Rămâi conectat

Curier Județean

IPJ Alba: Campania „Împreună pentru siguranța tinerilor” a ajuns la Blaj și Mihalț. Peste 200 de elevi au discutat cu polițiștii despre pericolele la care se expun

Ziarul Unirea

Publicat

în

Poliţiştii și specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog au discutat cu peste 200 de elevi de gimnaziu și liceu, din Blaj și Mihalț, despre pericolele la care se expun în cazul în care nu adoptă o atitudine preventivă. Siguranța rutieră și siguranța în mediul on line au fost principalele teme de discuție.  

 La data de 21 mai 2019, aproximativ 200 de elevi ai Colegiului Naţional „Inochentie Micu Clain” Blaj, ai Liceului Teoretic Greco Catolic „Sfântul Vasile cel Mare” Blaj și ai Școlii Gimnaziale „Ion Breazu” Mihalț s-au întâlnit cu poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba şi cu specialişti din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, în cadrul unor activităţi care au avut ca scop informarea tinerilor în legătură cu pericolele ce stau în spatele consumului de alcool şi droguri şi a unui profil „prietenos” pe internet.

În discuțiile purtate cu liceenii, siguranța rutieră a fost abordată din perspectiva unor viitori posesori de permis de conducere, fiind analizați principalii factori de risc în producerea accidentelor rutiere.

Adolescenții au fost de acord că teribilismul, lipsa experienței în condus, lipsa informațiilor, inconștiența asumării unor riscuri inutile în trafic sau conducerea sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe pot avea consecințe devastatoare pentru viață.

Mesajul discuțiilor a fost întărit de „ochelarii de alcool” și „ochelarii de droguri” care simulează intoxicația cu alcool și droguri, tinerii putând experimenta senzațiile generate de consumul real de astfel de substanțe.

Reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba au prezentat informații legate de serviciile de intervenție și consiliere pe care le pun la dispoziție celor care doresc să obțină sprijin, pentru a scăpa de dependență.

O altă temă de discuție a fost siguranța în mediul on-line respectiv beneficiile şi riscurile utilizării reţelelor de socializare şi a diverselor aplicaţii din mediul virtual.

Polițiștii au oferit explicații legate de infracţiunile care sunt comise prin intermediul dispozitivelor mobile (telefoane, tablete, computere), recomandarea fiind aceea ca minorii să folosească tehnologia modernă, cu precauţie, pentru că furtul de identitate sau fraudele pot fi experiențe neplăcute şi costisitoare.

Mesajul specialiștilor în prevenție a fost preluat și întărit de cadrele didactice ce au participat la întâlnirile cu tinerii.

[nggallery id=7139]

 

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea