Rămâi conectat

Ştirea zilei

IȘJ Alba cumpără tablete pentru elevii din județ, pentru învățământul online. Licitația de peste 500.000 lei, lansată în SEAP

Publicat

în

Inspectoratul Școlar Județean Alba achiziționează tablete necesare pentru elevii din unitățile de invatamant din județul Alba in vederea asigurării condițiilor de siguranța sanitara a activitatii educaționale in perioada de pandemie COVID-19.

Inspectoratul Școlar Județean Alba a lansat luni în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru cumpărarea de tablete în vederea asigurării condițiilor de siguranță sanitară a activității educaționale în perioada de pandemie COVID 19, în conformitate cu caietul de sarcini. Valoarea totală estimată a investiției este de 532.440,72 lei, fără TVA.

Tabletele vor funcționa în orice rețea publică de telefonie mobilă și vor avea huse de protecție care să ofere protecție împotriva zgârieturilor și șocurilor, margine care să protejeze ecranul, sa ofere funcționalitatea tip stand (inel, pliere, etc.).

Electrica Furnizare Discount

Acestea vor veni cu sistemul Android 10 certificat GMS (Google Mobile Services), cu suport oficial asigurat de producător pentru upgrade la cel puțin o versiune ulterioară și vor avea procesor octa core de 46 bit și memorie internă de 16 gb.

•Tabletele vor fi livrate cu conexiune la internet 4G nelimitat activă pe întreaga perioadă de garanție legală, respectiv 24 luni și cu acoperire în regiunile unde sunt livrate.

•Termenul de garanție de 24 de luni precum și lista centrelor de service acreditate la nivelul județelor trebuie să fie clar menționate în Certificatul de garanție al produsului emis de firma care introduce produsele în Romania sau după caz de producător dacă acesta are rețea de service proprie în România.

•Tabletele oferă posibilitatea conectării unor tastaturi.

•Tabletele vor fi livrate cu sistem de operare Android 10 certificat GMS (Google Mobile Services), cu acces la magazinul de aplicații Google Play Store si cu suita de aplicații Office instalată (Word, Excel, PowerPoint-citire și scriere, PDF-citire), fără costuri suplimentare sau limitări.

•Tabletele vor fi livrate cu sistem de operare în limba română.

•Tabletele ofertate vor avea un sistem de management la distanță – MDM care să permită minimum:

– instalarea/dezinstalarea aplicațiilor
– restricționarea accesului la anumite aplicații
– configurarea aplicațiilor instalate
– localizarea dispozitivelor
– blocarea acestora în cazul unor evenimente neprevăzute
– posibilitatea blocării funcțiilor de sistem (conexiune date, wi-fi, bluetooth, gps, resetare, etc.)
– posibilitatea încărcării de documente pe tabletă de la distanță

•La inițializarea tabletei, sau după resetarea la setările din fabrică, aceasta va fi disponibilă automat fără configurări suplimentare din partea utilizatorului pentru administrare în platforma MDM.

•Tabletele vor fi livrate cu SIM inserat, serviciile de internet active si PIN dezactivat.
Furnizorul va pune la dispoziția autorității contractante un tabel centralizat cu seria tabletei asociată cu seria SIM, numărul de telefon și codul IMEI.

•Toate produsele ofertate și care vor fi livrate trebuie să fie noi, nefolosite și să îndeplinească toate cerințele și specificațiile tehnice solicitate prin prezentul caiet de sarcini.

•Ofertantul poate oferta produse cu caracteristici tehnice și performante superioare celor solicitate prin prezentul caiet de sarcini, dar nu va putea oferta o soluție alternativă. Ofertele alternative nu sunt permise.

•Pe tabletă va fi inscripționat, la loc vizibil, IMEI-ul tabletei

Publicitate

Politică Administrație

Facturi de „coșmar” vin și la case mari, nu doar la români de rând: Cât a costat „lumina” la Casa Poporului pe timp de vară

Publicat

în

Facturi de „coșmar” vin și la case mari, nu doar la români de rând: Cât a costat „lumina” la Casa Poporului pe timp de vară

Parlamentul resimte scumpirea energiei electrice. Cât a costat factura pe timp de vară la Casa Poporului

Un milion de lei, atât este factura pentru curentul consumat pe perioada verii, la Palatul Parlamentului. Adică peste 200 de mii de euro în trei luni, iar asta în condițiile în care deputații și senatorii au fost în vacanță.

Una dintre cele mai mari dar și cele mai scumpe clădiri administrative din lume are o factură la energie pe măsură. Peste 717.000 de lei a plătit Parlamentul pentru curent electric în luna iulie a acestui an. Suma nu este de mirare dacă ne gândim că doar pentru iluminat sunt folosite 2.800 de candelabre.

Electrica Furnizare Discount

Pentru ca lumina să poată fi în permanență aprinsă în Parlament, dar mai ales pentru a asigura buna funcționare a activității deputaților și senatorilor, în subsolul clădirii se află un întreg sistem dedicat instalațiilor electrice.

George Dumitrică – secretar general al Camerei Deputaților: Practic de aici se poate întrerupe sau da drumul la energie electrică, în funcție de anumite zone. Practic dacă ai o avarie poți să întrerupi curentul electric pe zona respectivă. Sunt foarte bine gândite. De aici se controlează toată energia electrică în toată casă. Tot acest sistem a fost înlocuit cu un mouse și o tastatură. Aceste grupuri înlocuiesc practic cu succes vechile grupuri și asigură energia electrică pentru întraga clădire în caz de avarie. Acest grup consumă 60 de litri pe oră și trebuie pornit obligatoriu o dată la 14 zile.

Palatul Parlamentului găzduiește atât Curtea Constituțională, cât și Muzeul de Artă Contemporană, pe lângă Senat și Camera Deputaților. Pentru toate acestea energia electrică este esențială bunei funcționări, iar scumpirile nu ocolesc Casa Poporului.

În această vară prețul energiei electrice pentru Palatul Parlamentului a fost cu 61% mai mare față de iunie 2020 – mai 2021. Mai mult decât atât, din luna septembrie Palatul Parlamentului are un nou contract, cu un nou furnizor – costul va fi cu 58% mai mare față de furnizorul precedent.

sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Ştirea zilei

Bugetar cu Ferrari, fost șef ANAF, jefuit de 500.000 de euro în timp ce era în vacanţă în Thailanda

Publicat

în

Bugetar cu Ferrari, fost șef ANAF, jefuit de 500.000 de euro în timp ce era în vacanţă în Thailanda

Un jaf ca în filme a scos la iveală o poveste mai spectaculoasă decât că hoții au intrat într-o casă de bogat două nopți la rând. Mai întâi au furat bijuterii, apoi au furat cu totul un seif de o tonă cu 370.000 de mii de euro și 60.000 lei, scrie antena3.ro

În total, o pagubă de circa 500.000 de euro. Ce poate fi mai tare decât faptul că păgubitul era șeful fiscului din zona respectivă.

Este vorba despre Petru Ioan Lupașc, fost șef al ANAF Oțelu Roșu din 2007 până în 2011, apoi din nou în 2012. Şi pe lângă faptul că avea în casă 500.000 de euro și a fost jefuit în timp ce se afla într-o vacanță exotică în Thailanda, bugetar de viață, povestea devine chiar și mai spumoasă.

Electrica Furnizare Discount

Cum au ajuns hoții să-l jefuiescă?
Unul dintre hoți era la o sală de jocuri și a pierdut banii la păcănele. A încercat să se împrumute, dar cineva i-a zis să îi ceară șefului fiscului.

Nu i s-a apărută o glumă și l-a contactat pe Facebook pe Lupașc care, surpriză, nu l-a ignorat, nici măcar nu i-a zis: „du-te domne’ de aici că nu mă ocup eu de aşa ceva”, adică să dea bani cu împrumut.

Nu. I-a zis că nu poate în momentul acela pentru că este plecat din țară. Aşa au aflat hoţii că șeful fiscului este în Thailanda și aşa le-a venit ideea să-l jefuiască, umblând vorba că acesta are în casă 500.000 de euro.

Au intrat în noaptea, au luat dintr-un mic seif mobil dintr-un dormitor vreo 4.000 de euro, niște bijuterii şi cheile de la două mașini BMW X6 plus telecomanda de la garaj. Apoi s-au întors în noaptea următoare cu o dubiță și au dat marea lovitură.

Au luat cu totul un seif de o tonă în care șeful fiscului mai avea 370.000 de euro, 60.000 de lei și bijuterii. Potrivit procurorilor, ghinionul hoţilor a fost că s-a rupt mânerul seifului și a căzut, fiind găsit de polițiști la fața locului.

Aşa au fost Identificați hoții care, la începutul lunii august, au primit o primă condamnare nedefinitivă încă. Pedepse de la doi ani și o lună cu suspendare până la 19 ani și 3 luni de închisoare.

În urma scandalului, Lupașc a fost demis și abia apoi s-a sesizat şi ANI care a constatat într-un final că fostul șef de la fisc nu poate justifica vreo 400.000 lei care i-au și fost confiscați.

Oricât de spectaculoasă ar fi această poveste a jafului şi a lui Petru Lupașc cu siguranță nu este una singulară, de bugetari cu mega avere eventuală făcută fix în domeniu pe care ar trebui să le controleze.

sursa: replicaonline.ro

Citește mai mult

Ştirea zilei

O clasă întreagă a Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” va face școala online, din cauza unui elev depistat POZITIV cu COVID

Publicat

în

O clasă întreagă a Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” va face școala online, din cauza unui elev depistat POZITIV cu COVID

O nouă clasă din județul Alba va trece în sistemul online de predare,  din cauza unui elev testat pozitiv cu COVID-19.

Este vorba de o clasa de a X-a de la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, județul Alba.

La solicitarea ZiarulUnirea.ro directorul instituției de învătământ, Cerbu Valer, ne-a confirmat că începând de mâine elevii clasei vor trece în sistemul de învățământ online.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare