Rămâi conectat

Actualitate

Iulia Mihu s-a folosit de certificate de concediu medical false

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Curtea de Apel Alba Iulia a dat recent o hotărâre definitivă şi irevocabilă, prin care fosta şefă a Laboratorului de analize de la SC „JIDVEI” SRL – Filiala Alba, Iulia Mihu, a fost sancţionată cu o amendă administrativă de 300 de lei. Iulia Mihu a fost acuzată că, după „episodul” furtului de documente de la societatea unde era angajată împreună cu fostul şef al Complexului de Vinificaţie „Jidvei”, Toader Ignat, în luna mai a anului 2001, s-a folosit de certificate medicale false pentru a-şi justifica lipsa de la serviciu. Astfel, s-ar fi „aranjat” ca desfacerea contractului de muncă al fostei şefe de laborator să se producă în perioada de concediu medical, lucru interzis de lege şi care ar fi atras răspunderea SC „JIDVEI” SRL – Filiala Alba.
Curtea de Apel Alba Iulia a menţinut însă dispoziţiile prin care aceste certificate medicale au fost declarate false de către Judecătoria Blaj şi Tribunalul Alba. Ele atestau internarea Iuliei Mihu la o secţie medicală din Cluj, cu toate că s-a dovedit cu martori că aceasta era, de fapt, la domiciliul din Jidvei. Mai grav este că, prin procurarea acestor acte medicale, s-a aruncat o umbră de îndoială şi asupra prestigiului unui doctor.
Cu toate că faptele de instigare la fals intelectual şi uz de fals au fost prescrise, din cauza timpului trecut de la săvârşirea lor (în primăvara anului 2001), procesul a continuat, ajungându-se la această soluţie. (A.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea