JOI: Cursanţii Şcolii Populare de Arte din Cluj-Napoca îşi expun lucrările la Alba Iulia. Colinde, cântece de iarnă şi teatru cu elevii de la „Augustin Bena”

Paul Voicu - Primar 2020

Peste 30 de lucrări de pictură şi grafică, realizate de cursanţii Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca vor fi expuse în această săptămână la Galeriile Consiliului Judeţean Alba – Poarta a III-a a Cetăţii Alba Carolina din Alba Iulia. Evenimentul va avea loc joi, 12 decembrie 2013, când iubitorii de cultură din Alba Iulia vor putea lua parte şi la un moment artistic, susţinut de cursanţii Centrului de Cultură “Augustin Bena” din oraş.

Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca în colaborare cu Consiliul Judeţean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba Iulia şi Şcoala de Arte şi Mestesuguri, organizează la Alba Iulia vernisajul expoziţiei “Clujul – oraş comoară”. Evenimentul va avea loc în data de 12 decembrie 2013, de la ora 14:00, la Galeriile CJ Alba, Poarta a III-a. Expoziţia cuprinde 35 de lucrări de pictură şi grafică, realizate de cursanţii Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj, de la clasele coordonate de experţii Călina Langa, Melinda Farkas, Duiliu Crişan şi Fabian Arpad.

ELIT

Iubitorii de frumos din Alba Iulia vor putea admira peisaje din judeţul Cluj, dar şi clădiri reprezentative ale oraşului de pe Someş printre care: Cazinoul, Casa lui Matei Corvin, Catedrala Ortodoxă, Teatrul Naţional şi Muzeul de Artă. În cadrul manifestării, cei prezenţi se vor putea bucura şi de un moment artistic susţinut de cursanţii Centrului de Cultură “Augustin Bena” Alba Iulia: colinde şi cântece de iarnă cu ,,Leontina Fărcaş şi Mugurii de Tezaur”, Grupul ,,Primavera”- prof. Marinela Popa, instrumentişti de la clasa de instrumente de suflat – prof. Nicolae Vancu, trupa Youth Art – clasa de actorie – prof. Viorel Cioflică şi moment de folk oferit de elevii clasei de chitară – prof.  Dragoş Tudor.

Organizarea expoziţiei la Alba Iulia este rodul bunei colaborări dintre Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj, manager Vasile Corpodean şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, manager Daniela Floroian, cele două instituţii culturale organizând în ultimii ani, în parteneriat, mai multe acţiuni cultural-artistice.

Mihail David - 2020

Expoziţia va fi deschisă publicului din Alba Iulia până la mijlocul lunii ianuarie 2014.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...