestor activități.

dariusandrei.ro

În perioada 12-15 august colegii noștri vor asigura ordinea și siguranța publică la manifestările cultural-artistice desfășurate pe raza județului Alba, dintre care amintim „Roșia Montană ALIVE”, „Festivalul Double Rise”, „Festivalul de voie bună de la Știubei”, Festivalul Roman Apulum în Cetatea Alba Carolina, „Zilele Comunității Maghiare din Mirăslău”, ” Fii Satului Șona”, ” Fii Satului Stremț”, ” Fii Satului Bucium” și ” Mărie dragă Mărie” în localitatea Vințu de Jos.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, luni, 15 august, jandarmii vor fi prezenți pentru buna desfășurare a manifestărilor religioase prilejuite de sărbătoarea “Adormirii Maicii Domnului” la hramul Mănăstirii Dumbrava, hramul Mănăstirii Rîmeț, hramul Mănăstirii Oașa, și la bisericile din Alba Iulia, Cugir și Blaj.

Pentru evitarea incidentelor nedorite și a oricăror situații de natură să tulbure ordinea publică, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Avram Iancu“ Alba le recomandă persoanelor care participă la aceste activități:

– să respecte măsurile stabilite de organizatori precum și indicațiile și îndrumările jandarmilor;
– să evite implicarea în conflicte de orice natură;
– să acorde o atenție deosebită bunurilor și obiectelor personale (genți, poșete, bagaje etc.);
– totodată părinții sunt rugați să supravegheze cu atenție sporită copiii;

De asemenea în această perioadă, jandarmii montani vor acționa zilnic în sprijinul turiștilor din zona stațiunilor Șugag, Arieșeni și Roșia Montană, fiind pregătiți să intervină atunci când situația o impune. Pe această cale jandarmii montani îi sfătuiesc pe iubitorii muntelui să țină cont de o serie de recomandări, cum ar fi:

— să consulte prognoza meteorologică înainte de a pleca în drumeții;
— să se informeze asupra itinerarului propus, gradului de dificultate, condițiile climatice locale;
— să aibă echipament adecvat zonei de munte, lanternă, rucsac și trusă de prim ajutor;
— să folosească numai traseele marcate și să urmărească marcajele de pe traseu;
— să solicite sprijinul Jandarmeriei Montane, apelând numărul unic de urgență 112, specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunță, câte persoane au nevoie de ajutor și detalii ale locului unde sunt persoanele aflate în dificultate.

În cazul în care sunteți martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, solicitați ajutorul forțelor de ordine sau apelați numărul unic de urgență 112.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

LISTA actualizată cu localitațile din Alba unde apa este raționalizată: PROGRAM de furnizare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

LISTA actualizată cu localitațile din Alba unde apa este raționalizată: PROGRAM de furnizare

Din cauza caniculei care a cuprins aproape toată ţara, SC APA CTTA SA ALBA este nevoită să raționalizeze apă în mai multe localităţi din județ. Astfel, începând cu dată de 12.08.2022 va comunicăm următorul program de întrerupere a furnizării apei potabile:

Întreruperea furnizării apei potabile, între orele 22.00-06.00 în următoarele localități:

– oraș Abrud

Elit - Gustul Desăvârșit

– localitățile Săliste, Tărtăria

În următoarele localități furnizarea apei potabile se va efectua după următorul program:

06.00-09.00 și 18.00-22.00- com. Lopadea Nouă (Asinip, Ciuguzel), Com. Hoparta (Silivaș, Turdas, Spalnaca)

Comună Garda de Sus ( Ghețari, Ocoale, Mununa, Hanasesti, Dealu Frumos și Garda Seacă), furnizarea se va face în funcție de rezervele acumulate în rezervorul de înmagazinare

Facem, în continuare, apel către populație să folosească apă potabilă cu responsabilitate, strict pentru consum propriu și nu în agricultură!!

Va informăm că, în cazul în care, ulterior acestui anunț, se constată lipsa de debit și în alte localități din afară celor de mai sus, S.C. APĂ CTTA. S.A. Albă va anunță acest fapt.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea