Rămâi conectat

Curier Județean

IPJ Alba: Recomandări pentru șoferi, pentru prevenirea accidentelor rutiere în traficul pe condiții de ceață

BONTEA Alexandru

Publicat

în

IPJ Alba: Recomandări pentru șoferi, pentru prevenirea accidentelor rutiere în traficul pe condiții de ceață

Inspectoratul de Poliție Județean Alba recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere, să adopte o manieră preventivă de condus și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic.

Pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere, pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile, conducătorii auto trebuie să acorde o atenție deosebită modulul în care circulă.

Elit - Gustul Desăvârșit

La această oră, pe arterele rutiere din județul Alba se circulă în condiții de carosabil umed, fără a fi semnalate evenimente rutiere. Ceața este prezentă în zonele depresionare, în special în zona municipiului Alba Iulia unde vizibilitatea este până în 100 de metri. În zonele montane plouă, fără a fi semnalată prezența poleiului.

Pentru o călătorie lipsită de evenimente neplăcute, Inspectoratul de Poliție Județean Alba recomandă, conducătorilor auto:

– Să folosească luminile de ceață, precum și sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observați în trafic;
– Să reducă pe cât posibil viteza de deplasare;
– Să circule cu foarte mare atenție, pentru a putea evita orice obstacol;
– Să evite pe cât posibil manevra depășirii, iar dacă este necesar, să o realizeze numai după o asigurare temeinică;
– Să păstreze în mers o distanță suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiții de siguranță;
– Să manifeste permanent o conduită preventivă la volan.

Informații în timp real despre restricțiile de trafic determinate de evenimente rutiere pot fi accesate pe site-ul oficial – www.politiaromana.ro – secțiunea INFOTRAFIC.

Reamintim că utilizarea anvelopelor de iară este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

17-18 decembrie: Spectacolul „Poveste de Crăciun”, al celebrei Opere Comice pentru Copii, la Inspire Cinema din Alba Mall

Ziarul Unirea

Publicat

în

În weekendul 17-18 decembrie, pe marele ecran al Inspire Cinema din Alba Mall va fi proiectat Spectacolul „Poveste de Crăciun”, al celebrei Opere Comice pentru Copii.

Hai la teatru în orașul tău! În weekendul 17-18 decembrie, locuitorii orașului Alba Iulia sunt invitați să urmărească pe marele ecran al cinematografului proiecția spectacolului eveniment „Poveste de Crăciun”, al celebrei Opere Comice pentru Copii. Duminică, 18 decembrie, de la ora 12:00, spectacolul va fi proiectat pe marele ecran al Inspire Cinema din Alba Mall.

Elit - Gustul Desăvârșit

Musicalul pentru copiii de peste trei ani și părinții lor, „Poveste de Crăciun”, este un spectacol grandios, cu o distribuție demnă de marile producții hollywoodiene! Celor 17 actori din distribuție, care o au în frunte pe soprana Felicia Filip, li se alătură cele două vedete, Itsy și Bitsy, ale postului de radio cu aceleași nume în titulatura lui, orchestra Operei Comice pentru Copii alcătuită din 30 de muzicieni, baletul Operei Comice pentru Copii format din 26 de dansatori și copiii Alexandra Thea Butuc, Darius Crăciun, Anastasia Dănoiu, Radu Furdui, Angelina Gherasă și Sofia Radu. Spectatorii vor fi încântați să descopere specificul unor obiceiuri de Crăciun din Danemarca, Franța, Germania, Anglia și alte țări, într-un spectacol fără egal. După ce Moș Crăciun plutește cu sania sa prin nenumărate locuri de pe glob, desigur, ajunge în România, țara colindelor, având ca escală importantă Opera Comică pentru Copii. Colinda se împletește cu baletul, cu poezia, cu arhitectura decorurilor și culoarea costumelor într-un spectacol eveniment demn de cele mai mari scene ale lumii.

Teatru la Cinema oferă o alternativă și iubitorilor de teatru care nu pot fi prezenți în sala de cinema, celor care nu au un cinematograf în orașul lor sau românilor din străinătate. Aceștia pot urmări ONLINE, din confortul propriei locuințe, spectacole de teatru de producție românească, pe platforma de streaming www.scenatv.ro.

În weekendul acesta spectatorii pot urmări online, pe 18 decembrie, de la ora 11:00, spectacolul eveniment „Poveste de Crăciun” al Operei Comice pentru Copii pe platforma de streaming www.scenatv.ro, împreună cu toată familia. Biletele pot fi achiziționate online de pe www.teatrulacinema.ro/program sau pe www.scenatv.ro. Înainte de ora programată pentru spectacol, pe adresa de email specificată, spectatorii vor primi link-ul spectacolului pe care îl pot vedea cu un singur click, pe laptop, desktop, telefon mobil sau, în mod inspirat, pe ecranul unui smart TV, cu condiția existenței unei conexiuni la internet.

La nivel național, în weekendul 17-18 decembrie, spectacolul eveniment „Poveste de Crăciun” al Operei Comice pentru Copii va fi proiectat pe marile ecrane în următoarele cinematografe:

-18 decembrie, ora 11:00 – Happy Cinema din Winmarkt Alexandria
-18 decembrie, ora 11:00 – Happy Cinema din Hello Shopping Park Bacău
-18 decembrie, ora 11:00 – Happy Cinema din Bistrița Retail Park
-18 decembrie, ora 11:00 – Happy Cinema Botoşani din Uvertura Mall
-18 decembrie, ora 11:00 – Happy Cinema din Galleria Mall Buzău
-18 decembrie, ora 11:00 – Happy Cinema din Focșani Mall
-18 decembrie, ora 11:00 – Cinema Trivale din Trivale Shopping Center, Pitești
-18 decembrie, ora 11:00 – Cinema Carpați din Carpați Shopping Center, Sinaia
-18 decembrie, ora 11:00 – Happy Cinema din Silver Mall Vaslui
-18 decembrie, ora 12:00 – Inspire Cinema din Alba Mall, Alba Iulia
-18 decembrie, ora 12:00 – Inspire Cinema din Electroputere Parc, Craiova
-18 decembrie, ora 12:00 – Inspire Cinema din Mercur Center, Craiova
-18 decembrie, ora 12:40 – Happy Cinema din Galleria Mall Buzău

Vizionare plăcută!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Scrisori pentru Moș Crăciun: Modele cu cele mai frumoase și amuzante texte scrise de copii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Scrioare către Moș Crăciun: Modele cu cele mai frumoase și amuzante texte • Exemple de scrisori care ne pot ajuta să compunem un text pentru Moș!

Sărbătorile de Crăciun se apropie iar odată cu ele sosește și Moș Crăciun, așteptat de copii tot anul. În scrisorile pentru Moșul, cei mici își înșiră dorințele mult visate întregul an cu speranța să devină realitate in Ajun. Toate scrisorile către Moș Crăciun sunt speciale, sunt emoționante și poartă în ele dorințe dintre cele mai surprinzătoare. Dincolo de inocență și de frumusețea fiecărui cuvânt scris, copiii așază pe hârtie un strop din miracolul Nașterii, din bucuria sărbătorii.

Citește și: MESAJE de CRACIUNFelicitări de Crăciun

Mulţi ştiu că Moş Craciun trăieste în Laponia, împreună cu ajutoarele sale, nişte spiriduşi care lucrează în fabrica de jucării şi care construiesc cadourile de Crăciun. Tot acolo el primeşte scrisorile copiilor. Moşul are nişte urechi magice, cu care îi aude pe copiii din toată lumea şi astfel ştie când sunt cuminţi.

Cele mai frumoase scrisori către Moș Crăciun le regăsim mai jos:

Elit - Gustul Desăvârșit

„Dragă Moșule,
Cred că îți amintești de mine. A trecut multă vreme de când îți scriam în fiecare an și așezam câte-o scrisoare pe fereastră. Plicul îl găseam desfăcut, iar hârtia din interiorul lui era veșnic împăturită stângaci și așezată la loc. N-am înțeles cum de nu o luai de acolo, dar totuși știai de fiecare dată ce îmi doresc. Poate pentru c-ai vrut dintotdeauana ca peste ani să-mi aduc aminte.
Iarna asta am luat teancurile de scrisori și le-am citit. Ți-am cerut pe rând mai multe, mașinuțe, ursuleți de pluș, cărți cu eroi din basme și fel de fel de hăinuțe. Pe lângă asta îți scriam că vreau ca cei din jurul meu să fie sănătoși și să nu mă părăsească. Știi și tu că mi-era mai teamă că-i ia cineva de lângă mine decât să-mi răspunzi că nu am fost cuminte și nu merit să-mi primesc cadourile.

Moșule, anul ăsta de Crăciun nu-ți cer nimic, ceea ce crezi că merit sunt sigur că tu îmi vei aduce. Și nu îți scriu nici măcar pentru tradiție ci ca să îți mulțumesc pentru zâmbetele de peste an, pentru că sunt sănătos, pentru curajul de a nu renunța la visuri și oameni importanți.
În seara de Crăciun am să privesc cerul și știu că am să te văd zâmbind și ai să-mi faci cu ochiul. Atunci voi ști, Moșule, că dorința mi-a fost ascultată.

Pesemne c-am fost tare cuminte dacă m-ai răsfățat nu doar de Crăciun, ci în fiecare zi.”

„Dragă Moș Crăciun,
Ceea ce îmi doresc de Crăciun este ca familia mea să fie fericită, sănătoasă și unită. Îmi doresc și ca tu să faci față tuturor cadourilor solicitate de copiii din întreaga lume. Tu ce mai faci? Cum te mai simți? De acum încolo aș vrea să fiu înconjurată de prieteni și oameni dragi.
Îți doresc un Crăciun fericit și lung!”

Citește și: Povestea sau legenda lui Moș Crăciun

„Dragă Moș Crăciun,
Ştiu că această sărbătoare, Crăciunul, înseamnă Nașterea Domnului. Măcar acum să fim mai buni. Un gest de bunătate va repara o inimă frântă. Cu toate că afară este frig, sufletele oamenilor sunt pline de căldură.
Nu îmi doresc foarte multe lucruri. Îmi doresc să nu mai fie nimeni trist, să nu mai ducă oamenii săraci lipsă de nimic. Mai vreau sănătate, mie și familiei mele, și… tuturor.
Într-un final mai vreau ceva, dacă se poate: niște dulciuri și zăpadă. Chiar îmi doresc multă zăpadă anul acesta. Să mă joc alături de prieteni, apoi să merg în casă, la căldură, să văd bradul împodobit. Sper că nu cer prea multe.
Cele mai frumoase gânduri!”

„Dragă Moș Crăciun,
În acest an mi-am dat seama că de fiecare dată ce am vrut acel lucru mi-ai adus. Anul acesta mi-aș dori ca toate cadourile pe care le-ai făcut pentru mine să le pui sub bradul copiilor care au nevoie de ele, dar cel mai mult aș vrea să ne oferi nouă, familiei mele, sănătate și fericire. Acest lucru este cel mai bun.
Pentru mine, Crăciunul înseamnă să împarți lucruri cu familia și prieteni, să oferi dragoste fiecărui om drag ție, dar… să nu uităm de Dumnezeu, să citim din Biblie, să mergem la biserică… tot ceea ce trebuie să facă un creștin bun de sfânta sărbătoare a Crăciunului.”

„Moșule,
Am tot încercat întregul an să fiu cuminte, dar băieții sunt băieți! Tu trebuie să știi acest lucru, pentru că și tu ești băiat! Așa că te rog să nu mă uiți și să îmi aduci cadourile dorite!”

„Dragă Moș Crăciun,
Vreau să îmi cumpăr un păianjen de la magazinul de animale și te rog să vii tu să-l plătești. Vezi că magazinul se închide devreme în ajunul Crăciunului, așa că ar fi bine să te grăbești.”

Citește și: MESAJE de CRACIUN. Urări de Crăciun. Felicitări de Crăciun. SMS de Crăciun

„Dragă Moșule,
De Crăciun nu vreau foarte mult. Îmi doresc doar sănătate pentru toți cunoscuții și necu­noscuții pe care îi știe Domnul Dumnezeu. Libertate pentru cei lipsiți de forțe și, cel mai important, vreau o minune pentru bunica mea. Mai mult de atât nu-mi doresc.
Moșule, te iubesc!”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

16 decembrie| Târg de Crăciun Liceul Teoretic Teiuș: Cetățenii vor putea achiziționa decorațiuni, haine sau chiar jucării

BONTEA Alexandru

Publicat

în

16 decembrie| Târg de Crăciun Liceul Teoretic Teiuș: Cetățenii vor putea achiziționa decorațiuni, haine sau chiar jucării

Vineri, 16 decembrie, în orașul Teiuș va avea loc un Târg de Crăciun organizat de către Liceul Teoretic Teiuș.

Între orele 12.00 și 15.00, în parcarea Liceului Teoretic Teiuș, se va desfășura Târgul de Crăciun organizat de către elevi.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Decorațiuni de iarnă, haine, jucării… un strop de magie în fiecare!!!”, este motto-ul evenimentului.

Cetățenii din oraș vor putea merge pentru a achiziționa decorațiuni de sărbători sau alte obiecte ori doar să se bucure de atmosfera sărbătorilor de iarnă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea