Istoria României Mari, în imagini 3D. Proiectul educațional “Acum 100 ani” oferă posibilitatea vizualizării 3D a armelor și decorațiilor folosite în cele două războaie mondiale

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Un proiect ambițios lansat de Historia Rediviva oferă posibilitatea vizualizării 3D a armelor și decorațiilor folosite în cele două războaie mondiale.

Prin lansarea proiectului “Acum 100 ani”, Historia Rediviva marchează inaugurarea conceptului de Visual History un mod dramatizat de prezentare a informaţiilor istorice aduse în prezent prin mijloace vizuale, utilizând tehnologia 3D și realitate virtuală.

ELIT

Astfel ia naștere istoria ca entertainment. Proiectul se adresează în special tinerilor, comunicând în limbajul consacrat pentru generația lor, utilizând tehnologia drept liant informațional și generând o interacțiune autentică, bazată pe empatie cu aceștia.

Pentru secțiunea de Memorialistică proiectul www.acum100ani.ro s-a bucurat de sprijinul Editurii Humanitas și Editurii Militare, ce au furnizat în calitate de parteneri ai proiectului fragmente valoroase din jurnale de război publicate de-a lungul anilor.

Pentru secțiunea Decorații proiectul a avut susținere din partea Asociației Tradiții Ostășești și, în mod special, a președintelui Emil Boboescu, oferind consultanță pe teme istorice și militare. Contribuții valoroase (donații de cărți poștale și medalii) au oferit și Grecu Dan Simion, Lucian Ionuț Vintilă și Liviu Burcea, urmași ai eroilor de război sau pur și simplu oameni obișnuiți pasionați de istorie. Iar Jecinci și Colorostariu au avut amabilitatea de a dona fotografii de epocă, colorizate.

Sursa: defenseromania.ro