Rămâi conectat

Actualitate

Jandarmii veghează nu mai puțin de 6 evenimente în acest weekend la Alba Iulia, Blaj, Aiud și Cugir

Bogdan Presecan

Publicat

în

Şase manifestări publice care se vor desfăşura la sfârşitul acestei săptămâni vor fi vegheate de jandarmi. La acestea se aşteaptă o mare afluenţă a publicului, iar jandarmii vor asigura ordinea publică şi protecţia participanţilor şi vor interveni, la nevoie, pentru combaterea manifestărilor antisociale care tulbură grav acţiunile planificate de organizatori.

Potrivit Jandarmeiei Alba, “echipajele de jandarmerie vor fi prezente în perioada 10 – 12 mai a.c în zona Centrală a municipiului Blaj, pe Câmpia Libertăţii şi în Parcul Avram Iancu din localitate şi vor acţiona pentru asigurarea unui climat optim de ordine şi disciplină publică pe timpul desfăşurării manifestărilor cultural artistice ,,Sărbătoarea Libertăţii” şi ,,Zilele Blajului”. De asemenea, vor asigura buna desfăşurare a unui marş de sensibilizare a opiniei publice în legătură cu riscurile şi consecinţele consumului de droguri, cu sloganul ,,În faţa drogurilor nu suntem indiferenţi”, demers care va avea loc vineri, 10 mai a.c., între orele 12.00 – 16.00, în municipiul Alba Iulia. Jandarmii vor fi la datorie şi pe timpul Târgului de Carte – ALBA TRANSILVANIA, manifestare culturală organizată de Biblioteca Judeţeană ,,Lucian Blaga” Alba, în zona Alba Mall, în perioada 10 – 12 mai a.c. precum şi pe parcursul manifestărilor cultural artistice ,,Zilele Tineretului”, organizate în perioada 11 – 12 mai a.c. zona oraşului Cugir. Efectivele de jandarmi vor mai putea fi găsite duminică 12 mai a.c. şi în localitatea Loman, zona Tulea, precum şi în municipiul Aiud, Cartier Micro III la Biserica cu hramul ,,Acoperământul Maicii Domnului unde vor acţiona pentru combaterea faptelor antisociale sau a altor acţiuni care pot afecta liniştea şi ordinea publică pe timpul desfăşurării manifestărilor cultural artistice ,,Tocmitul Băciţelor”, respectiv manifestărilor religioase ocazionate de Sfinţirea Bisericii.

Supunem atenţiei tuturor celor care vor participa la aceste manifestări că este necesar să se conformeze indicaţiilor organizatorilor şi forţelor de ordine, să aibă un comportament civilizat, să evite consumul excesiv de alcool, să nu deţină arme de orice fel, artificii sau petarde, să nu arunce obiecte către scenele organizate, să nu forţeze cordoanele de ordine constituite şi să semnaleze prompt orice comportament contrar normelor legale de convieţuire socială sau bunelor moravuri. Totodată, pentru evitarea unor situaţii neplăcute le recomandăm să supravegheze îndeaproape comportamentul copiilor, să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.) şi să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia.”

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba, până miercuri după-masa: Averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba, până miercuri după-masa: Averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic ANM a emis marți, 16 aprilie 2024, o atenționare meteo cod galben de furtuni în Alba, valabilă miercuri după-masa. Se vor semnala averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic. Citește și: Vremea se racește brusc în România. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea