JOI: Concurs de eseuri dedicat elevilor din municipiul Aiud. Elevul care se va clasa pe primul loc va deveni „Primar pentru o zi”

Joi, 11 iunie 2015, începând cu ora 10.00, în sala Ion I. C. Brătianu,  Primăria municipiului Aiud organizează concursul de eseuri „Primăria și comunitatea numită Aiud”.

La tradiționala competiție, care în acest an are ca temă „Aiudul și turismul”, au fost invitați elevii de la colegiile aiudene și liceul din Ciumbrud. S-au înscris 14 eseuri din partea următoarelor instituții de învățământ: Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, Colegiul Tehnic Aiud, Colegiul Național „Bethlen Gabor” și Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Ciumbrud.

INFORMARE COVID-19

Vor fi premiate primele 4 locuri, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Aiud, care va avea loc la sfârșitul acestei luni, acordându-se 3 premii și o mențiune, după cum urmează: premiul I: 350 lei; premiul II: 250 lei; premiul III: 200 lei; menţiune: 150 lei.

Elevul care se va clasa pe primul loc va deveni și  „Primar pentru o zi”. Data la care va avea privilegiul să dețină această funcție, în mod onorific, și în care va participa efectiv la activitățile administrative derulate, va fi stabilită de comun acord cu elevul câștigător.

Toți ceilalţi elevi înscrişi în competiție vor primi însă, câte un premiu de participare, valoarea premiului fiind stabilită de către juriul care va și evalua eseurile și va stabili, la sfârșitul susținerilor, ierarhia concurenților.

Acest eveniment, va fi precedat de o dezbatere oratorică, având tema: „Toți copiii cu dificultăți de învățare trebuie incluși în învățământul de masă „.

Vor dezbate echipe de elevi, de la Colegiul Tehnic Aiud și Liceul Teoretic „Petru Maior ” Ocna Mureș, coordonați de profesorii: Oana Badea, Ramona Buta, Szilaghi Ioana și Alina Pustai.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...