Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ivan Patzaichin despre Alba Iulia: „Cetatea este un veritabil punct de atracţie!”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pentru a doua oară, marele campion Ivan Patzaichin s-a aflat la Alba Iulia, chemând pe malul Mureşului oamenii îndrăgostiţi de natură. Modest şi precis Ivan Patzaichin a răspuns câtorva întrebări, întărindu-mi convingerea că este foarte adevărat că poţi transmite multe în cuvinte puţine.
– Sunteţi pentru al doilea an la Alba Iulia, cum apreciaţi participarea de acum faţă de ediţia precedentă?
– Excelentă. Încă de dimineaţă, vedeţi şi dumneavoastră, nici nu a început competiţia şi malul drept al Mureşului este plin de lume, ceea ce mă surprinde prin comparaţie cu anul trecut. Asta înseamnă că a avut efect competiţia de anul trecut. Avem înscrise deja 27 de ehipaje, iar anul trecut au fost 12. Închidem înscrierea că altfel stăm aici până diseară. Am mai avut atât de multe echipaje doar la Giurgiu. Vreau să felicit în primul rând autorităţile locale care s-au pregătit excelent. Condiţiile sunt create astfel încât sunt convins că va fi un spectacol superb astăzi. (Şi a fost, în ciuda caniculei care i-a alungat pe unii pe la vremea amiezii – n. red.)
– Ştiţi că participarea noastră la Rowmania, proiectul pe care dumneavoastră îl derulaţi, are şi scopul de a ne promova municipiul…
– Foarte frumos. Am vizitat oraşul, este frumos şi curat, iar Cetatea este un veritabil punct de atracţie, este impresionantă. Chiar aseară (sâmbătă seara – n. red.) am asistat la demonstraţia de schimbare de gardă. Mi-a plăcut mult, şi nu numai mie. Am observat că în public erau în mare majoritate oameni străini de Alba Iulia, ceea ce este un lucru foarte bun că reuşiţi să atrageţi străini. Foarte mulţi spuneau că nu le vine să creadă că pot găsi asemenea obiective superbe şi în România.
– Călătoriţi foarte mult cu Rowmania. Sunt multe astfel de locuri în ţară?
– Sigur, avem o ţară frumoasă, tocmai în ideea aceasta am şi plecat la drum. Avem foarte multe locuri frumoase în ţară, poate nu toate la fel de bine puse în valoare, de aceea încerc prin această campanie să atrag cât mai multă lume, şi mai ales tineri, să vină să facă mişcare în natură, să descopere că natura trebuie protejată şi mai ales să vadă că locurile astea pot deveni chiar o mândrie pentru tineri şi că trebuie să le păstrăm pentru urmaşii noştri. Descoperim astfel şi natura, dar şi oraşele în care poposim.
– Dinolo de mişcarea la care ne invitaţi, credeţi că ar trebui să ajungă aceşti tineri la un alt nivel al dragostei faţă de natură?
– Sigur că nu poţi să schimbi lumea dintr-odată, dar implicând-o, automat devine mult mai responsabilă. Degeaba pui un afiş pe malul Mureşului că nu-i va atrage atenţia atât ca urcatul, de exemplu, într-o ambarcaţiune din care admirând piesajul, un PET sau orice alt deşeu este pe apă, îl va deranja şi poate îl va lua, ori măcar nu va arunca şi el unul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea