IȘJ Alba: Lista școlilor selectate pentru proiectul ”De ce, cum și ce învăț?”. Premii de 1.025.500 de lei pentru 15.000 de elevi

60 de unități de învățământ din Alba, din mediul rural și urban, vor participa cu 15.000 de elevi la proiectul ”De ce, cum și ce învăț?”, aceștia urmând să beneficieze de premii și subvenții în valoare de 1.025.500 de lei.

Proiectul este demarat de IȘJ Alba și vizează elevi de clasele III-XII. Unitățile de învățământ selectate sunt publicate AICI.

ELIT

Vor fi acordate 50 de premii locul I, în valoare de 400 de lei; 150 de premii locul II, în valoare de 300 de lei; 150 de de premii locul III în valoare de 200 de lei și 14.650 de subvenții pentru participarea elevilor în valoare de 70 de lei.

ISJ Alba04Obiectivul principal este acela de a motiva elevii să învețe în toate domeniile, de a le evalua interesul și de a ameliora competența lor de a învăța. Acest lucru se realizează prin raportarea la un cadru transcultural integrativ, care dă o organizare și un sens profund acestei activități de bază a vieții omului. Între cele opt domenii cheie noi insistăm asupra celui de-al cincilea, Learning to learn, prin care vine de fapt succesul și în celelalte șapte domenii.

Scopul proiectului este de a motiva 15.000 de elevii să-și îmbunătățească pregătirea în cadrul celor 8 domenii de competențe cheie, de a-i ajuta să învețe cum să învețe și să identifice ce să învețe. Mijlocul prin care se realizează acest lucru este un site care are 2 secțiuni, una de învățare și una de concurs.

ADEZIUNE PLUS ALBA

Proiectul oferă sprijin pentru dobândirea competențelor cheie într-un domeniu foarte important, 5. Learning to learn. Învățarea de calitate se bazează pe motivația intrinsecă, iar priceperea în acest domeniu determină dezvoltarea în celelalte domenii de competență. Urmare a ameliorării motivației și a actului învățării se schimbă abordarea, iar efectul acestui lucru este o implicare mai bună. Accentul se pune pe dezvoltarea abilităților personale de care depinde dezvoltarea pentru restul abilităților. Fără abilitatea de a găsi o bună motivație pentru învățare și de a conduce acest proces pe un drum optim, cu timpul se renunță la învățare ori are loc una formală, de conformare, de slabă calitate. Lucrul esențial pe care îl cere piața muncii este implicarea, adică acea abilitate a oamenilor de a se automotiva, de a participa prin motivația intrinsecă. Prin proiect se identifică și adresează sursele motivației intrinseci, respectiv nevoile umane de bază, din care una foarte importantă este cea de competență.

Echipa de management a proiectului își rezervă dreptul de a solicita clarificări/completări la formularele de înscriere.

Proiect este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013-Investeste în oameni!

Axa prioritară 1 „Educația și formarea profesională în sprijinul creșterii economice și dezvoltării societății bazate pe cunoaștere” si domeniul major de intervenție 1.1 „Educaţia şanselor tale pentru un viitor profesional mai bun”

IȘJ Alba își propune să ofere elevilor din județul Alba o altă abordare prin care ei să  regaseasca placerea de a învăța și de a fi competitivi pe parcursul întregii vieți.

Periada de implementare: 29 iulie- 28 decembrie 2015 (5 luni)

Valoarea totală a proiectului: 4.384.148 lei

Grup țintă: 15.000 de elevi din județul Alba, clasele III-XII

In judetul Alba numărul unităților școlare sprijinite prin proiect va fi de minim 50. Fiecare școală va participa cu un număr mediu de elevi de 300 elevi.

Proiectul isi propune realizarea unei platforme online pe care vor fi postate 240 de lecții și 240 de teste organizate pe 6 nivele (din care unul va fi pentru excelență).

Inspectoratul Scolar Alba  doreste dezvoltarea competentelor a peste 60 de cadre didactice in realizarea de  materiale din această perspectivă nouă,  prin implicarea  elevilor și evaluarea lor, pentru că acest proiect este o adevărată provocare, impusă cu deosebire de numărul mare de elevi în grupul țintă și de timpul scurt de derulare.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Te-ar putea interesa și:

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro