Rămâi conectat

Politică Administrație

Isteria politică

Publicat

în

    Nu ai cum să scapi. Dacă ai nevoie de informaţii ca să înţelegi ce se întâmplă în jurul tău apelezi la mass-media şi atunci te loveşti de ei la tot pasul. La televiziune, în presa centrală sau locală. Sunt reprezentanţi ai clasei politice cu spume la gură. După dispariţia (aproape) lui Vadim Tudor din prim-planul vieţii politice ne-am procopsit cu alţi obsedaţi, mai mici sau mai mari, care proclamă cotidian manifestarea apocalipsei în viaţa noastră economică şi socială şi reclamă – ca unică soluţie – îndepărtarea din viaţa publică a celor consideraţi de ei „vinovaţi”: de regulă politicieni aflaţi la guvernare, care musai trebuie să le cedeze locul lor, celor care critică. Abia apucă cetăţeanul să se bucure puţin de cifrele care indică scăderea inflaţiei sau creşterea PIB comparativ cu ţările europene, de oprirea ninsorilor sau de apariţia unui nou investitor important la Jucu, de canalizarea şi asfaltarea unei alte străzi în Alba Iulia şi atragerea câtorva zeci de milioane euro nerambursabili pentru investiţii în suprastructura municipiului, că apare portavocea opoziţiei, îl prinde de gât şi se străduieşte să-l convingă că totul este o iluzie şi că, de fapt, totul merge foarte prost. Avem în acest sens celebrităţi centrale şi celebrităţi locale. Despre Crin Antonescu nu mai este nimic de spus. Au făcut-o analiştii şi presa centrală, care au încercat să-şi explice obsesia sa cu „Jos Băsescu!”. Dimineaţa, la prânz, şi seara. N-a reuşit nimeni şi au lăsat problema în seama psihanaliştilor şi a psihiatrilor. La numirea ca prim-ministru a fostului liberal Răzvan Ungureanu, apreciat unanim inclusiv de societatea civilă, intervenţia lui Crin a fost demnă de un manual de specialitate: „În momentul în care, sfidând strada, opinia publică, Traian Băsescu vine şi ia un şef de servicii secrete şi îl pune să conducă direct un guvern de marionete al majorităţii corupte, cumpărate, şantajate, vândute, e clar că războiul nostru, al celor care vrem o ţară democratică, cu Traian Băsescu şi clica lui, indiferent câte personaje aparent prestigioase ar cuprinde, e un război, din punct de vedere politic, pe viaţă şi pe moarte.” Aferim, nene Iancule!
Aflăm că România rămâne stabilă macroeconomic, în categoria recomandată pentru investiţii (Baa3) în timp ce Moody’s a retrogradat 6 state din zona euro: Italia, Malta şi Portugalia cu o treaptă iar Spania, Slovacia şi Slovenia cu două trepte. Aceasta după ce cu o lună în urmă S&P retrogradase Franţa şi Austria şi a oferit perspectivă negativă pentru Marea Britanie. Români fiind, ne bucurăm puţintel de necazurile caprei vecinilor şi – suntem obligaţi să o facem, nu-i aşa? – mai ştergem din anatema aruncată oarecum gratuit asupra fostului guvern PDL. Economia României a crescut cu 2,5% în 2011 – printre cele mai mari creşteri din Uniunea Europeană – faţă de 2010, depăşind cu mult chiar aşteptările autorităţilor. Rezultatele economice sunt considerate o bună bază de discuţii pentru o eventuală decizie de majorare a veniturilor bugetarilor şi ale pensionarilor. Ţara noastră a reuşit să devină una din cele mai respectate în Europa pentru politicile anti-criză ferme şi consecvente şi, mai ales, pentru responsabilitatea cu care populaţia a îndurat privaţiunile impuse, dar necesare. Aflăm aceste lucruri dar nu putem să ne bucurăm prea mult de ele pentru că justiţiarul local al PNL, dl. „Jos Mircea Hava!”, Florin Roman, ne informează a mia oară că urbea e păstorită de tartorul – tartorilor, şi singura şansă a supravieţuirii noastre este să nu mai fie votat actualul primar. Ci unul -aţi ghicit! – liberal. „Conducere de coşmar”, „Alba Iulia a eşuat de mult…şi fii (Florin a mâncat un „i” dar a făcut-o din grăbeală) şi fiicele oraşului au luat calea străinătăţii… se pregătesc şi bătrânii să plece…În timp ce oraşul moare”, „Hava ne-a arătat că nu poate, nu ştie, nu se pricepe” etc. (în loc de „etc.” puteţi trece orice nerozii vă vin în cap). „Epistola non erubescit” – Hârtia nu roşeşte – spune latinul.
Alba Iulia s-a dezvoltat tumultuos şi armonios în ultimii ani: salbe de cartiere rezidenţiale, câteva fabrici noi, supermarketuri pentru toate gusturile şi putinţele, reţele extinse de apă, canalizare şi gaz, străzi asfaltate şi în curs de asfaltare din centru până la periferie, şanţurile Cetăţii transformate în perle turistice, toate acestea pot fi constatate de oricine, dacă nu-şi pune pe nas dioptrii care să-i întunece vederea. Oraşul a căpătat o altă faţă în timpul mandatelor lui Mircea Hava. Reales de fiecare dată cu o majoritate zdrobitoare de cei care nu s-au lăsat aburiţi de aiurelile copilăreşti ale adversarilor politici. Cum Dumnezeu poţi să afirmi senin, în pofida evidenţei, că municipiul înfloritor apreciat unanim de vizitatori este de fapt „o ruină” şi un „oraş mort”, „fără perspectivă”, depăşeşte orice înţelegere! Dar nepătrunse sunt căile prin care un liberal se opinteşte să ajungă la guvernare.

Biroul de presă al PDL


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

FOTO| Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi. Consilierul local PSD Sebeș, Radu Cristian: „Însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”

Publicat

în

Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi. Consilierul local PSD Sebeș, Radu Cristian: „Însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”

Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi, 13 mai, în mod oficial, iar omagiile pentru această personalitate culturală au început să fie prezentate de către autorități.

Radu Cristian, consilier local al municipiului Sebeș și președinte interimar al organizației PSD din oraș a scris un mesaj pe contul său personal de socializare, cu ocazia acestei zile.

„Spunem START Festivalului Internațional „Lucian Blaga”, la Sebeș!

Elit - Gustul Desăvârșit

Astăzi, în compania parlamentarilor Radu Tuhuț și Călin Gheorghe Matieș, a domnului secretar de stat Daniel Zdrânc și a primarului orașului Teiuș, Mirel Hălălai, am depus o coroană de flori la statuia ilustrului nostru scriitor.

Așa cum se cuvine la un eveniment de o asemenea însemnătate pentru orașul nostru iubit, al cărui prestigiu este strâns legat de numele acestui gigant al literaturii, consilierii locali PSD Sebeș și membrii organizației locale au fost de asemenea prezenți la acest moment solemn.

Ne-am deplasat mai apoi și la mormântul scriitorului Lucian Blaga, pentru a-i acorda respectul cuvenit pentru punerea comunității noastre pe harta culturală a țării, prin operele memorabile create de acesta.

Ultima noastră oprire s-a realizat chiar la casa memorială a prestigiosului scriitor, unde Festivalul Internațional care îi poartă numele a început în mod oficial, la ora 11:00.

PSD Sebeș va continua să păstreze vie amintirea acestui colos cultural al țării noastre, deoarece însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”, a fost mesajul lui Radu Cristian.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PSD de Alba, Tuhuț Radu-Marcel: PSD – proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru românii din Ucraina și din celelalte comunități istorice

Publicat

în

Deputatul PSD de Alba, Tuhuț Radu-Marcel: PSD – proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru românii din Ucraina și din celelalte comunități istorice

Am susținut și inițiat, alături de colegii mei din PSD, un proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru etnicii români din Ucraina și din celelalte comunități istorice care își doresc să studieze în România. Țara noastră are datoria morală și obligația legală de a sprijini comunitățile de români din afara granițelor.

Proiectul a primit votul deputaților și senatorilor și va produce efecte doar după ce va fi promulgat de către președinte și va fi publicat în Monitorul Oficial. Inițiativa PSD va oferi tinerilor români din Ucraina și din alte comunități istorice resursele financiare necesare pentru a putea studia la universitățile din România. Bursele cresc de la 65 de euro/lună la  valoare echivalentă burselor sociale acordate studenților din România, care trebuie să acopere integral cheltuielile cu masa și cazarea studenților.

Această valoare este stabilită de fiecare universitate în parte dar nu poate fi mai mică decât suma stabilită de Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS), astfel încât să acopere cheltuielile cu masa și cazarea. Pentru anul universitar 2021-2022 valoarea minimă propusă de CNFIS a fost de 700 lei/lună.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cuantumul minim al burselor românilor de pretutindeni va fi egal cu valoarea burselor sociale acordate studenților români de la ciclurile de studii universitare de licență și masterat, respectiv cu valoarea bursei pentru studii doctorale pentru studenții de la ciclul de studii universitare de doctorat.

Bursele românilor de pretutindeni se vor acorda pe toată durata anului calendaristic, inclusiv pe perioada vacanței de vară, iar beneficiarii acestora pot primi și burse pentru performanțe academice, în aceleași condiții cu studenții cetățeni români.

PSD își dorește ca prezenta lege să intre în vigoare începând cu anul universitar 2023 – 2024. PSD este alături de românii de pretutindeni!

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

FOTO| Mesajul transmis de PNL după vizita premierului Nicolae Ciucă în județul Alba: „Dacă mediului de afaceri îi merge bine, României îi merge bine!”

Publicat

în

FOTO| Mesajul transmis de PNL după vizita premierului Nicolae Ciucă în județul Alba: „Dacă mediului de afaceri îi merge bine, României îi merge bine!”

„Președintele Partidului Național Liberal, premierul Nicolae Ionel Ciucă, a vizitat azi două companii de succes din județul Alba, din două domenii diferite: Transavia și Unitatea de producție Star Assembly din Sebeș.

La Transavia, firmă privată cu capital integral românesc în producția și procesarea cărnii de pasăre, președintele #PNL, premierul Nicolae Ionel Ciucă, a apreciat performanța companiei românești:

Elit - Gustul Desăvârșit

”Ceea ce am văzut astăzi în această companie, tehnologia și echipamentele pe care se lucrează, îmi dă încredere că producătorii români sunt în măsură să ofere pieței produse de calitate și să fie parteneri în efortul Guvernului de a garanta siguranța alimentară. Este un model de business pe care Guvernul îl încurajează să fie replicat de mediul de afaceri”, a afirmat șeful Executivului.

O componentă importantă a Programului #SprijinPentruRomânia este susținerea agriculturii și industriei alimentare. Guvernul condus de președintele PNL, Nicolae Ciucă, a pus la dispoziția fermierilor români 300 de milioane de euro granturi pentru capital de lucru, o măsură care va contribui la reducerea impactului generat de creșterea prețurilor la produsele de bază. În plus, a fost stabilit la 3.000 de lei lunar salariul minim în agricultură și industria alimentară.

La unitatea de producție Star Assembly, președintele #PNL, premierul Nicolae Ionel Ciucă, a punctat că includerea acesteia, de către Mercedes Benz în programul său de retehnologizare înseamnă noi locuri de muncă și va aduce plus-valoare economiei locale.

Președintele #PNL a spus și că încrederea manifestată de investitorii germani în mediul de afaceri din România poate încuraja și alți investitori străini, iar măsurile din programul de guvernare și PNRR au în vedere atât componenta de investiții, cât și componenta de reforme.

În întâlnirea cu aleșii locali liberali din județ, la care a participat și secretarul general interimar, Lucian Bode, președintele #PNL Nicolae Ionel Ciucă, a punctat că administrația liberală din Alba este un model pentru ceea ce trebuie să fie angajamentul aleșilor în fața cetățenilor. De asemenea, președintele #PNL a subliniat că soluțiile pentru multiplele crize pe care le traversează România, din cauza contextului geopolitic, se află în pachetul de măsuri #SprijinPentruRomânia, implementarea PNRR și absorbția fondurilor europene.”, a transmis Partidul Naţional Liberal


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare