Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ivan Patzaichin despre Alba Iulia: „Cetatea este un veritabil punct de atracţie!”

Publicat

în

Pentru a doua oară, marele campion Ivan Patzaichin s-a aflat la Alba Iulia, chemând pe malul Mureşului oamenii îndrăgostiţi de natură. Modest şi precis Ivan Patzaichin a răspuns câtorva întrebări, întărindu-mi convingerea că este foarte adevărat că poţi transmite multe în cuvinte puţine.
– Sunteţi pentru al doilea an la Alba Iulia, cum apreciaţi participarea de acum faţă de ediţia precedentă?
– Excelentă. Încă de dimineaţă, vedeţi şi dumneavoastră, nici nu a început competiţia şi malul drept al Mureşului este plin de lume, ceea ce mă surprinde prin comparaţie cu anul trecut. Asta înseamnă că a avut efect competiţia de anul trecut. Avem înscrise deja 27 de ehipaje, iar anul trecut au fost 12. Închidem înscrierea că altfel stăm aici până diseară. Am mai avut atât de multe echipaje doar la Giurgiu. Vreau să felicit în primul rând autorităţile locale care s-au pregătit excelent. Condiţiile sunt create astfel încât sunt convins că va fi un spectacol superb astăzi. (Şi a fost, în ciuda caniculei care i-a alungat pe unii pe la vremea amiezii – n. red.)
– Ştiţi că participarea noastră la Rowmania, proiectul pe care dumneavoastră îl derulaţi, are şi scopul de a ne promova municipiul…
– Foarte frumos. Am vizitat oraşul, este frumos şi curat, iar Cetatea este un veritabil punct de atracţie, este impresionantă. Chiar aseară (sâmbătă seara – n. red.) am asistat la demonstraţia de schimbare de gardă. Mi-a plăcut mult, şi nu numai mie. Am observat că în public erau în mare majoritate oameni străini de Alba Iulia, ceea ce este un lucru foarte bun că reuşiţi să atrageţi străini. Foarte mulţi spuneau că nu le vine să creadă că pot găsi asemenea obiective superbe şi în România.
– Călătoriţi foarte mult cu Rowmania. Sunt multe astfel de locuri în ţară?
– Sigur, avem o ţară frumoasă, tocmai în ideea aceasta am şi plecat la drum. Avem foarte multe locuri frumoase în ţară, poate nu toate la fel de bine puse în valoare, de aceea încerc prin această campanie să atrag cât mai multă lume, şi mai ales tineri, să vină să facă mişcare în natură, să descopere că natura trebuie protejată şi mai ales să vadă că locurile astea pot deveni chiar o mândrie pentru tineri şi că trebuie să le păstrăm pentru urmaşii noştri. Descoperim astfel şi natura, dar şi oraşele în care poposim.
– Dinolo de mişcarea la care ne invitaţi, credeţi că ar trebui să ajungă aceşti tineri la un alt nivel al dragostei faţă de natură?
– Sigur că nu poţi să schimbi lumea dintr-odată, dar implicând-o, automat devine mult mai responsabilă. Degeaba pui un afiş pe malul Mureşului că nu-i va atrage atenţia atât ca urcatul, de exemplu, într-o ambarcaţiune din care admirând piesajul, un PET sau orice alt deşeu este pe apă, îl va deranja şi poate îl va lua, ori măcar nu va arunca şi el unul.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| DEZASTRU pe DN74, în zona Dealu Mare: Furtuna a umplut drumul de bolovani și crengi

Publicat

în

DEZASTRU pe DN74, în zona Dealu Mare: Furtuna a umplut drumul de bolovani și crengi

DN 74- Bucium – Dealul Mare a devenit o adevărată cursă cu obstacole pentru șoferi, din cauza efectelor negative ale vremii.

Drumul a fost parțial blocat de aluviuni și crengi doborâte de vremea tot mai instabilă.

„Intervenția autorităților pe DN 74- Bucium – Dealul Mare pentru înlăturarea copacilor căzuți și aluviunilor, ca urmare a ploii abundente din zona respectiva.”, a scris viceprimarul orașului Abrud, Sergiu Simina, în mediul online.

Elit - Gustul Desăvârșit

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până miercuri după-amiaza în 14 bazine hidrografice.

Potrivit hidrologilor, în intervalul 8 august, ora 16:00 – 10 august, ora 14:00, vor fi scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide, creşteri de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| INUNDAȚII la Câmpeni: Adevărate lacuri pe strazile orașului după o rupere de nori

Publicat

în

VIDEO| INUNDAȚII la Câmpeni: Adevărate lacuri pe strazile orașului după o rupere de nori

Cetățenii orașului Câmpeni s-a trezit luni cu străzile sub ape după o ploaie torenţială. Mai multe drumuri au fost inundate, iar apa s-a strâns în ritm rapid.

Străzile au ajuns în unele zone din oraş să semene mai degrabă cu nişte piscine prin care au „înotat“ oameni şi maşini.

Elit - Gustul Desăvârșit

După cum se vede și din imagini apa era destul de mare, în unele locuri trecând peste roțile mașinilor, iar canalizările n-au mai făcut față volumului de apă.

Reamintim că Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o alertă de cod galben de inundații valabil și pentru județul Alba, până la data de 10 august, la ora 14:00.

Video: Facebook – Radu Stoica


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de inundații în Alba și alte județe, până miercuri după masa. Zonele vizate

Publicat

în

ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de inundații în Alba și alte județe, până miercuri după masa. Zonele vizate

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o alertă de cod galben de inundații valabil și pentru județul Alba, până la data de 10 august, la ora 14:00.

În intervalul 08.08.2022 ora 16:00 – 10.08.2022 ora 14:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Iza – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Maramureș), Tur – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Satu Mare), Lăpuș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Maramureș), Someșul Mare – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Bistrița Năsăud), Someșul Mic – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Bihor și Cluj), Someș – afluenții mici aferenți sectorului aval SH Dej (județele: Cluj, Sălaj, Maramureș și Satu Mare), Crișul Negru – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Bihor și Arad), Crișul Alb – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Hunedoara și Arad), Arieș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Alba și Cluj), Mureș – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Târnava (județele: Alba, Sibiu, Hunedoara și Arad), Bega – bazin amonte S.H. Făget și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Făget – amonte S.H. Remetea (județele: Timiș și Arad), Timiș – bazin amonte S.H. Sadova și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sadova – amonte S.H. Șag, Bârzava – bazin amonte S.H. Moniom și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Moniom – amonte S.H. Gătaia (județele: Caraș Severin și Timiș), Cerna – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Gorj și Caraș Severin), Jiu – bazin amonte S.H. Sadu și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sadu – amonte S.H. Rovinari, Gilort – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Motru – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Hunedoara, Gorj și Mehedinți), Olt – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sebeș Olt – amonte Ac. Ionești (județele: Sibiu, Vâlcea și Argeș), Olteț – bazin superior (județele: Gorj și Vâlcea), Argeș – bazin superior și Dâmbovița – bazin superior (județele: Argeș și Dâmbovița).

Atenționarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, care se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din județele: Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj, Bihor, Alba și Hunedoara.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare