Rămâi conectat

Curier Județean

ISU Alba: Ghidul de bune practici pentru depozitarea şi utilizarea în siguranţă a îngrăşămintelor pentru agricultură

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgență “UNIREA” al Judeţului Alba informează cetățenii referitor la noul ghid de depozitare în siguranţă a îngrăşămintelor pentru agricultură este disponibil pentru fermieri şi distribuitori.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în parteneriat cu Azomureş, au prezentat cel mai recent material de informare în domeniul depozitării şi utilizării în siguranţă a îngrăşămintelor pentru agricultură, pe care vi-l supunem atenţiei.

Ghidul de bune practici pentru depozitarea şi utilizarea în siguranţă a îngrăşămintelor reprezintă un set de sfaturi şi recomandări dezvoltate de IGSU în colaborare cu Azomureş, în concordanţă cu legislaţia în vigoare la nivel european şi national, precum şi cu indicaţiile Fertilizers Europe (Asociaţia Europeană a producătorilor de îngrăşăminte).

Scopul ghidului de bune practice pentru depozitarea şi utilizarea în siguranţă a îngrăşămintelor în fermă este de a oferi suport fermierilor şi de a evidenţia problemele de siguranţă care apar atunci când se folosesc îngrăşăminte pe bază de azotat de amoniu la fermă şi, în special, de a oferi sfaturi cu privire la:

  • Siguranţa personală în timpul manipulării produselor/ îngrăşămintelor;
  • Bune practici pentru depozitare în interior şi în exterior;
  • Asigurarea securităţii la depozitarea îngrăşămintelor;
  • Minimizarea impactului asupra mediului în timpul depozitării şi utilizării;
  • Importanţa citirii etichetelor produselor şi a fişelor cu date de securitate ale producătorilor.

Vă aducem la cunoştinţă faptul că ghidul conţine de asemenea şi cele mai importante măsuri care trebuie luate în caz de incendiu şi descompunere a îngrăşămintelor, precum şi informaţii despre cele două entităţi care au colaborat pentru realizarea materialului – IGSU şi Azomureş.

Ghidul pentru depozitarea şi utilizarea în siguranţă a îngrăşămintelor în ferme este disponibil pentru vizualizare şi descărcare la următoarea adresă: http://www.isualba.ro/ghiduri/


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea