Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

ITP 2024: Ce categorie de mașini trebuie să facă inspecția periodică odată la 6 luni și care sunt exceptate de la această obligaţie

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

ITP 2024: Ce categorie de mașini trebuie să facă inspecția periodică odată la 6 luni și care sunt exceptate de la această obligaţie

Camera Deputaţilor a adoptat, marți, în calitate de for decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier și vizează în principal inspecția tehnică periodică (ITP) și modul în care aceasta trebuie efectuată.

Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia tehnică periodică vehiculele lente, respectiv vehiculele a căror viteză maximă constructivă este de până la 25 km/h. De asemenea, este stabilită efectuarea la şase luni a ITP-ului în cazul tuturor autovehiculelor care desfăşoară activitatea de RENT CAR, atât cele utilizate pentru transportul în regim de închiriere, cât şi celor utilizate pentru serviciul de închiriere. Legea merge la promulgare la președintele Iohannis.

Citește și: Procedura ITP în 2024: Documente, costuri și sancțiuni. Care sunt acestea

Iniţiativa legislativă are ca obiect de reglementare clarificarea unor aspecte privind efectuarea inspecţiei tehnice periodice a vehiculelor înmatriculate sau înregistrate în România, atestarea profesională a personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere, precum şi corelarea unor dispoziţii privind încheierea şi executarea contractului de transport pentru transporturile naţionale.

Prin aceste modificări, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia tehnică periodică vehiculele lente, respectiv vehiculele a căror viteză maximă constructivă este de până la 25 km/h sau vehiculelor lente, vehiculelor cu şenile, tramvaielor şi vehiculelor cu tracţiune animală, potrivit realitatea.net.

Totodată, este stabilită efectuarea la 6 luni a inspecţiei tehnice periodice a tuturor autovehiculelor care desfăşoară activitatea de RENT CAR, atât autovehiculelor utilizate pentru transportul în regim de închiriere, cât şi autovehiculelor utilizate pentru serviciul de închiriere.

De asemenea, proiectul clarifică şi unele dispoziţii care reglementează examinarea persoanelor care intenţionează obţinerea atestării iniţiale pentru conducători auto transport persoane sau transport marfă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua metodă de calcul a salariului minim în România: Directiva cu noile criterii de stabilire care trebuie respectată

Bogdan Ilea

Publicat

în

Noua metodă de calcul a salariului minim în România: Directiva cu noile criterii de stabilire care trebuie respectată Ministerul Muncii elaborează o nouă formulă pentru stabilirea salariului minim brut garantat pe țară, care va lua în considerare puterea de cumpărare, nivelul câștigului salarial mediu brut și productivitatea muncii. Autoritățile încearcă să implementeze o Directivă europeană […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea