Rămâi conectat

Curier Județean

Jandarmeria Alba asigură măsurile de ordine și siguranță la 5 evenimente desfășurate, în weekend, pe raza județului. Sfaturi pentru participanți

Ziarul Unirea

Publicat

în

În perioada 20 octombrie — 22 octombrie, jandarmii albaiulieni vor acționa zilnic pe raza județului Alba, în scopul asigurării climatului de ordine și liniște publică, fiind intensificate misiunile specifice pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.  

Concomitent cu menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, în perioada 20 octombrie — 22 octombrie a.c., peste 80 de jandarmi vor acționa zilnic pentru asigurarea măsurilor de ordine și liniște publică la manifestările cultural-artistice, sportive și religioase ce vor fi organizate pe întreg teritoriul județului, dintre care amintim:

  1. În perioada 20 – 22.10.2017, la Catedrala Reîntregirii Neamului din municipiul Alba Iulia, pe timpul desfăşurării manifestării religioase cu ocazia sărbătoririi Sfinților Mărturisitori Ardeleni, unde vor fi aduse spre închinare moaștele Sfintei Mucenițe Filoftea de la Curtea de Argeș, organizat de Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei.
  2. În data de 20.10.2017, începând cu ora 15.00, în municipiul Alba Iulia, pe stadionul ,,Cetate”, pe timpul desfăşurării meciului de fotbal din cadrul Ligii a-III-a, dintre echipele A.F.C. Unirea 1924 Alba Iulia – Unirea Tășnad, organizat de A.F.C. Unirea 1924 Alba Iulia.
  3. În data de 20.10.2017, începând cu ora 15.00, în localitatea Cugir, pe Arena CSO Cugir, pe timpul desfăşurării meciului de fotbal din cadrul Ligii a-III-a, dintre echipele AFC Metalurgistul Cugir – F.C. C.F.R. 1907 Cluj S.A. 2, organizat de AFC Metalurgistul Cugir 1939.
  4. În data de 22.10.2017, începând cu orele 09.00, în localitatea Văleni, com. Meteș, județul Alba, pe timpul desfăşurării manifestărilor cultural-artistice ,,Sărbătoarea cu expoziție de ovine”, organizate de Primăria Comunei Meteș.
  5. În data de 22.10.2017, începând cu orele 09.00, la Mănăstirea Dumbrava, situată în localitatea Dumbrava, judeţul Alba, pe timpul desfăşurării slujbei religioase, organizate de Biserica Ortodoxă Română.

Cu această ocazie Jandarmeria Alba recomandă participanților următoarele:

— să respecte precizările organizatorilor și recomandările forțelor de ordine, să evite implicarea în conflicte de orice natură, să aibă un comportament decent, în conformitate cu normele de conviețuire socială.

— activitățile stabilite trebuie să se desfășoare în mod pașnic și civilizat, fără a pune în pericol ordinea și liniștea publică, siguranța persoanelor, integritatea corporală, proprietatea publică și privată.

— participanții nu trebuie să aibă asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanțe iritant lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru șocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente sau de tulburare a ordinii și liniștii publice.

— să nu lase autoturismele proprietate personală descuiate sau cu bunuri la vedere în interiorul acestora și să acorde o atenție deosebită modului de asigurare a bunurilor și obiectelor personale (genți, poșete, bagaje) precum și a celor cu valoare (bijuterii, aparate foto, video, telefoane mobile), să nu lase copiii nesupravegheați.

— în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte antisociale sau le este tulburată liniștea, cetățenii pot solicita sprijin la numărul unic pentru situații de urgență ‘112’ sau se pot adresa direct echipajelor de jandarmerie.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea