IPJ Alba: Sărbători de iarnă în siguranță. Sute de șoferi vitezomani amendați, permise reținute și bunuri confiscate de polițiști în cadrul unor acțiuni de sezon

actiune politieÎn perioada 23-27 noiembrie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, au desfăşurat activităţi în cadrul „Planului de acţiune pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică în sezonul rece şi pe timpul sărbătorilor de iarnă 2015 – 2016”, atât pentru prevenirea comiterii de fapte antisociale şi descoperirea infracţiunilor cât şi pentru asigurarea unui trafic rutier sigur.

În perioada 23 noiembrie 2015 – 11 ianuarie 2016, în judeţul Alba se desfășoară acţiuni preventiv-reactive, la care participă poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigare a criminalităţii economice, poliție transporturi, acțiuni speciale şi arme, explozivi şi substanţe periculoase.

În cadrul acestor acţiuni, poliţiştii urmăresc menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea şi combaterea faptelor cu violenţă, a evaziunii fiscale şi a altor fapte care aduc prejudicii patrimoniului public şi privat, precum şi prevenirea şi combaterea, cu fermitate, a faptelor contravenţionale şi a infracțiunilor din domeniul silvic.

Totodată, pentru desfăşurarea în condiţii de normalitate a manifestărilor publice din această perioadă şi pentru siguranţa traficului rutier, poliţiştii acționează cu efective mărite, în special în zona staţiunilor, a locurilor de agrement frecventate de turişti şi a lăcaşelor de cult.

Efectivele de poliţiei rutieră sunt prezente pe arterele rutiere ale judeţului, pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depăşirilor şi a celor privind acordarea priorităţii de trecere a vehiculelor şi pietonilor, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

În colaborare cu specialişti în domeniu, se urmăreşte respectarea normelor privind starea tehnică a vehiculelor rutiere, a timpilor de conducere şi odihnă, precum şi legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane.

Astfel, în perioada 23-27 noiembrie a.c., poliţişti din structurile menţionate mai sus, au constatat 60 de infracţiuni, din care 24 de natură judiciară, 5 la Codul Silvic, 14 la regimul rutier şi 7 de altă natură.

Totodată, au fost aplicate 667 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 141.918 lei, din care 79 la Legea 61/1991 republicată pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 31 la Legea 12/1990 privind activitatea de comercializare a bunurilor, 10 la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, 538 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 12 la alte acte normative.

Dintre sancţiunile la regimul circulaţiei rutiere, 141 au fost aplicate pentru viteză excesivă, 3 pentru lipsa anvelopelor de iarnă, iar restul au fost aplicate pentru alte abateri.

Au fost reţinute 26 de permise de conducere şi au fost retrase 19 certificate de înmatriculare.

În această perioadă, au fost confiscate bunuri în valoare totală de 32.542 lei, constând în material lemnos, pomi de Crăciun şi produse alimentare. (A.M.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

m 28 noiembrie 2015 at 13:07

Dupa asa exprimare pompoasa nu se poate trage decat o concluzie simpla. Politistii au fost scosi in strada pentru a pandi si pentru a da amezi ca sa creasca incasarile la buget. Asta cred ca era titlulcel mai bun al articolului. Ar fi interesanta si o statistica a proceselor verbale anulate in instanta pentru a ne da seama de eficienta acestor masuri si de gradul de (in)competenta al polistitilor.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...