Rămâi conectat

Curier Județean

IPJ Alba: 278 de pietoni indisciplinați au fost amendați, săptămâna trecută, în județ. Ce vizează acțiunile polițiștilor, până în 19 noiembrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Săptămâna trecută, poliţiştii din Alba au sancţionat 278 de pietoni ce au fost depistaţi în timp ce traversau strada prin loc nepermis sau circulau neregulamentar. Acţiunile pentru creşterea siguranței rutiere vor continua.

Potrivit IPJ Alba, în perioada 6 – 12 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri din Alba, sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică atât din mediul urban cât şi din mediul rural, au desfășurat o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor datorate nerespectării, de către pietoni, a regulilor privind circulaţia pe drumurile publice.

Cu ocazia acestei acţiuni, au fost depistaţi şi sancţionaţi contravenţional, 278 de pietoni care nu au respectat normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Dintre aceştia, 261 s-au angajat în traversarea străzii prin loc nepermis, iar 17 au fost sancţionaţi pentru că circulau, pe partea carosabilă, fără a respecte normele legale.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 21.170 lei.

În perioada 13 – 19 noiembrie a.c., poliţiştii din judeţul Alba vor intensifica acţiunile dedicate siguranţei rutiere, scopul fiind prevenirea accidentelor şi depistarea celor care pun în pericol siguranţa traficului.

Astfel, luni, 13 noiembrie polițiștii  rutieri şi de ordine publică vor utiliza permanent semnalele luminoase ale autospecialelor. Toți conducătorii de autovehicule verificați vor fi testați în vederea depistării și sancționării faptelor de conducere pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice.

Ziua de 14 noiembrie va fi dedicată combaterii neacordării priorităţii de trecere pietonilor, dar şi combaterii neacordării priorităţii de trecere vehiculelor.

Miercuri, 15 noiembrie a.c., acțiunile vor viza combaterea abaterilor săvârșite de pietoni. De asemenea, conducătorii auto ce vor staționa sau se vor deplasa neregulamentar pe drumurile publice, vor fi în vizorul polițiștilor.

Acțiunile de joi vizează  sancționarea celor care nu acordă prioritate de trecere pietonilor sau vehiculelor.

În perioada 17 – 19 noiembrie, vor fi intensificate acțiunile pentru depistarea celor care conduc cu viteză excesivă, urmând ca aparatele radar să fie folosite la capacitate maximă.

foto: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea