Rămâi conectat

Curier Județean

ÎPS Irineu a vizitat, în Sâmbăta Mare, copiii de la Aşezământul „Izvorul Tămăduirii” din Oarda de Jos

Publicat

în

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Albei Iulia a efectuat, sâmbătă, 11 aprilie, o vizită pastorală la casa de tip familial din cadrul Aşezământului Social „Izvorul Tămăduirii” din Oarda de Jos (municipiul Alba Iulia).

IPS Irineu, vizita la asezamant02Cu această ocazie, Ierarhul nostru le-a pus la suflet micuţilor ocrotiţi în acest aşezământ social filantropic un sensibil cuvânt de învăţătură legat de Marele Praznic al Învierii Domnului nostru Iisus Hristos pe care cu toţii în aşteptăm cu bucurie şi credinţă.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu le-a oferit copiilor daruri, iar aceştia l-au aşteptat pe ierarh cu smerenie, îmbrăcaţi în frumoasele costume tradiţionale româneşti.

Electrica Furnizare Discount

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei a spus: „Pe acest pământ avem misiunea să fim solidari cu semenii noştri şi să le stăm aproape în lipsurile, suferinţele şi speranţele lor. Asta aşteaptă de la noi Hristos care a spus: „Aşa cum v-am iubit Eu pe voi aşa să vă iubiţi şi voi unul pe altul”. Părintele profesor Ioan Mihail Dan din Oarda de Jos împreună cu cei ce slujesc în acest aşezământ dau dovadă de iubire şi dăruire de sine ajutându-i eficient pe aceşti copii. Eu am venit astăzi în mijlocul lor ca să le aduc vestea bucuriei pascale şi să le arăt iubire mea întru Hristos cel Înviat”.

La rândul său, părintele Dan Ioan Mihail, coordonatorul Aşezământului Social „Izvorul Tămăduirii” din Oarda de Jos a mulţumit Ierarhului nostru pentru vizitat pastorală dar şi pentru grija pe care o poartă aşezământului social.

IPS Irineu, vizita la asezamant01„Ne bucurăm că Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu ne poartă de grijă, ne pomeneşte în rugăciunile Înaltpreasfinţiei Sale şi ne bucurăm că ne-a vizitat acum în prag de mare sărbătoare creştină. Aşezământul „Izvorul Tămăduirii” de la Oarda de Jos a fost înfiinţat în anul 2004 chiar la sărbătoarea Izvorul Tămăduirii. În prezent avem două imobile în care ocrotim 25 de copii. Mulţumim Bunului Dumnezeu că ne-a rânduit să ne ocupăm de acest lucru, mulţumim Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba pentru că finanţează în cea mai mare parte această activitate” a spus părintele Dan Ioan Mihail, coordonatorul Aşezământului Social „Izvorul Tămăduirii” din Oarda de Jos.

Aşezământul Social „Izvorul Tămăduirii” Alba şi-a început activitatea în anul 2004 şi face parte din reţeaua social filantropică a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei.

Aşezământul cuprinde două case de tip familial în care sunt ocrotiţi 25 de copii orfani sau abandonaţi. Aceştia primesc îngrijire de specialitate, educaţie, consiliere socială şi psihologică şi totodată sunt ocrotiţi cu dragoste astfel încât să îşi poată forma personalitatea şi să se integreze social.

Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

Publicitate

Curier Județean

ADMITERE LICEU 2021: A doua etapă de repartizari, în data de 6 august. LOCURILE rămase la liceele din Alba

Publicat

în

ADMITERE LICEU 2021: A doua etapă de repartizari, în data de 6 august. LOCURILE rămase la liceele din Alba

În acest an, repartizarea efectivă a elevilor care nu au fost repartizaţi după prima etapă va avea loc în 6 august.

Citește și: ADMITERE LICEU 2021: A DOUA etapă de repartizare computerizată

Potrivit Ministerului Educaţiei, 1.332 de elevi nu au fost repartizaţi în această etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni, însă acest număr este în scădere substanţială comparativ cu anul trecut (8.570 de elevi).

LOCURI LIBERE PENTRU ETAPA A DOUA DE ADMITERE LA LICEELE DIN ALBA, 2021-2022

Cei 1.332 de elevi vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată şi vor completa, în perioada 29 iulie – 5 august, opţiuni în fişele de înscriere alături de candidaţii care au fost repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen (25 – 28 iulie) şi de candidaţii care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opţiunilor în fişe se realizează la unitatea de învăţământ sau prin formular transmis electronic.

Electrica Furnizare Discount

Pentru această etapă sunt disponibile 9.216 locuri.

În intervalul 9 – 11 august, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după cele două faze de repartizare computerizată.

Un număr de 89.983 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost admişi în învăţământul liceal de stat, în prima etapă de repartizare computerizată, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Au fost repartizaţi 89.983 de elevi (98,54%) în învăţământul liceal de stat din totalul elevilor cu opţiuni completate (91.315): 57.574 de candidaţi au fost repartizaţi la filiera teoretică, iar 32.409 – la filiera tehnologică.

348 de candidaţi au fost admişi cu media 10.

În total, au fost completate 1.760.684 de opţiuni, rezultând o medie de 19 opţiuni/elev. 54.060 (60,05%) dintre elevii cu opţiuni completate (91.315) au intrat la prima opţiune.

Citește mai mult

Curier Județean

Gabriel Pleșa a fost primit de Majestatea Sa Margareta la Castelul Săvârșin. Planuri pentru municipiu, alături de Casa Majestății Sale, în următorul deceniu

Publicat

în

Gabriel Pleșa a fost primit de Majestatea Sa Margareta la Castelul Săvârșin. Planuri pentru municipiu, alături de Casa Majestății Sale, în următorul deceniu

„Primarul municipiului Alba Iulia, dl. Gabriel Codru Pleșa, a fost primit de Majestatea Sa Margareta și de ASR Principele Radu la Castelul Săvârșin, miercuri, 4 august 2021. Au însoțit pe domnul primar dl. viceprimar Emil Popescu si dl. Robert Roman.

De un deceniu încoace, Casa Majestății Sale și primăria municipiului Alba Iulia, alături de Consiliul Județean Alba, au alcătuit programe legate de identitatea urbei și de actuala ei dezvoltare economică, educațională și culturală.

Domnule primar a invitat pe Majestatea Sa și pe Principele Radu să ia parte, anul viitor, la sărbătorirea Centenarului Încoronării de la Alba Iulia. De asemenea, dl primar a exprimat intenția ca primăria să continue, pentru deceniul următor, proiectele cu Casa Majestății Sale.” au transmis reprezentanții Familiei Regale a României pe mediul de socializare.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Curier Județean

Lions Club Alba Iulia: AJUTOR pentru comunitatea grea încercată din Apuseni. SPRIJIN pentru cei ce și-au pierdut agoniseala de o viață

Publicat

în

Lions Club Alba Iulia: AJUTOR pentru comunitatea grea încercată din Apuseni. SPRIJIN pentru cei ce și-au pierdut agoniseala de o viață

Lions Club Alba Iulia vine în sprijinul comunității greu încercate din Apuseni. Având în vedere precipitațiile abundente din ultima perioadă, care au provocat daune materiale în zona munților Apuseni din județul Alba, reprezentanți ai Lions Club Alba Iulia s-au deplasat în localitatea Gura Sohodol, care a fost afectată de viitură, pentru a distribui 12 aragaze și 12 frigidere noi, venind astfel în sprijinul gospodăriilor afectate.

Valoarea electrocasnicelor donate a fost de 15.034,00 lei, acestea fiind achiziționate cu sprijinul Lions Club Alba Iulia, Lions Club Decan București, Trans Prima SRL, Albatros Gold SRL și Farmaciei Eladerm, cărora le mulțumim pentru sprijin în numele celor care au beneficiat de acest important ajutor.

Pe această cale facem apel la toți cei care doresc sa vină în sprijinul celor care și-au pierdut agoniseala de-o viața, ajutându-i să revină cât mai repede la normalitate. Pentru a participa la acțiunile clubului nostru puteți să ne contactați pe e-mail la adresa [email protected] sau la telefon 0726267976 – Florin Florea, Președinte Lions Club Alba Iulia.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare